Dropshipping - sÅ gÅr ni till vÄga

DROPSHIPPING – SÅ GÅR NI TILL VÄGA

Dropshipping har varit på tapeten många år i USA! Det börjar nu även bli populärt i Sverige, då allt fler väljer att dropshippa istället för att driva vanlig E handel.

För många entreprenörer är lanseringen av en Shopify dropshippingbutik ett fantastiskt sätt att ta sig in i e-handelsbranschen. Här är anledningen: att spendera tid och pengar på att hantera ditt lager är överväldigande, men med dropshipping-affärsmodellen behöver du aldrig bära någon av produkterna du säljer. Du kommer att vara fri att fokusera din värdefulla tid och resurser på att utöka din onlinebutik och öka försäljningen.

Dropshipping är ett flexibelt sätt att driva ditt företag, och det stöds av majoriteten av de största e-handelsplattformarna – inklusive den största av dem alla, Shopify. Eftersom vi tror på att göra livet lättare för e-handelsentreprenörer, har vi skapat den här ultimata Shopify dropshipping-guiden för att hjälpa dig att starta ditt eget framgångsrika Shopify dropshipping-företag. Använd den som din “dropshipping for dummies”-guide för att komma igång.

Och när du är redo att börja dropshipping, följ vår steg-för-steg-guide för att hitta bra produkter att sälja online och bygga en Shopify-butik. Det är superlätt att följa, och på mindre än 50 minuter har du en Shopify dropshippingbutik redo att sälja!

Vad är dropshipping?

Dropshipping är en affärsmodell där e-handelsentreprenörer säljer produkter utan att behöva ha något lager. När en butiksägare får en beställning från en kund kontaktar de helt enkelt leverantören som sedan skickar produkterna direkt till kundens dörr. Dropshipping-appar som DSers låter dig lägga till produkter från olika leverantörer i din butik för att driva på ditt produkterbjudande.

Dropshipping är den perfekta affärsmodellen för nya e-handelsentreprenörer. Det är enkelt att konfigurera och hantera, och det kräver ingen stor investering i förväg. Du kan också driva din dropshipping-verksamhet på din fritid – du behöver inte sluta ditt jobb för att starta en framgångsrik butik. Dessutom finns det flera dropshipping-tips du kan använda för att driva trafik till din butik.

Vad är Shopify?

Shopify är den ledande e-handelsplattformen som gör det möjligt för entreprenörer att starta sina egna onlinebutiker. Shopify är enkelt att använda, så du kommer att kunna bygga din egen butik även om du inte har någon teknisk erfarenhet. Det är också perfekt för entreprenörer som vill starta sin egen dropshipping-verksamhet. Shopify ger dig tillgång till mängden dropshipping och marknadsföringsverktyg som finns tillgängliga på dess plattform.

Varför överväga dropshipping på Shopify?

Dropshipping är den perfekta affärsmodellen för entreprenörer som vill starta sitt eget företag med små investeringar i förväg, och Shopify är den enklaste plattformen du kan använda för att skapa och driva din butik.

När du dropshippar på Shopify behöver du aldrig oroa dig för överskottslager, eftersom du bara kommer att beställa den nödvändiga mängden produkter för att möta efterfrågan från dina kunder. Detta system är till skillnad från en typisk e-handelsverksamhet, som innebär att antingen tillverka produkter eller köpa produkter från en grossist i bulk.

Om du planerar att använda Shopify med DSers kommer du att kunna kontrollera ditt lager med bara några klick – en annan anledning till att Shopify dropshipping är så enkelt.

SHOPPA BILLIGT

Är Shopify dropshipping verkligen lönsamt?

Ja, Shopify dropshipping kan vara lönsamt för handlare eftersom du inte är ansvarig för tillverkning eller frakt. Du kan göra bra, konsekvent vinst med rätt leverantörer och undvika stora kostnader som en grossist vanligtvis skulle göra.

Hur mycket kan du tjäna som dropshipper?

