fbpx

Förbättra ert inomhusklimat & få bättre hälsa

Rent, luftigt och hälsosamt för både kropp och själ. Det beskriver ett hem som de flesta inredningsintresserade drömmer om. Damm och partiklar som syns för blotta ögat ger ett stökigt intryck som sänker hela inredningen. Dessutom påverkar inomhusluften både den psykiska och fysiska hälsan. Nu i den pågående Covid19 situationen känns även rent inomhusklimat viktigare än någonsin.

Vi har nog alla varit i ett rum där det borde ha dammats för länge sen. När ljuset kommer in genom fönstret syns ett tjockt lager med damm och alla vackra möbler, mattor och dekorationer ligger täckta. Tyvärr har damm en förmåga att dyka upp utan att man själv märker det. Du dammsög för några dagar sen, men som över en natt är allt damm tillbaka och det ut som att det var flera veckor sen den senaste dammsugningen.

Här är några bra tips på hur ni får ett bättre inomhusklimat genom rätt hjälpmedel.

För att alltid hålla det rent och snyggt hemma kan du använda dig av en robotdammsugare som sköter städningen åt dig. Det finns varierande prisnivåer som passar till olika typer av rum och underlag. Idag har robotdammsugare utvecklats så pass mycket att de fungerar lika bra på mattor som på trägolv. Du behöver nästan alltid dammsuga lite själv i hörnen, men en robotdammsugare tar det värsta utan problem. Det finns även modeller som våttorkar golvet efteråt. Genom att låta dammsugaren gå en gång om dagen har du det alltid rent, snyggt och hälsosamt hemma.

När du har det dammfritt hemma märker du snabbt skillnad på hur det känns att andas i rummet. Damm kan göra att du nyser, men det är inte bara det vi ska se upp med när det kommer till luftkvalitet. Dålig luftkvalitet kan göra dig trött, försämra sömnkvaliteten och göra att ögonen känns torra, kliande eller irriterade. Det kan även framkalla allergier.

Blueair

Du kan ofta känna själv att du har dålig inomhusluft, för det kan lukta unket eller till och med mögel i vissa fall. Lukten kan ibland sätta sig i möbler, textilier och kläder – inte särskilt trevligt med andra ord. Steg nummer ett för att få bra inomhusluft är att ha tillräckligt med ventilation och vädra ofta, men det är inte alltid det räcker till.

Luftrenare kan fånga in upp till 99,97 procent av farliga ämnen, allergener, pollen och andra partiklar. Är du allergisk mot pollen kan det därför vara en bra idé att installera en luftrenare, för det kan mildra symtomen och göra det till en behagligare plats att vistas på. Om du håller hemmet fritt från damm och renar luften belönas du med ett hem som är fritt från dåliga lukter, härligt att vistas i och hälsosamt för hela kroppen.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis