Få hjälp vid dödsfall med begravningsbyrå lavendla.se

Få hjälp vid dödsfall med begravningsbyrå lavendla.se

Döden finns inte! Det är vad man kan tro i vårt moderna samhälle där livsstressen ligger på 1a plats. Döden är något vi inte vill tala om, den är tabu. Det är bara det att ALLA vi kommer att dö en dag, vare sig vi vill eller inte. Det är en otroligt skrämmande tanke när man är mitt i livet. I många andra länder ser man på döden med helt andra ögon. Den är en del av livet och många kulturer tom hyllar döden, ser den som nåt vackert.

När mina föräldrar dog kom jag första gången döden face to face. Det ändrade mig för alltid och inget kommer nånsin bli det samma efter det. Det jag upplevde som det värsta var inte döden i sig utan hur otroligt mycket jobbigt pappersjobb och massa byråkrati som kommer med ett dödsfall. Som om man inte har nog som anhörig med chock och sorg. Man ska även leka detektiv alá boupptäckning och ha full koll på massa jobbiga papper också.

Det är just för att jag upplevde allt jättejobbigt kring mina föräldrars död som jag vill tipsa om ett begravningsföretag. Lavendla tar hand om allt efter dödsfall så som boupptäckning, juridik, gravsättning och att ordna begravningen. Det är jättefint att företag som lavendla.se hjälper till med sånt som kan vara svårt att orka med i svåra sörjande tider. På lavendla.se hemsida kan ni hitta rådgivare i alla de kändaste städerna i Sverige. Det finns även smarta steg för steg videor om begravning att titta på, se ovan. Kunder kan nå Lavendla både online, där det går att boka ett personligt möte och via telefon.

Det mest jobbiga kring ett dödsfall för en anhörig är såklart juridiken. Speciellt om man är helt i sorgchock och inte orkar tänka klart. Här hjälper Lavendla till med professionell, trygg och serviceinriktad juridisk hjälp i familjerättsliga frågor. De hjälper till genom hela processen, från bodelning till bouppteckning och arvskifte. Lavendla kan även hjälpa med att upprätta viktiga handlingar så som testamente, äktenskapsförord och samboavtal.

Jag kom att tänka på en skylt som finns ovanför grinden till en känd kyrkogård här i Göteborg. På den står det “tänk på döden” och det är precis det vi borde göra ibland. För hur mycket vi än stressar för att hinna med så mycket vi kan i livspusslet så¨kommer allt ta slut en dag. Det är ingen idé att låtsats som det inte kommer att hända. Det har jag lärt mig efter mina föräldrar dog, allt tar slut. Därför är det viktigt att stanna upp mitt i stressen och njuta av livet här och nu. Och att ibland tänka på döden som en del av allt, då blir inte chocken så stor när vi en dag ser döden i vitögat.

Tänk på döden!

LOVE M

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024