Shabby Chic inredning är en av våra mest älskade klassiska inredningsstilar nånsin! Mixen av begagnade eleganta möbler ihop med olika lantliga mönster, är mycket populär bland designers från hela världen. Shabby Chic inredning beskrivs som en blandning av Fransk rokoko och rustik stil kombinerad i en. Kombinera gärna vit färg på väggarna, med möbler som har mer exotiska färger som får rummet att livas upp. Var inte rädd om du ser några möbler som verkar vara mycket gamla, nötta och använda. De ger dig en romantisk nostalgi känsla med en Fransk avslappnad lantlig atmosfär som passar bra i varje hem.

LÄS MER: DECOR CRUSH – ETT MODERNT SHABBY CHIC HEM I LA

Shabby Chic inredning har ett djupt rustikt inflytande. En del av det som gör shabby chic så karakteristisk är den rustika känslan som den ger. Det är samtida och modern stil, men samtidigt en viss rustik känsla. Några av de mest använda färgerna är rosa och vit. Shabby chic stilen mixar pastellfärger och klara toner, vilket ger ett lugn i hela inredningen. Några av de material som används inkluderar metall, och trä. Denna kombination är perfekt för att uppnå rätt shabby chic inredningstil.

DIY Shabby Chic inredning inspiration

DIY Shabby chic möbler

En av aspekterna av shabby chic är att möblerna vanligtvis visar några tecken på slitage. De använder en bedrövad finish som verkligen ger stilen helt och hållet. Detta kan du även göra själv. Även om du
kan du köpa Shabby chic möbler färdiga, kan du också fixa egna möbler med liten budget. Du
behöver bara tillräckligt med utrymme och lite TLC – time, love & care

Börja med att välja rätt möbel

Prova att besöka en vintagemöbelbutik eller en begagnad möbelaffär. Där hittar du flera
möbler som är tillräckligt gamla för att passa just denna stil. Ta hem dem och förbered dig på att börja
arbetssätt.

Hur underbart är inte detta Shabby chic kök i alla magiska pasteller?

Byt färg på möblerna

Du kan ta bort all färg på denna möbelbit med en färgborttagare eller så kan du bara använda den
basfärgen. Sedan kan du välja vilken färg du vill att din nya bit ska vara och måla den över. Se till att du väljer en bra träfärg som håller och ger ett bra utseende. Vitt är ofta mycket används i shabby chic, men du kan också använda olika pastellfärger som skulle vara bättre matcha med din vision.

Fixa shabby chic looken

När du har fått möblerna i den färg du vill applicera lite av färgborttagaren på din
möbelkanter. Detta kommer att oroa dem och visa en del av träet under. Så här gör du
uppnå den perfekta shabby chic inredning looken på möbler. Du kan göra detta på flera möbler
bitar, och med lite pengar och ansträngning kan du förvandla din inredning.

Här är en video hur du gör en DIY Shabby chic möbel.

Slutsats: Denna video visar de otroliga resultaten du kan få Shabby chic stilen enkelt med en enkel process som kräver lite arbete. Den mest fantastiska delen med det shabby chic inredning -utseendet är att det är så lätt att uppnå med en mycket låg budget. Det kan ta lite tid och lite arbete, men i slutändan kommer det att vara värt det.

Jag måste säga att möbeln i videon ovan, har ett av de mest fantastiska mönster jag någonsin har sett för ett mycket prisvärt pris. Det finns ingen anledning att inte få till en fantastisk inredning även med en låg budget.

LOVE M

30 % rabatt på alla Jotex möbler

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 499,304 999
Jotex
2 099,302 999
Jotex
3 499,304 999
Jotex
1 4993 599
Jotex
4 1995 999
Jotex
1 4692 099
Jotex
3 3244 749
Jotex
4 5846 549
Jotex
3 3244 749
Jotex
7 55910 799
Jotex
1 2591 799
Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.