Det är dags att skriva en ny julsaga!

A nightmare before Christmas sammanfattar bra de hysteriska veckorna innan jul varje år. En kaotisk och meningslös köphysteri med ännu mer stress än vanligt som vi verkligen kunde vara utan. När blev Julen en sådan salig soppa av köpmani, pengaångest och självfokus? och vem valde att skriva denna julsagan som vi alla så slaviskt följer varje år? Den har ju ingen koppling till vare sig Jesu födelse eller bibeln den saken är solklar!

Det har annars varit ett mörkt år på många vis i världen. Terror, krig och människor i nöd, det är inget år att minnas med glädje. Jag tänker på alla de familjer i Frankrike som nu får fira en svart jul utan sina nära och kära. Så bortom brutalt och så otroligt onödigt miste de livet för total galenskap och ett hjärntvättat sinnelag.

julsaga

Den enkla julen är ju ändå vackrast så varför inte omfamna den !

För mig har det också vart ett jobbigt år på många vis så när julhandeln startade detta år, valde jag att denna gång helt missa det galna köphysteri-tåget.

Från utsidan såg jag då plötsligt ett själsligt och tomt hysteriskt köpande, där julens riktiga mening helt skuffats åt sidan för den senaste julklappens ytliga värde. Människor förvandlas i köpdjävulens grepp till totalt känslolösa zombies. Ja jag har tom. bevittnat folk som slåss mitt i julhandeln för att vinna varan de fanatiskt siktat in sig på.

Vad har hänt? Julen ska ju vara det enda andrum som vi får mitt i allt elände och stress, en tid som ska vara till för att sprida ljus kärlek och värme till varandra. Varför då slänga bort den chansen och istället välja att tillbringa mer tid i butiker än med familj och bortglömda vänner??

När man gått igenom mycket mörker och plötsligt vaknar upp, då inser man till slut att ljuset ligger i helt andra saker än i de materiella!

Julen har även blivit ett ångest-signum för många pga. alla orimliga krav och press på dyra julklappar. Allt i samhället är en jäkla stress om pengar till vardags, så varför låter vi julen bli ännu en ??

Men julen kan också bli vad man gör den till, så välj att istället skriva er personliga julsaga. Vare sig man är fattig eller rik, ensam eller tillsammans, så ska julen handla om att ge kärlek till varandra, men viktigast av allt till sig SJÄLV. Gör julen til ER jul och skit i alla orimliga stressande krav på hur julen SKA vara och vem man måste besöka för anses vara lyckad. Låt det istället bli en paustid att bara stanna upp i, reflektera över livet och vara tacksam över de små vackra sakerna som vi redan har, men glömt bort i allt köpa-nytt-föratt-vara-lyckad-cirkus.

Jag tänder sist ett julljus för alla de ensamma som inte har förmånen att fira jul i gemenskap. För alla de som inte finns kvar hos oss och kan fira någon jul någonsin mer. För att krig ska ta slut och alla barn får leva i fred. För alla de som inte har pengar till dyra julklappar. Men framför allt tänder jag ljuset för den riktiga julen som den var ämnad från början, den ångestfria utan stress, den som inger ljus och aldrig låter hoppet slockna hur mörkt det än ser ut!

Ja det är dags att skriva en ny julsaga nu, det har jag gjort i år och den är helt utan stress med en garanterad Happy Endning :)

En god personligare jul till er alla!

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 135 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis