Dekorera med dekorplast - få lyxigt billigt

Dekorera med dekorplast – få lyxigt billigt

Innehållsförteckning

Dekorplast är det närmaste ett riktigt trolleri man kan komma! Den som kommit på detta borde ha Nobelpris i smart dekor, eller nåt. Det finns INGET man inte kan pimpa med dekorplasten enligt mig. Ta en ful ask eller fönsterbräda, på med marmorplast och VOÌLA ett minimirakel har genast skett. Marmor är det trendigaste materialet just nu. Inte konstigt då marmor förvandlar vilket rum som helt till en lyxig oas. MEN tyvärr har inte alla råd med marmor, då det ‘r ett extremt dyrt material. Då är dekorplast i marmor ett billigare alternativ och som faktiskt ser riktigt likt ut den äkta varan.

LÄS MER: 10 största vardagsrum trender 2024

Dekorplast, även kallad kontaktplast, är en tunn plastfolie som används för att dekorera och skydda ytor. Den finns i en mängd olika färger, mönster och texturer, vilket gör det möjligt att anpassa inredning och ytor enligt personlig smak och stil. Dekorplast kan användas på en mängd olika ytor, såsom väggar, möbler, fönster, skåp, kylskåp och andra föremål. Den är enkel att applicera och kan tas bort utan att skada underlaget.

Några exempel på hur dekorplast kan användas:

  • För att förnya ett gammalt möbel kan du klä in det med dekorplast.
  • För att skapa ett mer personligt uttryck i ditt hem kan du dekorera väggarna med dekorplast.
  • För att skydda ett ytskikt från slitage kan du applicera dekorplast.

Dekorplast DIY

 

En liten rulle som förändrar inredningen stort!

DEKORPLAST PÅ BORD OCH BÄNKAR

Är det absolut lättaste sättet att få det lyxigt billigt hemma. Det finns allt för många fula tråkbruna bänkar och bord därute. Med en rulle snygg marmorplast fixar ni en dekorsvan av en ful ankunge på nolltid.

LÄS MER: Så gör du en DIY sänggavel

Trixet med att få till dekorplast på en möbel utan bubblor är att STRÄCKA den rejält innan det limmas på plats. Använd gärna en bred spackelspade eller liknande för att dra ut bubblor i plasten. Det är lite som att tapetsera fast på möbler.

dekorplast på bord DIY

Detta stiligt pimpade bord har blivit en dekorplast-klassiker! och visst ser det ut som äkta marmor?

LÄS MER: Bästa DIY tips för ett lyxigt hem billigt

DEKORERA FÖNSTERBRÄDAN

Ett annat smart sätt att använda dekoplasten på är att fräscha upp fönsterbrädorna. Nedan ser ni makalös skillnad före och efter DIY dekorplast makeover.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Fönsterbräda före

Processed with VSCOcam with a5 preset

Fönsterbräda efter

MED dekorplast i marmor och maken till fin förändring får man leta efter!

kakel dekorplast

I KÖKET

Man kan även sätta plasten som kakel det är både lättstädat och enkelt att byta ut.

dekorplast boxar brickor

Dekorerar några tråkiga askar med marmorplasten och Voíla de blir lyxigare än lyxigast!

badkar dekorplast

DEKORPLASTA BADRUMMET

NEJ det behöver inte alltid vara plast i marmor! Här har man ist, valt en ädelträfärgad plast från Bauhaus de har även många andra fina plaster. Detta badkar var alltså ett fult gammalt standardbad från början. Svårt att tro när man ser detta lyxiga kar som nästan platsar på ett SPA.

The plastic power of dekorplast!

badrum marmor

FAQ: om Dekorplast

Uppskattad hållbarhet: 2-3 år, men kan även hålla betydligt längre om det inte är mycket slitage.
Ta en torr duk eller en skrapa och tryck vatten och eventuella luftbubblor ut mot sidorna. Lägg gärna en handduk under. Ta nu en linjal och skär eller klipp bort överflödig plastfilm så att du får ett fint resultat.

Hur fäster man Dekorplast?

Ytan man ska sätta plast på måsta vara slät, fri från damm och fett för att dekorplast ska fästa bra. Är ytan av obehandlat trä så bör du förbehandla med en speciell primer först. I annat fall är det inte säkert att plasten fäster ordentligt. Det är fel att säga att dekorplast fäster på alla släta ytor/material.

Hur sätter man Dekorplast på runt bord?

Trixet med att få dekorplast att bli bra på en möbel utan bubblor är att sträcka ut den rejält innan det limmas på plats. Använd gärna en bred spackelspade eller liknande för att dra ut bubblor i plasten. Det är lite som att tapetsera fast på möbler.

Foto: dekorplastbutiken

Japp! Man borde nästan dekorera sig själv med marmorplasten vissa mindre attraktiva dagar :)

Detta är DIY budgetlyx på högsta nivå, så hem och pimpa allt fult ni ser nu vettja.

Dekorera mera!

 

  1. Hej! Supersnyggt med dekorplasten. Men hur blir det i hörnen på fönsterbänkarna exempelvis?
    Finns det någon bild du kan visa där? och har du något tips när man ska lägga dekorplast på fönsterbänkarna?

    • hej Sara! Kul att du gillar inlägget:) Det är inte min fönsterbräda på blid utan bara en inspirationsbild. Men jag hittade ett tips på en anna sida hur du sätter dekorplast i hörnen på ett bra vis Du kan se det här https://www.minhembio.com/Dum-Dan/8989/ kolla speciellt i slutet:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024