fbpx

Ekonomi tips – Att spara smart med små knep

Att spara smart är viktigt för en hållbar ekonomi på lång sikt. Grejen är dock att man inte behöver spara massor på en gång om ekonomin är snål. Det räcker att göra små små förändringar i vardagen som på sikt kan ge stora resultat.

Hösten är en härlig tid och också en tid för mycket shopping speciellt till hemmet. Mycket mysig höstmode är även i omlopp med lyxiga jackor och outfits som kan matchas hejvilt. Alla nya trendiga färger som ni kan läsa mer om i ett av mina tidigare inlägg, triggar köpnerven. Men hur gör vi för att få pengar så att vi kan köpa alla dessa kläder och inredning? Många har sina knep för att inte bränna hela lönen i baren. För alla som inte har det så kommer här några favorit-spartips. Hold tight och gör er redo att bli bättre på att spara!

spara smart

När du ska spara får du tänka på vad det är du vill lägga pengarna på. Är det en resa till andra sidan jorden så måste du kanske spara lite längre, men det lönar ju sig i slutändan. Försök lägga undan 10% av din lön varje månad som du inte rör förrän det är dags att köpa det där extra speciella. Det här kan dessutom ses som en riktigt långsiktig besparing som du sen kan lägga på en bil eller, ännu bättre, en större lägenhet eller hus att inreda!

Ett annat tips är att strukturera din budget genom att kolla över vad det är du lägger alla “strö-pengar” på. Använder du dig av flera streamingtjänster kan det vara bra att avsäga alla utom en. Titta på hur mycket du kan dra av från räkningar som el och vatten genom att inte köra en hel konsert i duschen eller sova med lamporna tända. Alla har olika sätt att spara på, men dessa är enkla att börja med och kan ge dig ett rikare liv.

Precis som Consector nämner så är det bra att spara och tänka långsiktigt, men vi får inte glömma inredningen! En liten detalj som vi väl ska få njuta av varje månad. Ett tips är att tänka ut vilket rum och vilken detalj du vill satsa på varje månad för att sedan sätta en buffert på det. Det blir som ett litet mysigt projekt att se fram emot, med eller utan regn.

 

Vi alla har “våra grejer” som vi gärna spenderar på och för mig, och förmodligen ni som har hittat hit, är det inredning som ligger oss nära om hjärtat. En spegel här, en tavla där, en fåtölj någonstans i närheten… Det blir några slantar. Men det kan vara välförtjänta slantar om de spenderas med eftertanke och är något att se fram emot. Finns det något bättre än att få längta efter en fin tavla?

Att spara smart är att ta små steg framåt hela tiden. Så oroa dig inte, om du planerar din ekonomi smart kommer du snart att ha ett litet hem med stor personlighet. Som dessutom är så mysigt att stänga in sig i på höstens regnigaste dagar!

LOVE M

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis