(Innehåller Jotex Newport Reforma Soffadirekt Ellos annonslänkar)

Jag bara ÄLSKAR att dekorera med tall och grankvistar som julpynt! Jag började pynta med olika grenar redan på landet där jag växte upp och firade jul förr. Det var så himla mysigt att gå till skogen och plocka in färska väldoftande grenar av olika slag. Sedan när jag kvistpyntade inne kände jag mig som när Askungens fe svingar trollspöet. Med dessa enkla små kvistar förvandlades hela hemmet till en magisk julsaga alá Disney Christmas.

LÄS MER: JUL REA – ÖVER HALVA PRISET PÅ INREDNING

Det är det jag älskar mest med att pynta med grangirlanger och kvistar….enkelheten. Här får ni nu 8 gröna favorit tips att julpynta på!

Julpynt

jul-inredning-rod

På taklampan!

Pynta med vackra kvistar på en smides takkrona och matcha med några röda ljus i den. OBS välj kvistar som inte barrar lätt annars får ni granbarr i julmaten och där är nog sista stället man vill ha det, utom i byxan:)

REA FYND shop

julinredning

På badrumsspegeln!

Här ser vi ett ytterst vackert enkelt sätt att julpynta i badrummet på. Bind ihop några cypress kvistar och knyt en vacker rosett i mitten för julig känsla.

jul-sovrum

Ovanför sängen!

Japp det går även att julpynta med girlang ovanför sängen, här passar dock INTE gran eller tall. Nej om man inte tänder på granbarrsbad så finns annat grönt att använda i blomster affären.

julpynt-gran

Ovanför dörren!

Här är girlan klassikern nummer uno, att pynta ovanför dörren. Gör gärna som på bilden ovan och sätt i lite julbelysning för extra mysig känsla och en upplyst dörröppning på kvällen. Här går även att använda fejkad girlang med ljus, det finns faktiskt väldigt fina nu som ser äkta ut.

julinredning

På spisen!

Här ovan ser min min egen julpyntade öppna spis förra julen 2015. jag gillar personligen att pynta med tallkvistar bäst då de är mulligare och mindre barrande än vanliga grankvistar. Jag tycker tall passar överallt så jag sticker ner några kvistar lite varstans härhemma.

TIPS: Lägg gärna folie eller plast på spisen först och täck sedan runt med kvistarna. Det kan annars bli fula märken på spisen när man tar bort julpyntet, vattna även gärna grenarna regelbundet med blomsspruta.

juldukning

På julbordet!

Ett av de kändaste tricket att få till en fin juldukning är att pynta med grönt på bordet. Ha gärna vit duk som bas under och vitt porslin med guldiga bestick, det gör sig jättefint mot de gröna kvistarna.

Jag har själv använt en lång girlang av murgröna en gång på vit duk och det var jättesnyggt tillsammans med några guldljusstakar och vita ljus.

LYSANDE JULKLAPPSTIPS

julpynt-kok

I köket!

Pynta med massor av gröna kvistar i köket för en julmysig känsla när man julbakar eller lagar mat. jag band alltid en fin grön dörrkrans varje jul till vår köksdörr hemma på landet. Sedan knöt jag ihop några grankvistar med röd rosett och hängde ovanför spisen.

Låt fantasin flöda och julpynta med grönt på de mest oväntade platser!

julpynt-tips

På trappräcket!

Visst är det superfint som de pyntat ovan med en vacker cypress girlang på trappräcket? Det är typiskt Amerikanskt att pynta på trappan och jag älskar deras klassiska stil på jul.

Men tänk bara på att använda mindre barrande gröna kvistar på känsliga ställen som runt säng, i trappa och ovanför matbordet.

julpynt-vardagsrum

LÄS MER: Fynda lyxiga bord i mässing och marmor här

Som ni ser ovan går det att gran pynta praktiskt taget överallt, ja med undantag från i sängen då det sticks för jäkligt. Det är även jättefint att placera grankvistar i urnor och vackra antika krukor och mixa gärna med några julblomster.

Ibland är det enklaste julpynt det allra vackraste och dessutom helt gratis. (om man plockar i naturen då:)

Pynta med grönt och skönt!

LOVE M

REA – UPP TILL HALVA PRIS PÅ INREDNING

Ni hittar inredning med REA ovan HÄR

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.