De flesta dropshippers tjänar mellan 10 000 och 100 000 per månad i genomsnitt, men du kommer förmodligen att tjäna mindre när du precis har börjat inom e-handelsområdet. Om din idé om att driva en hållbar dropshipping-verksamhet är att tjäna minst 10 000 kr per månad, måste du sätta rätt vinstmarginaler och etablera ett starkt varumärke.

Är Shopify dropshipping lagligt?

Ja, det är helt lagligt att skicka via en Shopify-butik. Du måste dock vara försiktig när du väljer dina leverantörer, eftersom vissa använder andra företags immateriella rättigheter olagligt. Så länge dina leverantörer tillämpar god affärsetikett, bör du inte ha några juridiska problem när du dropshipping på Shopify.

Var man hittar ett Shopify dropshipping-företag ?

Om du inte vill skapa ett dropshipping-företag från grunden kan du köpa ett befintligt dropshipping-företag från Shopifys Exchange-webbplats. Exchange är i grunden en marknadsplats där entreprenörer erbjuder sina e-handelsföretag till försäljning till intresserade köpare.

Genom Exchange kan du se viktiga detaljer som trafik- och intäktsdata för alla potentiella dropshipping-företag. När du är nöjd med informationen kan du kontakta säljaren direkt i listan med hjälp av meddelandesystemet som är tillgängligt för Exchange-besökare. Med över 9 000 e-handelsbutiker att välja på.

7 steg för att börja dropshipping på Shopify

I det här avsnittet av vår Shopify dropshipping-guide går vi igenom alla steg du behöver ta för att skapa din egen e-handelsbutik. Vi visar dig våra bästa tips för varje steg du går igenom, och i slutet kommer du att ha en fullt fungerande Shopify dropshipping-butik som kan börja tjäna pengar idag. Här är stegen du behöver ta för att öppna en dropshipping-butik med Shopify.

1. Välj ett butiksnamn

Detta är det första steget du tar för att öppna din Shopify dropshipping-butik. Följ dessa tips för att komma på ett namn för din webbutik:

 • Håll det enkelt
  Vara kreativ
  Gör det minnesvärt
  Shopify gör det enkelt att brainstorma kreativa namnidéer för din dropshipping-butik. Allt du behöver göra är att använda Shopifys generator för företagsnamn online, ange vilket ord du vill att ditt företagsnamn ska inkludera och klicka på “Generera namn.”

Företagsnamn generator Shopify

Du kommer att presenteras med en lista med företagsnamn där du kan välja din favorit som ditt Shopify dropshipping-butiksnamn. Det kommer inte bara att spara mycket tid, utan det är också helt gratis att använda.

När du har kommit på några idéer för namnet på din Shopify dropshipping-butik måste du kontrollera vad som är tillgängligt. Om du har kommit på ett namn som “American Clothing Store” är det troligen redan i bruk. Du kan kontrollera detta genom att använda Google-sökning och se om det redan finns en .com-domän kopplad till namnet.

2. Skapa ett Shopify-konto

Att skapa ett konto för din Shopify dropshipping-butik är en enkel och snabb process. För att börja måste du besöka Shopifys hemsida och klicka på “Starta gratis provperiod.”

Shopify dropshipping: skapa ett Shopify-konto

Ange din e-postadress i det tomma fältet på nästa skärm. Du kommer att bli ombedd att skapa ett lösenord för ditt konto och ange det namn du har bestämt dig för för din Shopify dropshipping-butik.

Shopify-kontoinloggning

Därefter måste du fylla i ett par frågor om din erfarenhet av e-handel, tillsammans med några personliga detaljer.

När du har slutfört detta kommer ditt Shopify-konto att vara igång. Sedan måste du konfigurera inställningarna för att starta ditt Shopify dropshipping-konto.

3. Optimera dina inställningar

I det här avsnittet av vår Shopify dropshipping-guide kommer vi att gå igenom inställningarna för ditt nyskapade Shopify-konto. Det här steget är viktigt för att du ska kunna ta emot pengar från dina kunder, skapa dina butikspolicyer och fastställa dina fraktpriser.

Betalningsinformation

Det första du behöver göra är att ställa in betalningar för din Shopify dropshipping-butik. Detta är ett viktigt steg, eftersom du inte kommer att kunna ta emot pengar från kunder om du inte lägger till ett betalningsalternativ.

För att lägga till betalningsinformation måste du gå till Shopifys inställningssida. Välj helt enkelt fliken Betalningar till vänster och lägg till din betalningsinformation.

Vi rekommenderar att du lägger till ett PayPal-konto här. Om du inte har ett konto kan du registrera dig för ett på bara några minuter – det är en enkel process, även om du inte är tekniskt skicklig. (Du kan också kolla in vår artikel om PayPal och andra betalningsgateways.)

Butikspolicyer

När du lanserar din egen Shopify dropshipping-butik måste du se till att du har skapat de nödvändiga butikspolicyerna. Shopify har ett gäng användbara verktyg som automatiskt genererar en standardiserad integritetspolicy, återbetalningspolicy och villkor för din butik.

Du kan komma åt dessa verktyg från Shopifys inställningar. Klicka på fliken Kassa och scrolla ner till botten för att hitta de relevanta fälten.

Klicka på knappen Generera och du är klar.

Fraktkostnader

Det är viktigt att din Shopify dropshipping-butik har tydliga fraktpriser. Vi rekommenderar att du alltid erbjuder fri frakt, eftersom detta är det enklaste alternativet. Om du erbjuder olika fraktpriser för olika regioner kan det bli förvirrande, så inkludera helt enkelt dina fraktavgifter i priset på dina produkter och gör frakten gratis.

Om du till exempel planerar att sälja en t-shirt för $20, höj priset till $25 och erbjuder gratis frakt. Använder “GRATIS FRAKT!” som en del av din Shopify dropshipping-butiks marknadsföring hjälper dig att sälja dina produkter.

Du kan ställa in gratis frakt i din butik genom att gå till fliken Frakt i dina Shopify-inställningar.

Fraktzoner

Ta bort alla inrikes fraktzoner och lägg till “Gratis internationell frakt” i resten av världen. Välj sedan Rate: Free Shipping Rate, och du är klar.

4. Starta din Shopify dropshipping-butik

Du har nu lagt till all nödvändig information du behöver för att starta din Shopify dropshipping-butik.

För att starta din butik, gå helt enkelt till fliken Försäljningskanaler på din Shopify-administratörspanel. Därifrån väljer du alternativet “Lägg till en onlinebutik”.

Shopify dropshipping butik lansering

När du har slutfört det här steget har du en onlinebutik som är igång!

5. Arbeta med din butiks design

I det här avsnittet av vår Shopify dropshipping-guide kommer vi att gå över vikten av design för din e-handelsbutik och lyfta fram några viktiga punkter för dig att tänka på. Designen av din Shopify dropshippingbutik kommer att ha stor betydelse, eftersom det kommer att vara hur du presenterar din butik och ditt varumärke.

Att ha en estetiskt tilltalande e-handelsbutik är lika viktigt som att en fysisk butik har ett lockande skyltfönster. Det är en användares första intryck av ditt företag, och det första intrycket räknas. Glöm inte att titta på dessa enkla trick för design av e-handelsbutiker som hjälper din försäljning att skjuta i höjden.

När det kommer till att designa en Shopify dropshipping-butik finns det två huvudaspekter du måste tänka på: ditt tema och din logotyp.

Välj ett tema på Shopify

Shopify har en temabutik där du kan köpa en mängd olika teman. Du hittar både gratisalternativ och premiumalternativ där. Ta en titt och bestäm dig för det bästa temat för din butik baserat på dina ekonomiska resurser – om du startar din butik med en stram budget rekommenderar vi att du väljer ett gratistema.

Vi förstår att det kan vara knepigt att bestämma vilket tema du ska välja. För att göra det enklare för dig har vi skrivit ett inlägg för att hjälpa dig att bestämma vilket alternativ som är bäst för din Shopify dropshipping-butik. Den täcker ämnen som vad du bör tänka på innan du väljer ett tema, detaljer om gratis Shopify-teman, hur du anpassar Shopify-teman och mycket mer.

Skapa en logotyp för din butik

Logotypen för din Shopify dropshipping-butik hjälper kunder att komma ihåg ditt varumärke. Ta dig tid att fundera över hur du vill att din logotyp ska se ut och hur den kommer att passa in i resten av din butiks design.

Att skapa en logotyp kan låta som en tuff och tidskrävande uppgift. Men med Shopifys gratis online-logotyptillverkare kommer du att kunna skapa din föredragna logotyp på mindre än några minuter. Allt du behöver göra är att experimentera med typsnitt, färger, ikoner och positionering för att du ska kunna utveckla den perfekta logotypen för ditt varumärke.

Om du är intresserad av att skapa din egen logotyp kan du använda programvara för grafisk design, som Photoshop eller Canva. Du kan också lägga ut högkvalitativ grafisk design från frilansplattformar, som Upwork eller Fiverr, till ett överkomligt pris.

När du har hittat ditt tema och din logotyp kommer din butik att börja komma i form. Om du letar efter ytterligare inspiration kan du kolla in den fantastiska designen på dessa e-handelswebbplatser som vi har förberett åt dig.

6. Dropship på Shopify med DSers

När du har sorterat ut designen av din Shopify dropshipping-butik måste du börja lägga till produkter så att du kan börja generera intäkter.

För att lägga till produkter som du kan dropship, måste du installera DSers-appen, som är ett av de bästa Shopify-verktygen för e-handelsföretagare som vill importera dropshipped produkter till sin butik. AliExpress och DSers är sömlöst integrerade, så du kommer att kunna börja importera och erbjuda produkter från dag 1.

När du har installerat DSers med Shopify måste du lägga till en kategori i din Shopify-butik. Namnge denna kategori efter den typ av produkter du kommer att sälja. Om du funderar på att starta ett t-shirtföretag online, döp bara denna kategori till “T-shirts”.

Om du letar efter produktidéer, kolla in vår lista med unika dropshipping-produkter. Och om du är intresserad av att förstå hur man väljer produkter att sälja, se till att kolla in det också.

När DSers-installationen är klar kan du använda appen för att söka efter AliExpress-produkter som du är intresserad av att sälja. Klicka på knappen Importera på alla produkter du vill sälja så importeras de direkt till din Shopify dropshipping-butik.

7. Gör din första försäljning

dropshipping på shopify för dummies guide
Nu är det dags att börja sälja och tjäna pengar med din Shopify dropshipping-butik. Det är osannolikt att du kommer att generera en enorm trafikvolym genom att helt enkelt starta din butik, så vi rekommenderar att du använder marknadsföringskampanjer för att dra potentiella kunder.

Ta en titt genom de olika tillgängliga marknadsföringskanalerna och gör lite research för att ta reda på vilken som fungerar bäst för att leda trafik till din Shopify dropshipping-butik. Om du tror att du kommer att utmärka dig med Facebook-annonsering, testa sedan några kampanjer. Om du vill prova på TikTok eller Instagram, gör det. Det viktigaste är att fortsätta testa. Du kommer snart att få reda på vilka marknadsföringsstrategier som fungerar bäst för din e-handelsverksamhet.

Slutsummering – sälja med dropshipping

Vi har gått igenom det mesta i den här Shopify dropshipping-guiden, men du kommer att lära dig ännu mer medan du jobbar med och driver ditt eget företag. Det finns ingen gräns för hur mycket pengar du kan tjäna med din onlinebutik, så det är dags att börja sälja och generera intäkter. Med tillgången till Shopify och tredjepartsverktyg är det inte längre en kamp att skicka produkter online.

SHOPPA INREDNINGSVIS FAVORITER

Manola 12 ljuskrona shop2
Nordic Nest
4.679 SEK5.199 SEK
Fungo bordslampa
Nordic Nest
1 3691 825
Manchester taklampa
Nordic Nest
2 0953 499
  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024