Flos sarfatti – en lyxig ikon bland lampor

Flos Sarfatti – en lyxig ikon bland lampor

Flos lampa, du har säkert sett den på Instagram och andra sociala plattformar. En tidlös lampa som fortsätter ta entusiaster inom inredning med storm – Flos Sarfatti taklampa. Den här lampan tillverkas av det italienska designföretaget Flos, som grundades redan 1961. Formgivningen kommer från början från den italienska designern Gino Sarfattis, som var verksam under en stor del av 1900-talet och som blivit en ikon inom design och arkitektur.

LÄS MER: 10 idéer för en perfekt hall – hall inspiration

Laman Flos Sarfatti har en unik design som genast känns igen. De industriella inslagen i den här lampan gör att den blir tidlös och passar in i alla olika typer av hem och inredningsstilar. Det är en av anledningarna till varför den varit och förblir så populär. Det går att kombinera den här lampan med allt från lantliga inredningsstilar till bohemisk dekor.

Flos Lampa ovan hittar ni HÄR

Konstruerad av stål och mässing

Flos Sarfatti är konstruerad som en klassisk ljuskrona men med moderna inslag och material hämtade från den industriella designen. Det ser man tydligt i själva kronan som är tillverkad av stål och mässing. Lampan säljs i olika utföranden där antalet lampor i kronan varierar. Ljuset från lampan blir ett diffust och mycket behagligt. Det här gör också att lampan passar väl in i såväl offentliga som privata miljöer.

Historien bakom Flos lampa

Gino Sarfatti designer

Gino Sarfatti föddes 1912 i Venedig och intresserade sig tidigt för design och ingenjörskonst. Han utbildade sig till ingenjör och startade sitt eget företag 1939. I sitt företag fokuserade han på belysningsdesign och en stor del av hans karriär spenderades inom det området.

Under sin livstid designade Gino Sarfatti över 400 lampor och av alla dessa är förmodligen just Sarfatti den mest kända. 1984 lämnade Gino Sarfatti jordelivet, men hans kreationer lever kvar än i idag och är några av de mest ikoniska av lampor som går att få tag på.

Gino Sarfatti har i allra högsta grad varit bidragande till att sätta Italien på kartan som ett av världens främsta länder inom inredning och design. Det italienska designföretaget Flos, som säljer Sarfatti-lampan, har idag flertalet världskända designers knutna till sig.

Lamp shoppen

Night owl bordslampa shop lampa 1
Nordic Nest
1 5252 545
Flos lampa mässing
Lamp24
18 620,90
Gubi bordslampa shop lampa 1
Nordic Nest
4 8906 999

Ni hittar lampan ovan HÄR

Att inreda med Flos Sarfatti

Den här ljuskronan ska ha en central plats i det rum där den placeras. Den sprider ett behagligt ljus över hela rummet och kan med fördel kopplas till en dimmer, så att man kan justera ljusstyrkan.

Den tidlösa designen och det faktum att den inte kan krocka med några andra inredningsstilar, gör att den i princip aldrig kan bli fel. Bäst blir den om den sätts upp i ett stort rum med bra takhöjd. Den levereras med en lång sladd så att man kan placera den precis där man vill ha den.

Gör ett statement med Flos Sarfatti

För dig som är intresserad av inredning och vill ha en lampa som verkligen innebär ett statement, finns det nog inte någon bättre lampa att välja en just Flos Sarfatti. Designen är så tydlig och enkel och samtidigt ikonisk. Den känns igen direkt och det går inte att ta miste på vart lampan kommer ifrån.

Lampan är inte helt gratis att köpa, men äv väl värd varenda krona. Vill man ha riktigt snygg inredning, måste man vara beredd att betala en slant. En Flos Sarfatti är dock en investering för livet. Den här lampan kommer aldrig att bli omodern och dess konstruktion, med kraftig stål och mässing, gör att den håller länge.

Flos Sarfatti silver lampa ovan finns här

En lampa som trendar

Tittar man på sociala medier idag, såsom Instagram och Pinterest, ser man en tydligt uppåtgående trend för Flos Sarfatti-lampan. Inredningsmagasinen har gillat den här lampan sedan länge, men nu har den på allvar fått spridning även bland influencers och kändisar. För den som vill hänga med i trenden och skaffa inredning som är populär just nu, är alltså ett köp av en Flos Sarfatti-lampa helt rätt just nu.

Hur gör man med monteringen?

Slutligen, när du köper en Flos Sarfatti-lampa så levereras den omonterad. Det kräver lite pill och trixande för att få ihop den och för att hänga upp den i taket. Men, känslan efteråt är obeskrivlig. Det är väl värt mödan att lägga några timmar på att sätta ihop lampan och få den precis där man vill ha den. Det kräver heller ingen ingenjör för att sätta ihop den, utan det handlar om att följa instruktionerna och att ha lite tålamod. Resultatet blir magnifikt!

Foto ovan: Olssongerthel

Ja Flos Sarfatti lampan är verkligen en ikon inom belysning. Och den kommer aldrig bli otrendig utan kommer alltid vara en tidlös lampa att inreda alla rum med.

/Maria

Lamp shoppen

Night owl bordslampa shop lampa 1
Nordic Nest
1 5252 545
Flos lampa mässing
Lamp24
18 620,90
Gubi bordslampa shop lampa 1
Nordic Nest
4 8906 999
  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024