Fixa förvaring till sovrum – 6 bästa tips

Våra sovrum är våra fristäder, de platser där vi drar oss tillbaka för att vila och föryngra oss efter stress och tröttsamma aktiviteter. Men med det moderna livets snabba och hektiska natur, kan röran lätt invadera detta heliga utrymme, vilket leder till mer kaos och stress. För att skapa ett lugnt och organiserat sovrum, är det viktigt att utnyttja kraften i smarta förvaringslösningar.

LÄS MER: Så får ni Hollywood stilen i sovrummet

I den här artikeln utforskar vi 6 smarta försvaring sovrum tips, som hjälper dig att maximera utrymmet och minimera röran i ditt sovrum!

Förvaring sovrum tips

Säng med förvaring ovan HÄR

2-pack sänglådor finns HÄR

1. Använd förvaring under sängen

Ett av de mest underutnyttjade utrymmena i sovrummet ligger under sängen. Överväg att investera i förvaringsbehållare eller lådor som är utformade speciellt för detta ändamål. Dessa kan användas för att lagra allt från extra sängkläder och säsongsbetonade kläder till skor och personliga föremål. Genom att höja sängen något med stigare kan du skapa ännu mer utrymme för större föremål. Denna enkla justering kan göra en betydande skillnad i decluttering ditt sovrum. Du kan också välja en säng som är inbyggd med underlådor.

2. Inreda med vertikal förvaring i små sovrum

När golvytan är begränsad, tänk vertikalt. Installera väggmonterade hyllor, flytande nattduksbord istället för traditionella nattduksbord som tar upp golvyta eller smala höga bokhyllor för att maximera vertikal förvaring. Dessa lösningar frigör inte bara golvyta utan skapar också en visuellt tilltalande kontaktpunkt i rummet. Använd dessa hyllor för att visa böcker, konstverk, lampor eller dekorativa föremål, samtidigt som du håller väsentligheter snyggt organiserade i korgar eller soptunnor.

Svart hylla ovan finns HÄR

3. Vilka multifunktionella möbler är bra för sovrum?

Möbler som tjänar mer än ett syfte är en spelväxlare i små sovrum. Leta efter objekt som:

  • ottomaner med dold förvaring
  • sängar med inbyggda lådor
  • väggmonterade hopfällbara skrivbord

Ett nedfällbart skrivbord kan till exempel fungera som en arbetsyta under dagen och fällas upp för att skapa mer golvyta när det inte används. Denna mångsidighet gör att du kan optimera ditt sovrums funktionalitet utan att offra stil.

Ni hittar pall ovan HÄR

Puff med förvaring finns HÄR

4. Utrymmesbesparande garderobslösningar

Kläder kan snabbt överväldiga ett sovrum, men det finns smarta sätt att hantera det effektivt. Överväg att installera ett anpassat garderobssystem eller investera i modulära garderober med justerbara hyllor och hängande stänger. Du kan skräddarsy dessa system efter dina specifika behov och se till att det finns en särskild plats för varje typ av kläder, skor och accessoarer. Glöm inte att använda smala galgar för att maximera hängutrymmet och hålla dina kläder rynkfria.

Smart garderob ovan finns HÄR

Klädställning ovan finns HÄR

 

Vilken garderobslösning sparar bäst lagringsutrymme?

Om din garderob inte funkar bra, då kan det vara dags att effektivisera din garderob. En öppen garderob består av en samling mångsidiga kläder, av hög kvalitet som kan blandas och matchas för att skapa olika kläder. Genom att rensa din garderob och omfamna detta minimalistiska tillvägagångssätt sparar du inte bara utrymme utan förenklar också din dagliga beslutsprocess. Donera eller sälj kläder som du inte längre bär för att ytterligare minska röran.

5. Uttnyttja sängslutet

Välj bänkar i slutet av sängen som har dold förvaring för extra sängkläder och andra föremål. På så sätt kan bänken fungera som sittplats och ge extra förvaring för ditt sovrumsutrymme.

Bänk i bouclé ovan HÄR

Ni hittar sängbänk ovan HÄR

6. Optimera sänggaveln.

Vissa sänggaveldesigner tenderar att ta mycket plats i små sovrum. Detta kan bara vara bra om sänggaveln innehåller förvaring i form av hyllor eller små lådor.

Du kan spara lite utrymme genom att gå en sängram utan sänggavel eller en sänggavel som kan hängas upp på väggen.

Sänggavel med förvaring ovan HÄR

Hur organiserar du ett litet sovrum med stil?

Förvaringslösningar kan vara funktionella och snygga. Investera i dekorativa förvaringslådor, vävda korgar eller tygfack som kompletterar ditt sovrums inredning. Dessa föremål kan användas för att korralera små tillbehör, smycken eller föremål du vill hålla utom synhåll. Dessutom överväga att införliva möbler som förvaringsbänkar eller trunkar som dubbla som sittplatser och lägga karaktär till ditt sovrum.

Snygg säng ovan finns HÄR

Slutsummering – Förvaring sovrum

Sammanfattningsvis kan ett rörigt och organiserat sovrum ha en djupgående inverkan på ditt övergripande välbefinnande. Genom att implementera dessa sex smarta förvaringstips kan du förvandla ditt sovrum till ett lugnt och funktionellt utrymme.

Kom ihåg att nyckeln till framgångsrik organisering är regelbundet underhåll. Ta dig tid att rensa och omvärdera dina lagringslösningar regelbundet för att säkerställa att de fortsätter att uppfylla dina behov. Med lite kreativitet och rätt verktyg kan du låsa upp förvaringspotentialen i ditt sovrum och skapa en lugn oas där du verkligen kan koppla av och ladda batterierna.

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

6 kommentarer

Anita måndag, december 3, 2018 - 07:46

Massa fint :D

Svara
Maria Ljungström tisdag, december 4, 2018 - 00:16

Tack fina Anita :) PUSS M

Svara
Carolina måndag, december 3, 2018 - 15:02

Åh så fint! Älskar inredningstips osv ☺

Svara
Maria Ljungström tisdag, december 4, 2018 - 00:15

vad kul att höra Carolina och ha en fin vecka :) PUSS

Svara
Jeanet Sørensen fredag, januari 18, 2019 - 08:22

Hej. På det første billede med rosa spisebordstole til hvid bord, er der en lampe med 4 pærer på stribe. Hvor kan man købe den lampe? Den er spå flot og vil passe så godt hos mig.

Hilsen
Jeanet

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 kommentarer 409 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis