(Inlägget har Cervera Jotex Hemtex annonslänkar)

Den stora familjefesten står för dörren och du vill ha en festernas fest ala Askungens bal, MEN budgeten säger NEJ. Vad göra ?

LÄS MER: OUTLET REA – 70 % rabatt på inredning

Lugn fröken Inredningsvis visar vägen till hur ni får en garanterat lyxig dukning MEN billigt. Det finn inget som säger att bara för något ser dyrt ut att det måste vara det.

Dukning billigt

dukning

dukning höst

KÖPTIPS: Lyxiga bordslöpare hittar ni billigt HÄR

Duka med rätt duk

Det som är läckrast om man vill duka lyxigt tycker jag är att använda en löpare i spets. Använd alltid vit linneduk som underlag sedan är det bara att duka med vilka färger du än vill ha. Att tex. ha vit duk, linnefärgad löpare och färgat porslin kan bli rena bordsdrömmen.

LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar som ser lyxiga ut

Sedan kan man ju pryda bordet med grönska efter säsong. Titta ovan hur de passande såhär i skördesäsong använt olika betor som bordsprydnad. SÅ snyggt och fantasifullt tycker jag. Detta passar speciellt bra på hösten om ni ska arrangera en lyxig kräftskiva.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

dukning glas

vit dukning

KÖPTIPS: Fina detaljer till dukningen hittar ni att köpa HÄR

Duka med detaljer

Att använda små detaljer i dukningen gör mycket men de behöver absolut inte vara dyrt. Man kan knåpa och pyssla ihop namnkort på ett enkelt vis som ovan med enkelt papper. Knyt fast blommor du plockat på servetter eller knyt servetter med guld band om. Allt är möjligt och bara fantasin sätter stopp när det kommer till glammigt bord.

duka bord

fest bord

KÖPTIPS: Vackra glas och tallrikar hittar ni billigt HÄR

 Hotta upp bordet med färg

Om ni ska duka med färg så kan jag rekommendera att hålla basen vit. Om bordsduken är vit så kan man ta i med mycket färg på blommor, servetter och bordslöpare. Om både duk och alla detaljer är i färg blir helheten allt för rörig och starkt färgad för att ge ett snyggt stilfullt intryck.

Less is more och detta välkända uttryck passar även bra när det kommer till dukning :)

juldukning

Duka med grönt

Det behöver inte bara vara salladen som är grön på bordet. Nej ta tex en lång slinga murgröna och lägg den i hela mitten av bordet. Detta ger ett sobert och lugnande intryck. Ställ sedan som på bilden massor av blandade ljusstakar i olika längder längs det gröna. Här är det snyggt med ett enkelt vitt porslin med gammal silver bestick till.

LÄS MER: Veckans vackraste Instagramhem – @interiorlifestylebyme

Vill man slippa växt skräp efter festen så välj fejkade gröna växter. De ser så äkta ut numer att jag lovar att ingen gäst kommer ana att det osar oäkta vid bordet. Bara maten är äkta och lagad med kärlek så löser sig allt annat jag lovar :)

lyxig dukning
Har man ett snyggt bord under kan bara en bordslöpare som här göra susen under blusen :)

Fixa lyxig dukning billigt

dukning billigt

Alla fina dukningsgrejer ovan hittar ni HÄR och HÄR

LÄS MER: Inredningstrender höst/vinter 2018 – dessa grejer måste ni bara ha

Ursnyggt vitt porslin och glas finns i många firmor billigt numer. Så när ni fyndat det är det bara bestick och detaljer som är kvar. Gammalt fint silver bestick kan ni fynda billigt på loppis. Prydnader gör enkelt själv och löpare finns också billigt i många butiker.

Som sagt ALLTID lyxigt till budgetpris!

LOVE M

OUTLET REA PÅ INREDNING – upp till 70 % rabatt

 

All inredning med REA ovan hittar ni HÄR

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

12 Comments

 1. This is beautiful, I love all the decorations, stunning!! LOVE them!! I hope you have a great week lovely Xxx

 2. Ann-Kristin Reply

  Varifrån kommer första dukningen? Så fint!! Kram

  • bilden är hämtad från en Amerikansk brudblogg, de är SÅ mycket bättre på glamfester än oss Svenskar därborta :) visst är den wonderful

   • Ann-Kristin Reply

    Tack snälla för hjälpen, här ska letas spets. Kram

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.