fbpx

Enklare matlagning med Ankarsrum köksassistent

( I samarbete med Ankarsrum)

När det börjar bli höst och mörkare vaknar lusten att laga mat inomhus. Jag lagar sällan mat numer då jag helt enkelt blivit latare med åren. Annat var det när jag bodde med mamma på landet. Mamma va en riktig kock i köket och när det kom til att baka var hon svårslagen. Min uppväxt var ett aldrig sinande hav av nybakta bullar, kakor, bröd med ljuvlig doft och de mest ljuvliga kötträtter. Vi hade rejält stora kalas varje sommar när morfar fyllde år, med ibland uppåt 60 personer. Alla dessa skulle såklart ha mat och fika, vilket gjorde mamma extra stressad att leverera. Hon gjorde allt för hand med matlagning och bak, vilket i sin tur var tidskrävande. Hade hon haft en smart köksassistent, så hade hon sparat mycket tid i köket.

Idag tipsar jag om Sveriges äldsta och bästa köksassistent från Ankarsrum. Den gör det mesta i köket, så husfrun har mer tid med gästerna än matlagning. Hade mamma skaffat en sådan maskin, då hade hon kunnat slappna av mer när gästerna anlände.

Idag handlar det om Ankarsrums köksassistent som hjälper till med det mesta inom mat och bak. Maskinen har 9 olika funktioner, där ni bland annat kan vispa, knåda, mala och riva. Mamma bakade det absolut underbaraste bröd jag smakat varje jul. Det var runda brödkakor med ett hål i mitten och de mest ljuvliga brödkryddor. Ni skulle känt hur det doftade i köket när de gräddades i ugn. Det som var det jobbigaste momentet var knådningen av alla dessa degar. Mamma hade dessutom ont i lederna så det kunde vara smärtsamt att ta i baket ibland. Hade hon istället haft Ankarsrums köksassistent, ja då hade de gjort hela knåd jobbet. Med Ankarsrums köksassistent kan ni baka både olika bröd och pajer. Den knådar ihop degarna fint och sedan är det bara att själv forma till bröd eller pajer. Pizza, pasta, paj, kakor och kanelbullar gör köksassistent lätt och snabbt. Ni kan även göra köttfärs, skära grönsaker och göra smoothies i denna multitask köksmaskin.

Det unika med just Ankarsrums köksassistent är att den är en sann legend inom sin genre. Den har nämligen funnits med ända sedan  40-talet. Sedan 1969 har köksassistenterna tillverkats i Ankarsrum, en liten stad i Småland i södra Sverige. Maskinen har därmed samma ursprung i Småland, som det kända Svenska varuhuset IKEA. Från start var Ankarsrums motto:

När vi började göra köksassistenter ville vi två saker: underlätta i köket och erbjuda kvalitet

Det har Ankarsrums köksassistent levererat i alla tider och har en kraftfull motor. Maskinen har även 16 olika tillbehör. Baka, hacka, mosa ja you name it, Ankarsrums köksassistent fixar biffen (ordagrant)

Ja stackars mamma gick miste om mycket när hon aldrig köpte en sådan maskin. Att göra allt manuellt i köket är både tidskrävande och svårt. Vilket gör att säkert många struntar i att baka och laga mat helt. Vi lever ju i en lat tid av takeaway mat. Men inget slår mammas hembakta bröd och hemlagad mat med känsla, den saken är klar. Därför kan jag rekommendera alla som vill komma igång i köket att investera i en Ankarsrums köksassistent. Som en kund sa “Om du köper den här maskinen, då är det enda du kommer ångra att du inte köpt den tidigare” Det säger ju allt om hur bra den är :)

Fram för hemlagat!

LOVE M

Shoppa köksmöbler

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis