fbpx

Få ett ergonomiskt hemmakontor med AZ Design

(I samarbete med Azdesign)

Många har fått problem med rygg och nacke av dåliga kontorsstolar och fel arbetsställning! Jag själv använde under lång tid en gammal antik trästol som kontorsstol. Jag tyckte den var fin och retro, men det visade sig att fåfängan hade ett smärtsamt pris. Jag började nämligen med tiden få så ont i nacken att jag till slut inte kunde vända den åt sidorna. Även ryggen gjorde ont längst ner och jag fick till och med börja gå till naprapat. De terapeuter jag gick till sa direkt att jag måste ändra min arbetsställning till en mer ergonomisk. Med det menade de byta till en riktig ergonomisk kontorsstol och ett höj/sänkbart datorbord.

LÄS MER: INREDNINGSNYHETER 2021 – DETTA TRENDAR

Jag insåg först nu efter jag införskaffat en riktig kontorsstol hur viktigt det är med riktig support för ryggen under långtida datorarbete. Man gör även ett mycket bättre arbete när man har en riktig arbetsstol. Såhär i hemmakontor tider, är det extra viktigt att se över kontorsstolen och skrivbordet hemma. Även om man jobbar hemifrån, är det inget som säger att det inte kan kännas som en riktigt arbetsplats.

Idag tipsar jag om Azdesign som har ergonomiska kontorsstolar för både hemmakontoret och den större arbetsplatsen. Här ser ni ett urval från deras sortiment av ergonomiska kontorsmöbler, samt 3 tips för en bättre arbetsplats.

3 tips för ett ergonomiskt hemmakontor

I hemmakontoret passar ett litet höj och sänkbart skrivbord perfekt!

1. Främja rörelse med rätt möbler

Bara genom att se över inredningen på en arbetsplats kan rörelse och variation främjas. Kom ihåg att det inte bara är när arbete utförs som ergonomi är viktigt. Att ha en soffa, en saccosäck eller ett pingisbord är några sätt att bjuda in till rörelse och andra vinklar på kroppen.

2. Inbokade pauser

Alla vet att det är viktigt – men få tar micropauser och rör på sig. Ett sätt är att hyra in hjälp med en instruktör som håller i enklare gymnastikpass exempelvis varje onsdag eftermiddag. Träning och övningar som kan utföras utan att behöva gå och duscha efteråt.

3. Ta hjälp av arbetsterapeut

Boka en privat arbetsterapeut eller fysioterapeut som kommer och inspekterar er arbetsplats och vad som kan göras för att förbättra ergonomin. Genom att se på allt från arbetsställning och belysning till avkopplingsmöjligheter kan stora skillnader uppnås.

Alla ergonomiska kontorsmöbler ovan kommer från Azdesign Denna butik specialiserar sig på ergonomiska möbler för hemmakontoret och arbetsplatsen. Med Azdesign kontorsmöbler får ni en arbetsplats där man vill vistas länge och inte lämna pga dålig kontorsstol. De har allt från ergonomiska kontorsstolar till skrivbord och tysta rum. Azdesign har även Sveriges lägsta priser på kontorsmöbler och snabb leverans av bla. höj och sänkbara skrivbord. Azdesign har ett showroom i Stockholm. Där kan man provsitta de flesta av deras kontorsstolar. En bra butik som har allt för att få en jobbglöd som brinner, även vid hemmakontoret. På deras hemsida kan ni även hitta massa bra tips, som köpguide för höj och sänkbart skrivbord och hur hemmakontoret kan bli bättre.

Jag har aldrig ångrat att jag köpte en riktig ergonomisk kontorsstol. Jag kan verkligen tipsa alla om det och speciellt alla ni med rygg och nackbesvär. Många förstår dessutom inte att det kommer från dålig hållning från kassa arbetsmöbler. Att invstera i en bra ergonomisk kontorsstol och ett höj/sänkbart skribord, ger både bättre rygg och bättre prestanda på jobbet.

Stay safe!

LOVE M

Design shoppen

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis