fbpx

Dammsugare med eller utan sladd? 

För några år sedan var en sladdlös dammsugare mer av en gimmick än ett seriöst alternativ till din sladdbundna dammsugare. Tekniken har dock gått framåt med ett rasande tempo och idag ser verkligheten annorlunda ut. Det kan till och med vara läge att uppdatera sitt eget innehav av dammsugare med sladd. 

När de sladdlösa dammsugarna kom var de inte mycket att hänga i granen. De hade dåliga batteritider vilket innebar att du knappast skulle hinna dammsuga klart innan den var tvungen att laddas igen. De hade även betydligt sämre effekt än dammsugare som kopplades in i vägguttaget med sladd.  

Dessa två aspekter gjorde att de sladdlösa dammsugarna inte kunde mäta sig med motsvarigheterna med sladd. De var helt enkelt inte bra nog och de negativa egenskaperna vägde tyngre än de fördelar som fanns. 

En dammsugare utan sladd har många fördelar. Utöver att de inte än bundna utav en sladd, så är de betydligt lättare än en dammsugare med sladd. Detta gör att de är lättare att hantera och flytta. Något som underlättar städningen markant. 

När man läser olika test dammsugare så ser man tydligt att vissa dammsugare presterar bättre än andra. I dessa test tittar man dels på sugeffekt och pris. Men man ser även till hur de är designade och hur lätta de är att hantera. 

Foto: villaaktuellt.com

fördelar och ett par nackdelar 

Det är alltid bra att titta igenom de test som är tillgängliga för att hitta en sladdlös dammsugare bäst i test. Då får du information om just den modell du haft ögonen på och kan jämföra med liknande modeller. På detta sätt kan du hitta en variant som tillfredsställer just dina krav och behov. 

De sladdlösa dammsugarna är idag betydligt bättre än de var för bara ett par år sedan och de kan ofta mäta sig med sina sladdbundna konkurrenter. Dagens sladdlösa dammsugare har en högre effekt än tidigare men även bättre batteritider. De är lätta att handskas med och när man inte använder dem kan man hänga dem i en ställning på väggen. På det sättet tar de minimalt med plats. 

Trots dessa många fördelar så finns det vissa nackdelar. De är inte lika allsidiga som de dammsugarna med sladd. Många klarar inte av att dammsuga ovanpå hyllor och liknande. I och med att de drivs av batteri så måste de laddas mellan användningarna. Även om batterierna räcker längre nu för tiden, så är detta en stor skillnad mot en dammsugare med sladd som kan köras till påsen är full. 

Många tycker dock att fördelarna vinner över nackdelarna. En populär egenskap är att de är så lätta att bära runt och förflytta mellan rum. Att inte vara bunden av var eluttagen sitter eller en lång sladd som kan fastna eller som man kan snava på är andra fördelar.  

För att veta vilken modell av sladdlös dammsugare du ska köpa bör du först gå igenom vad det är du vill ha ut av din dammsugare. Det är även bra att läsa de tester och analyser som experterna har utfört för att se om den modellen du hittat håller måttet. 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis