Augusti är månaden då de flesta av oss går tillbaka till kontoret efter en lååång avkopplande semester. Tanken på att komma till ett kontor där stolen ger ryggvärk och datormusen ger musarm är dock inte ett dugg stressfritt för sinnet. Då kan det vara dags att rensa det gamla och möta hösten med en helt ny kontorsinredning, där kroppen kommer före arbetet istället för tvärtom.

Alla ska ha rätten att gå hem från jobbet utan smärta och känna glädje inför nästa arbetsdag istället för tyngd.

Ergonomisk kontorsutrustning

kontorsutrustning

Att sitta på Back App sadelstol är som att sitta på en häst. Man uppnår samma effekat dvs. en rak rygg som stärker och bär upp sig själv. Back App stolen finns i och efter timmar av bloggande med FEL STOL och fett ont i ryggen vet jag verkligen vikten av en ergonomisk bra arbetsstol :)

kontorsstol

Steppie 004 (2)

Steppie balansplatta ser vid första anblick lite lustig ut. Men för den som har ryggproblem är denna platta ett litet mirakel. Jobba stående och känn hur ryggraden balanseras och stärks perfekt med hjälp av Steppie plattan.

hemmakontor2

snygga hemmakontor

rollermouseredplus_12

Med denna specialmus slipper du gå till naprapaten stup i kvarten pg.a musarm. RollerMouse red gör att man håller armarna tätt intill skrivbordet när man jobbar vilket motverkar skador i armar.

hemmakontor3

En sådan lite förändring som ändå ger så otroligt stor förändring. Jag talar såklart om trådlöst headset här från märket Jabra med kristallklart ljud och senaste teknologi. Med hjälp av detta head set kan du sitta i solen på terassen och jobba och ändå ha perfekt mottagning :)

kontor

Ergonomisk kontorsutrustning

En firma som verkligen tagit fasta på det här med rätt kontorsutrustning är Webshopen Ergopartner. De har ett välfyllt sortiment av alla möjliga ergonomiska hjälpmedel till hemmakontor och arbetsplats. De har specialiserat sig på hjälpmedel som gör att arbetet blir lätt och roligt så som ergonomisk rollermus, datorhållare till laptops (jag behöver den :) och stolar där ryggen får avlastning vid datorn.

Det bästa med Ergopartner är att man kan låna hem produkterna i 14 dagar gratis innan köp. Då kan man i lugn och ro prova ut om den ergonomiska produkten passar. Är man sedan nöjd med produkten man lånat skickas en faktura som enkelt betalas. Ergopartner har även hämtat kunskap från sjukgymnaster och arbetförmedlingen. De har mer än 10 års kunskap om ergonomi och inredning på arbetsplatser, vilket gör dem till erfarna rävar i gamet.

Ha en stressfri och värkfri vecka :)

LOVE M

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

18 Comments

 1. Visst är det viktigt med rätt arbetsredskap! På jobbet är jag mer noggrann men här hemma blir det ju inte så lång tid framför datan… Kram Suss

 2. Vilka bra tips ! :)

  SV: Ja jag känner likadant, blev regn och rusk lite väl tidigt .

 3. sv: Ja eller hur! Älskar att baka! Är så rogivande o så blir det ju så gott också :) Ja ta och baka du! Det är så trist att sommaren är över nu, usch.. Vill ha sommar längre :)

  Bra tips verkligen!
  Hur mår du annars idag? Vad har du för planer inför dagen? :)
  Kram!

 4. Those chairs look amazing. What a difference it would make sitting comfortably in one of those.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.