fbpx

Färgexplosion i Amerika

Bara för att sommarvärmen börjar lida mot sitt slut finns det ingen mening med att deppa. Det är nu på hösten som magin smyger sig in i våra skogar och förvandlar dem till förtrollande hav av eldiga färger. Sommarens frodiga gröna kronor transformeras till spröda och sprakande röda, orange och gula lövverk, och det finns få platser du kan uppleva detta naturens underverk på ett bättre sätt än i USA. Låt American Express Travel hjälpa dig att boka resan och förbered dig på en färgexplosion utan dess like bland nationalparkerna i drömmarnas land. Här kommer ett litet urval bland favoriterna.

Acadia National Park

Acadia National Park, Maine

Det kanske inte är en av de största parkerna, men det är definitivt en av de vackraste. Den här lilla pärlan på östkusten älskas av alla från den enkla hajkaren till presidentfamiljen. Parken har mycket att erbjuda under alla årstider, men hösten är något utöver det vanliga. Oavsett om du föredrar att utforska till fots, på cykel eller kanske på hästryggen kan vi garantera att färgpaletten inte sviker dina förväntningar. Fantastiska utsikter syns nästan överallt, men försök ta dig upp till toppen av Cadillac Mountain för en otrolig panoramavy av lövverk som får dig att tappa hakan om och om igen.

Denali National Park

Denali National Park & Reserve, Alaska

När man hör “Alaska” far tankarna lätt iväg till kyligt väder, snö, glaciärer och isbjörnar. Men vad du kanske inte visste är att några av landets mest spektakulära höstkollage faktiskt finns i Alaska. Här kommer hösten tidigt och för med sig frisk luft, kilometer efter kilometer av färgglad tundra och goda möjligheter att upptäcka områdets djurliv. Glöm inte att packa ner kameran för här finns oändliga vyer av ett landskap som nästan ser ut att stå i lågor tack vare sina mörkt röda, orange, och guldiga toner.

Glacier National Park

Glacier National Park, Montana

Planera in ditt besök tidigt i oktober för att få uppleva ett Kodakmoment efter ett annat. Lönnträdens kronor skiner starkt av gula, orange och röda toner medan lärk- och aspträden förvandlas till hav av gult och guld. För att göra saken ännu bättre står alla träden blandade med barrträd, vilket skapar en kanvas av fantastiska, kontrasterande färger. En av de bästa utkiksplatserna finns på toppen av Big Mountain som ligger på över 2,000 meters höjd. Andra sätt att uppleva höstnaturen är genom en scenisk biltur eller flyttur. Kör upp och ner för bergen eller hoppa på en flotte och glid ner längs de turkosa floderna medan du omringas av lövverk i alla höstens färger.

great smokey mountains national park

Great Smokey Mountains National Park, Tennessee & North Carolina

Även om höstens officiella invigningsdatum infaller den 23 september tenderer Great Smokey Mountains nationalpark att vara som absolut vackrast mellan mitten av oktober till början av november. Under den här perioden ser du en helt förbluffande palett av färger skapad av allt från sockerlönnar och scharlakansekar till ambraträd, röda lönnar och hickoryträd. Du kan förvänta dig guldiga, rostiga, orange och mörkt rubinröda toner. Maximera din höstupplevelse genom att ta den sceniska Blue Ridge Parkway över till Shenandoah National Park i Virginia.

Vad tycker du om bilderna ovan? Har du besökt dessa vackra ställen?

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis