Jag vill önska alla gamla och nya läsare en riktigt God och mysig julhelg. Hoppas ni får många fina paket, möten med nära och kära samt sköna egentid stunder att bara vara. Julen ska ju vara just det, lugn, reflekterande och harmonisk. Tyvärr har julen blivit för många bara ännu en till stressfaktor. Det är så många krav på den perfekta julen och hur man tror julen ser ut hos ALLA andra. Grejen är bara att julen är inte perfekt hos alla andra heller, det är bara en illusion som allt annat i modern mediatid.

För vissa är julen plågsam ensamhet och påminnelse om att livet inte blev som man tänkt sig. För andra ett påtvingat möte med folk man inte alls känner för att fira jul med. Så hur folk än firar jul finns det alltid något som inte är helt Walt Disney perfekt. Men det jag frågar mig är…varför är vi så besatta i perfektion? Livet är inte perfektion, det är upp/ner, kaos, glädje, sorg och tusen andra känslor och händelser som kallas livet. Därför ska vi se julen som livet och hur den än firas eller inte firas så kan den bli fin ändå, om vi bara släpper på perfektionspressen och låter julen vara helt jäkla operfekt:)

Se till att ni får en God och stressfri jul:)

LOVE M

INREDNINGSVIS KÖPTIPSAR:

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

23 Comments

 1. SÅ jäkla bra skrivet och visst fan kan julen vara ångest :) Hoppas du får en operfekt skön jul hur du än firar:) Kram Kattis

 2. ja tyvärr ger det ngest för många o stress man får örsöka o bara njuta det blir jul ändå
  varma kramar o god jul o gott nytt år

 3. Du är så jäkla GRYM! tack för bästa inredningsbloggen och att du alltid säger sanningen :) GOD JUL! Kram Ullis

 4. Tack för besöket på min blogg. Ja Nerja är superfint och mysigt, kan rekommenderas.

  Bra skrivet det här inlägget. I vår familj hatar vi att laga mat, pyssla och julbaka och det har länge gjort att jag haft lite lätt ”ångest”, känns ju inte så kul att vi är så trista med tanke på att barnen säkert skulle uppskatta att få baka…
  Men nu har jag släppt på det där, vi får helt enkelt ha mysigt och göra andra saker som vi tycker är kul.

  God Jul

 5. Så sant! Vad är ens en perfekt jul? Det är ju olika för alla. Jag tycker perfektion är trist och ointressant.
  God jul! Kram

 6. Helt rätt! Låt oss få ha en jul där alla får vara med oavsett känsloläge! God jul!

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.