Jag håller mig ofta i bakljuset när jag inredningsbloggar och ger inte ut så mycket om mig själv eller mitt hem. Därför får ni här hela intervjun jag gjorde nyss hos fotokonst butiken Printler, Enjoy :)

Intervju med Maria från Inredningsvis – En av Sveriges största inredningsbloggar

2012 startade Maria Ljungström bloggen inredningsvis som skulle visa sig bli en av Sveriges största inredningsbloggar. De flesta som har sökt efter inspirativ heminredning på nätet har troligtvis besökt Maria Ljungstöms populära blogg för att hitta idéer och inspiration till sitt hem.

LÄS MER: Bästa sommar REA från 4 kända butiker

Nyligen så skrev Maria ett blogginlägg om fotokonst från Printler.se och då passade vi på att ta ett snack med henne.

Trevlig läsning!

inredningsbloggare bästa

Hej Maria! Berätta kort vem du är och vad du har för bakgrund:

Hej på er! Jag som driver Inredningsvis.se heter Maria och är en sann konstnärssjäl med ett starkt sinne för skönhet på alla plan i livet. Mitt intresse för inredning började redan som barn då jag inredde Barbie hemmen pedantiskt lyxiga in i minsta detalj.

Jag har även studerat journalistik och älskar att uttrycka mig i skrift. Via bloggen känner jag därför att jag får kombinera alla mina talanger på mitt egna ibland helt halvgalna inredningsvis. Jag är också mästare på att få det att se lyxigt ut billigt, detta har därmed blivit Inredningsvis unika motto.

Det är viktigt för alla kreativa människor att hitta sin egna otämjda väg och inte hamna i en klonad grå massa.

Hur kom det sig att du började blogga om inredning?

Det är helt tack vare min dåvarande kille Jon som år 2012 tyckte att jag borde ha ett eget forum att uttrycka min talang på. Han byggde då grunden på Inredningsvis, som programmering, layout och han lärde mig att använda Photoshop. Jag hade varit långvarigt kroniskt sjuk innan Inredningsvis och kunde inget om bloggande alls.

Jon såg min talang och ljuset bakom allt, så det är ganska romantiskt egentligen. Han var även min bloggkollega fram till 2014 då han var tvingad att flytta till Norge pga av jobb och vår saga fick därmed ett tragiskt slut.

SOMMAR REA FAVORITER

bästa inredningsblogg

LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar som ser lyxiga och dyra ut

Vart hämtar du främst din egen inspiration?

Det mesta från nätet faktiskt! Det finns massa härliga utländska sidor både inredningsbloggar och Instagram. Sedan mycket från Göteborg på senare tid, då jag börjat ge tips på vad folk kan besöka när de kommer hit. Även hotell som Pigalle och Dorsia inspirerar alltid och min egen sovrum makeover på bilden nedan, kom till pga. av dem.

Hur bor du och hur ser det ut hemma hos dig?

Ni ser lite av min glammiga smak på fotona här i inlägget. Jag gillar en klassisk glammig mix av vintage och modernt. Även orientaliska detaljer får gärna flytta hem ibland. Alltid mycket prydnadskuddar som jag byter ut efter humör. Sedan är jag GALEN i rosa detaljer och min rosa skomakar lampa i köket är ett av mina bästa köp. En stil jag ej gillar är bara svartvitt, det är så förbannat könlöst och tråkigt.

bästa inredningsblogg 1

Marias egna sovrum före och efter en makeover.

Vilka är de största inredningstrenderna just nu?

Det roliga är att även om jag bloggar om dekor tror jag inte stenhårt på alla dessa trender. Jag brukar säga på bloggen att inred personligt efter hjärtat och inte efter hur andra vill att ni ska ha det. Tror att Sverige är allt för trend-slaviska och det slutar alltid med att man ser samma Svenskt Tenn vas på hundra sidor. Rosa är dock inne i år och det är det enda jag tycker är jättekul.

Vi har ju sett att du jobbar rätt mycket med färg. Kan du komma med något tips till den som vill addera mer färg till sitt hem?

Jag förespråkar alltid att våga använda mer färg i inredningen. Det behöver däremot inte se ut som en galen Picasso-tavla för det. Använd basen i rummet mer neutral, som soffa och mattor. Snabbast sätt är nya färgade detaljer som prydnadskuddar och handdukar i badrummet. Detaljer går även lätt att ändra om man tröttnar på färgerna.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

printler inredningsvis blogg

Fotokonst av Marias favorit LisaLove Bäckman

Vad är din relation till foto och fotokonst?

Foto är ett nytt intresse jag fått via bloggen. Jag fotar dock med iPhone så är än så länge på amatörnivå. Fotokonst fick jag upp ögonen för på riktigt via er på Printler, då ni har så otroligt stort snyggt sortiment. Det jag insett är att det finns så otroligt många duktiga okända fotografer därute som borde få en chans.

LisaLove är min absoluta favo foto konstnär just nu, hennes talang är bortom allt.

Vad gör du om 10 år?

Lever! förhoppningsvis, i dessa osäkra tider ska man vara tacksam om det överhuvudtaget finns någon framtid. Jag gillar inte tänka på framtiden, det gör mig stressad. Jag lever här och nu så låter jag framtiden överraska mig. Med tanke på att jag inte visste ett skit om att blogga innan 2012 så kan allt man inte har tänkt sig hända.

Tusen tack Maria för att du gav oss din tid och för att du tror på Printler!

inredningsvis blogg

Marias katter Brorsan och Pärlan är en stor hårig del av Inredningsvis :)

LÄS MER: Fynda lyxiga mässing och marmor bord billigt här

Jag vill till sist passa på att tacka ER alla underbara människor som läst, fått inspiration och kommenterat på Inredningsvis genom åren, utan er hade inget varit möjligt TACK!

LOVE Maria

SOMMAR REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
1395 SEK3295 SEK
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
3 324,304 749

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

5 Comments

 1. vilken underbar historia om hur Inredningsvis blev till, och sorglig, men underbar! Tack för dessa utförliga svar på mycket kloka frågor. Du är verkligen en stjärna på att blogga.

  Angående Parfymens slut – alltså JA! Har du läst boken? Slutet är så vidrigt vackert eller vackert vidrigt – jag kan inte bestämma mig – och allt som bygger upp till den kulmineringen… WOW!

  • ÅHH tack söta du! ja det var sorgligt, vi var som Romeo & Julia med ingen happy ending:) Ju äldre man blir ju mer inser man hur svårt det är att hitta en person man som synkar med på ALLA plan och då speciellt intellektuellt. Men min största önskan är att jag och Jon någon gång hittar tillbaka till den starka äkta vänskapen som vi hade i från början och att den då varar livet ut.

 2. Trevligt att få veta lite mer om dej som person.
  När man börjar läsa en blogg, läser man av intresse för ämnet, men ju längre tiden går kommer man varandra närmare som personer och tycker det är kul att få lite mer kontakt och få vet lite mer om personen bakom bloggen. Detta har jag upptäckt att många också känner för min blogg. Trevligt också när man upptäcker att man kommer från samma del av landet.
  Också trevlig läsning från Strömstad med omnejd.
  Ha en bra dag!

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.