Förstora litet barnrum med smart planering

(Innehåller annonslänkar)

Många föräldrar drömmer om jättestora barnrum med walkin closet precis som på film! Verkligheten ser dock annorlunda ut och i de flesta lägenheter därute slåss barnen om utrymme. Det finns dock smarta tips hur man kan förstora ett litet barnrum rejält, med rätt vald inredning och fokus på välplanerad förvaring.

LÄS MER: Inreda barnrum hållbart och eco vänligt

Första gången jag såg detta Amerikanska barnrum blev jag förvånad över hur smart planerat detta från början väldigt lilla rum var. In i minsta detalj har man valt att lägga krutet på att snabbt kunna få bort massa onödiga småprylar i rummet som stjäl den viktiga ytan.

LÄS MER: Barnrum tapeter – tips att tapetsera barnrum

Vassegooo här får ni inspiration på hur ni kan förstora ett litet barnrum med riktigt smart planering!

Litet barnrum

barnrum-sangar-tips

Inred i skåpen!

Barn älskar mysiga små sovutrymmen! Gör som denna familjen gjort och utnyttja ett inbyggt skåp till sovplatser. Detta tips fungerar såklart inte när barnen växt ett antal cm till tonåringar. Men så länge de är i dvärg size är detta ett ypperligt smart, mysigt och platssparande sängtips.

SHOPPA TILL BARNRUM

litet-barnrum

Vilket unge vill inte mysa i denna ursnygga loftsäng?

KÖPTIPS: Snygga billiga och smarta möbler till barnrum hittar ni HÄR

tavlor-barnrum

hyllor-barnrum

Hyllor på oväntad plats!

Hyllor är verkligen en gudasänd förvaring i ett barnrum mini. Här har man valt att utnyttja hela takhöjden och satt hyllorna längst upp vid loftsängen. Perfekt att ha favo sagoboken nära till hands varje gång en förälder närmar sig lagom till läsdags.

OBS: Låt inga vassa eller tunga föremål stå på en hylla ovanför ett sovande barn, det kan sluta riktigt illa om barnet puttar till hyllan i sömnen och allt ramlar ner.

inredningstips

Utnyttja rumsytan till max!

En loftsäng är ett smart drag i alla små rum. Då kan man även som ovan utnyttja arean under sängen till max. Utfällbara möbler som skrivbordet ovan är också ett jättebra sätt att spara plats. Kommer det gäster är det bara att fälla ihop allt som går och vips är rummet mycket större.

forvaring-till-barnrum

Fokus på förvaring!

När de frågade familjen som äger detta smarta barnrum efter deras bästa inredningstips. Då svarade de att det var att lägga krutet på en väl planerad förvaring. På bilden ovan har man tex. varit super smarta och använt ytan under sittbänken till massor av IKEA förvaring.

Hela den ena väggen är helt täckt av IKEA förvaringen och gömmer även TVn på ett smidigt snyggt vis.

inredning-barnrum

Låt väggen vara med!

Att använda väggarna som förvaring är ett smart knep att ta till. Här har man valt att sätta upp massa papperclips på snygga rustika trälister. Här kan man fästa viktiga papper till skolan är söta teckningar som barnen själva gjort.

Att använda griffeltavlor är också ett snyggt smart sätt att utnyttja väggen på, samt lära barnen att skriva och komma ihåg saker.

Snyggt, smart. spännande och kreativt!

ikea-forvaring

Barnrum tips

LÄS MER: Fynda lyxiga bord i mässing och marmor billigt här

I mitt barndomshem där jag växte upp hade jag själv ett väldigt litet barnrum. Det ironiska är att kåken var stor och jag var ensamt barn så jag kunde fått ett större rum. Men jag valde detta lilla rum högst upp i huset därför att jag tyckte det var mysigt. Jag och in kusin älskade även att bo i små kojor i alla mammas garderober, vilket gjorde henne jäkla förbannad. Vi gillade dessa små utrymmen där vi satt och berättade spökhistorier för varandra och drömde oss bort i fantasin till andra spännande världar.

Poängen jag vill komma till är att barn behöver inte vantrivas bara för att ett barnrum är litet, snarare tvärtom. Det handlar bara om att planera inredning och förvaringen rätt så att alla leksaker inte tar över helt och gör mamma gråhårig.

I små rum växer stora drömmar!

SHOPPA TILL BARNRUM

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

2 kommentarer

Bill onsdag, juli 12, 2017 - 06:38

made with love. Indeed nice inspiration – thanks!

Svara
Lauren torsdag, juli 13, 2017 - 02:19

These are all such great ideas and a wonderful way to utilize space!

Lauren,
http://www.atouchofsoutherngrace.com

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 kommentarer 980 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis