ÄNTLIGEN är det hög tid för detta år 2014 första veckans webshop. Såklart har jag letat noga efter en riktig butikspärla att rivstarta med. Som en sann doftljus narkoman presenterar jag här stolt butik Baraljus.se en bortom underbar ljusshop som dessutom bara satsat på doftljus i ekologisk skepnad.

Jag brukar som ni vet ha dagens dekor crush men nu har jag en veckans webshop crush istället. Denna butik är verkligen varje doftljus fantast våta dröm! Så häng med in i ett väldoftande förtrollat land av doftljus från Baraljus

Doftljus

doftljus ekologiska

doftljus 2

inredningsbloggare

Busy Bees doftljus-serie är något alldeles extra och de sticker ut i sina färgglada förpackningar. Hur glad blir man inte av de här läckra färgerna en gråtrist vinterdag. Busy Bee doftljus är handgjorda och serveras i vackra lantliga  glasburkar. Mmm, me like!

inredningsbloggar

soyaljus

Fresh Flame Factory doftljus är handgjorda, och står ut för sin härliga arom och design.

doftljus

Baraljus webshop säljer inte bara doftljus utan även ändra inredningsdetaljer. Brickbord + Doftljus = SANT.

doftljusen

inredningsblogg

De här vackra pastellfärgade ljushållarna finns bara hos Baraljus.se :)

dofljus

Doftljus från Baraljus: Veckans Webshop

Det känns så otroligt bra att få rekommendera Baraljus.se då ekologi och att värna om moder jord är något jag starkt brinner för (och såklart även för doftljusen :)

Butiken bjuder unikt på flera ekologiska doftljus märken som Busy Bee, Nimbus Candle och Fresh Flame Factory. Baraljus jobbar med mindre producenter för ljustillverkning, som bara tar fram de bästa ljusen med den allra bästa kvaliteten till kunden. Själva säger Baraljus:

Vår ambition är att erbjuda marknaden miljövänliga kvalitetsljus till ett överkomligt pris

Varför välja sojaljus istället för vanliga paraffinljus?

1. Paraffinljus har en större benägenhet att sota, vilket då avger kolväten. I en forskningrapport från 2009 visades att paraffinljus försämrar inomhusklimatet, speciellt om ljusen användes i små eller fuktiga utrymmen. Rapporten visade också att detta inte var fallet med ljus tillverkade av sojavax. Rök från parrafin har även påpekats som cancerframkallande.

2.  Sojavax är en förnybar miljövänlig produkt. Paraffin är en icke-förnyelsebar källa, vilket innebär att du bidrar till växthuseffekten om du använder paraffinljus

3. Brinntiden är betydligt längre hos sojavaxljus.

4. Det är mycket lättare att tvätta bort sojavax från möbler och bord, jämfört med både paraffin och stearin.

Baraljus och ljusogram

Baraljus butik har även ”ljusogram”. Med ljusogram kan man ge bort doftljus enkelt via hemsidan. Du beställer ett härligt doftljus som present och de packar in det vackert och sänder till den adress du vill ge det till.

Så vill ni som mig tända ett ljus för miljön och samtidigt njuta av lyxig väldoft i vacker förpackning, bege er då fort som bara attan HIT.

Låt doftljusen brinna :)

LOVE M

baraljus logga

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

32 Comments

 1. JAG GILLAR DOFTLJUS så tack för fina tips ;)))
  Hoppas du har det bra och njuter av vintern, när den är som bäst ;)))
  Kram bia

 2. oj nej det är inte mitt rum! Jag tog bilderna från weheartit, jag kanske skulle skrivit det! men nu vet du haha, jag önskar att det var mitt rum :)

 3. Helt plötsligt kändes Ikeas värmeljus väldigt osexiga :o)
  Tror minsann jag måste införskaffa något eller några Busy Bees!
  Tack för en fantastisk sida/blogg – fantastiskt inspirerande för en nybörjare som jag.
  /jennifer

 4. Oj, en sån blogg du har! Den har jag inte sett tidigare. Men eftersom du kommenterade hos mej, klickade jag mej hit. Du kör alltså enbart med sponsrade inlägg. Det har hänt mej bara nån enstaka gång. Dina sidor ser väldigt fina ut.

  Sv: Roligt att du tyckte om mina foton. Jag älskar att fotografera, men jag har bara en enkel liten kamera, ingen höjdare precis.

  Jag har varit dålig på att tända ljus överhuvudtaget i år. Förstår egentligen inte varför. Men när vi hade gästerna, så var det ljus överallt. Till och med på toan, så det såg mysigt ut, när gästerna skulle dit.

  Jag har provat doftljus bara nån enstaka gång, men det har inte varit s lyckat.

  Jag hoppas att du har stor framgång med din sida.

  Kram/Gilla

 5. I love Lollia candles, they’re some of my favourites. Such a pretty post!
  xox,
  Cee

 6. Tack för dom fina orden du skrev om min blogg.
  Gusingen vad mycket fina doftljus det finns. Synd bara att jag inte tål dofter.
  Intressant att läsa om sojaljusen.
  Ha det bra
  Kram sticker in och kikar på din hemsida

 7. Tyvärr så gillar jag inte doftljus…… de brukar lukta alldeles för mycket …..

 8. TUSEN TAKK for utrolig hyggelig kommenatr inne hos meg!! Den varmet godt etter lang tids fravær på bloggen!! :-)) Hjertelig velkommen tilbake!;-)
  klemmer♥

 9. Hei Maria! Tusen takk for koselig kommentar inne på bloggen min! Nå gleder jeg meg til å gjøre meg kjent her inne! :) Hilsen Lene

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.