En weekend på Solhälla retreat utanför Stenungsund

(Innehåller Jotex & ellos annonslänkar)

Förra helgen var jag på Solhälla kursgård strax utanför Stenungsund. Jag volontärjobbar ibland åt Buddhistcentret Hjärtjuvel här i Göteborg. De skulle ha retreat på Solhälla så jag hakade på och hjälpte till. Stället ligger bedövande vackert precis vid sjön Hällungen och man är minst sagt mitt ute på landet.

LÄS MER: 20 lyxiga sittpuffar i sammet för ett hem med WOW-känslan

Här får ni foto inspiration från omgivningen runt kursgården samt en city bruds skrämmande möte med naturen!

Solhälla

Så här idylliskt ligger Solhälla kursgård!

#MISFIT Japp! Här är fröken Inredningsvis brutalt inkastad i bushen! Där jag hann brottas med myror i sängen, spindel size svarta änkan i vasken, huggormsvarning samt klassisk koskit doft all over the area haha :)

MEN på landet har helt klart sin charm trots alla de äckliga små krypen!

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

I skogen bredvid Solhälla finns de mest makalöst vackra stigar fyllda med vitsippor. Små bäckar porlar och fortsatte man genom skogen kom man till en fin liten strand. När jag kom dit på kvällen var det några kvinnor som naken bada vid en liten bastu.

Det är det som är så befriande med landet att folk gör och ser ut precis som de vill. Ibland ser man ut som koskiten luktar men vad gör det för de är ju ändå bara träden och myrorna som agerar betraktare:)

De som driver Solhälla är sådär som man tror de ska vara dvs udda och väldigt bohemiska. Här är något som ser ut som ett rit hus i mina ögon. Bredvid detta weird hus stod ett jättestort tält där jag kan tänka mig de haft riter och frigörande dans under fullmånens sken.

Det kanske är så man överlever lugnet att bo mitt i bushen, att gå helt locko i tältet om kvällarna :)

Här är Jema den härliga buddhist nunnan som driver centret i Göteborg. Hon och jag är numer vänner och ibland nästan som gnatande systrar. Hon är en sån himla skön fin person och jag är jättetacksam att lärt känna henne.

Foto ovan på huvudbyggnaden på Solhälla.

Jag måste väl medge jag blev snabbt rastlös på landet. Det är något när jag inte hör trafiken och inte har en butik nära som gör att jag får stadsabstinens. Jag är född i Göteborg men har ändå bott på landet ett bra tag, då min mamma tog mig dit som 5 åring. Men att bo i storstan sedan jag flyttade tillbaka 1999 har gjort mig van vid det sociala nära-till-allt-livet.

Jag skulle inte vilja bo på landet igen men jag hälsar gärna på myrorna och spindlarna därbort emellan. Sen kan jag ju bara inte vara för länge utan min älskade Chai Latte på Espressohouse. De har även ställt upp en liten coffey vagn på Göteborgs central ute vid tågen, så gissa vad det första jag gjorde var när jag klev av tåget i Götet :)

#tocityfied

LOVE M

INREDNINGSVIS BUDGETLYX KÖPTIPS

Inredning ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR 9. HÄR 10. HÄR 11. HÄR 12. HÄR 13. HÄR 14. HÄR 15. HÄR 16. HÄR

Fler lyxiga sittpuffar hittar ni billigt  HÄR

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

1 Senast uppdaterad

Mirre fredag, maj 19, 2017 - 21:42

Men ohh så härligt det ser ut =D

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Senast uppdaterad 322 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis