fbpx

10 DIY Halloween tips för en lyckad skräckfest

Dags för lite sköna skräck DIY Halloween tips! Finns det något härligare än en riktigt läskig Halloweenfest? Många affärer säljer pynt och dekorationer, men visst du att det finns 100-tals roliga och enkla DIY Halloween projekt där du får användning av din kreativa ådra?

LÄS MER: Halloween dekor för ett äkta Horror house

DIY betyder do it yourself och är projekt som du med några få verktyg kan göra i ditt eget hem. Perfekt för dig som vill ha lite meditativ egentid, eller som vill samla familjen eller vännerna för en trevlig stund av pyssel tillsammans.

Här får ni 10 användbara DIY Halloween tips på dekorationer som du kan göra själv!

#1 Kusliga stearinljus

Ovan ser vi ljus DIY i form av ”bleeding candles” och visst är de kusligt snygga? Ni hittar hur man gör dem HÄR

Med en tom toarulle eller hushållsrulle och ett LED-värmeljus, kan du med enkla medel skapa egna ljusstakar. Limma fast ljuset i toppen på rullen och låt även lite lim rinna nedför rullen för att efterlikna rinnande stearin. När limmet torkat spraymålar du hela ljusstaken vit. Resultatet blir ett massivt ljust som ser ut som hämtat från en medeltida kyrka.

#2 Halloween lyktor

Med lite fantasi kan du skapa mängder av lyktor med Halloween-tema bara genom att använda lite kvistar och ett glas. Limma fast kvistarna på utsidan av glaset med hjälp av en limpistol. Placera ett stearinljus i glaset eller ett LED-ljus.

Foto: liagriffith.com

#3 Insekter i burkar

Ett superenkelt projekt som blir extremt läskigt. Köp insekter av gummi, vilket du hittar på de flesta leksaksaffärer eller butiker som har Halloweenprodukter. Placera dom i en burk med lock. Nu ska du fylla burken med vätska. Du kan ta vanligt vatten, men för att göra det extra effektfullt kan du droppa några droppar karamellfärg och färga vattnet grönt eller varför inte oranget?

#4 Flygande hattar

Vad kan vara mer kusligt än en svävande hatt? Köp eller tillverka din egen svarta häxhatt och använd sedan så kallad osynlig tråd, eller nylontråd för att hänga upp hatten i taket. Nu ser det ut som en osynlig häxa som svävar över matbordet.

Foto: randrathome.com

#5 Burkar med LED-ljus

LED-ljus skapar många möjligheter för att skapa dekorationer utan att behöva riskera en eldsvåda. Du kan skapa många fräcka och effektfulla dekorationer genom att använda dig av burkar, LED-stearinljus, lite bomull och valfri insekt, växt, pumpa, etc. Här kan du låta fantasin flöda. Men LED-ljuset lyser upp burken på ett effektfullt sätt och gör att vad du än väljer att skapa för kreation i burken, så kommer det se läskigt ut.

#6 Head in a jar

Head in a jar är ett välkänt DIY-projekt som är populärt inför Halloween. Man tar en bild på ett ansikte och rätar ut den på en utskrift. Detta gör man med hjälp av bildredigerare och det finns enkla verktyg för detta att hitta på nätet. Googla på “head in a jar” för att hitta instruktioner. Bilden skrivs ut, rullas ihop och placeras i en burk. Nu ser det ut som att huvudet ligger i en burk! Läskigt värre!

Foto: maplewoodroad.com

#7 Dekorationer på fat

Ute i naturen finns mossor, pinnar och höstlöv som passar utmärkt till Halloween-dekorationer. Ta en tallrik eller ett fat och grunda med lite mossa. Använd din kreativitet och dekorera med kvistar, vackra höstlöv, spindelnät, en minipumpa eller en dödskalle. Du kan också lägga till fladdermöss och låtsasspindlar för att göra dekorationen ännu mer kuslig.

#8 Pumpor med LED-ljus

Pumpor inomhus är ett klockrent projekt för dig som vill hugga i ordentligt och karva en pumpa. Du kan belysa pumpan inifrån genom att placera ett LED-ljus i pumpan. Vill du ha tips på design av pumpor som inte är de klassiska ögonen och munnen, kan vi rekommendera att karva ut en fyrkantig öppning i pumpan. Placera tandpetare diagonalt med lite mellanrum i fyrkanten. Detta ser då ut som ett fängelsegaller. Köp ett leksaksskelett eller ett spöke och placera vid gallret, samt ett ljus bakom.

#9 Läskiga sugrör

Sugrör kan pimpas med hjälp av en enkel limpistol och till exempel ögon som du köper i en vanlig hobbyaffär. Eller fladdermöss av papper? Här är det bara fantasin som sätter gränserna.

#10 Halloween-ballonger

Kör orange ballonger och ta sedan en svart märkpenna. Nu kan du måla ballongerna som pumpor eller varför inte skriva läskiga ord på ballongerna? Fyll dom med helium för att göra dom extra läskiga!

Jag hoppas att dessa DIY Halloween tips inspirerat er till att skräck pynta huset nu. Matcha med några schyssta läskiga skräckfilmer på Netflix och ni har ett garanterat lyckat horror house party.

 

 

Foto längst upp: Lizamarieblog.com

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis