Förnya med lyxiga mattor från Classic Collection

Inget kan förändra ett hem så snabbt som att byta till nya mattor. Mattor är för hemmet vad skor är för outfiten, brukar jag säga. Jag bytte själv matta i vardagsrummet från en mörk ganska trist matta, till en beigerosa matta i lyxig viskos. Det gav rummet en helt annan karaktär och en lyxig vibe det inte hade innan. Många skriver även till mig och frågar vad man ska tänka på när man väljer ny matta så här kommer nu några bra matt tips.

Jag tipsar även idag om bästa mattbutiken Classic Collection, som har de absolut snyggaste lyxiga mattor för den rätta hotellkänslan hemma.

4 matt tips

1  Välj soffa efter livsstil

Innan du dyker in i olika soffstilar, ta en stund för att överväga din livsstil och vad du kan behöva från en soffa i det dagliga livet. Om du tex. har en stor familj kan en sektion vara det bästa valet för dig. Om du har husdjur eller barn, kan det vara en bra idé att välja klädsel som är resistent mot fläckar. Om avkoppling och komfort är högsta prio, då kanske du vill titta på mer exklusiva soffor som tex sammetssoffor. Att gå igenom innan hur soffan kommer användas sparar tid inför valet/köpet.

2. Bestäm soffans placering

Ett annat element att ta ställning till innan du handlar en ny soffa, är hur du planerar att placera soffan i ditt rum. Kommer du att placera soffan mot en vägg eller kommer den att visas i mitten av ett rum där ryggen kommer att utsättas? Om du letar efter en sektion, var vill du att hörnstycket ska vara? Att känna till dessa detaljer hjälper till att eliminera alla alternativ som inte passar dina krav. Eller varför inte placera soffan framför fönstret, om detta känns mer rätt än mot väggen.

Classic collection har inte bara mattor utan även massa snygga kuddar som de ovan!

3. Mät igen och igen

Man kan aldrig mäta inför ett soffköp för många gånger! Många fel kan göras i detta steg i processen, så se till att du vet exakt hur stor eller liten soffa ditt rum rymmer – inklusive längd, höjd och bredd. Det är också viktigt att mäta dina dörröppningar och trappuppgång, för även om en soffa kan vara den perfekta storleken för ditt vardagsrum, passar den kanske inte genom din ytterdörr eller genom små trappuppgångar!

4. Välj rätt färg på soffa

Nu är det dags för ett av de största besluten … din sofffärg! Det finns otaliga olika riktningar du kan ta här, från starka färger och detaljerade mönster till en pålitlig neutral färg. Det finns inget fel eller rätt med vilken typ av palett du väljer, bara det är något du vet att du kommer att älska (och inte bli trött på) i många år framöver.

Jag tipsar dock om att välja en neutral soffärg, då man ofta tröttnar på färgade soffor efter ett tag. Med en beige/vit soffa kan man istället tillsätta färg genom kuddar som de ovan från Classic Collection.

Alla snygga mattor ovan kommer från  Classic Collection. Som är en av Sveriges populäraste butiker online med mattor och inredning. Classic Collection är riktiga trendsetters och är alltid lite före med de senaste mattorna. De har även stora mattor med större storlekar för lite större rum. Classic Collection står även för hållbarhet och levererar alltid mattor som tillverkats under rättvisa förhållanden. Deras hangjorda mattor är därmed tillverkade under goda och etiska förhållanden. Classic Collection har även ett sortimet av lyxiga kuddar, plädar och överkast. Dessa har certifierats med OEKO-TEX, som är en garanti för garanterat giftfria produkter.

Classic Collection har alltså inte bara ursnygga mattor, utan ni kan även inreda med gott samvete. Jag tipsar er att kolla in deras senaste matt nyheter som är grymt snygga.

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 238 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis