Curacao - det karibiska paradiset som har allt

Curacao – det karibiska paradiset som har allt

Långt bortom Nederländernas väderkvarnar och tulpaner ligger en karibisk ö som ännu lyder under den holländska flaggan. Curacao har under den senare tiden stadgat sig på den internationella spelmarknaden som en av de främsta platserna för spelverksamhet, såväl online som i den fysiska världen. Här får man uppleva all den glädje och spänning som spelande frambringar i en exotiskt tropisk miljö. I den här artikeln tar vi en närmre titt på denna ö av pärlvita stränder, turkosa hav och soldränkta spelpolletter.

Curacao en oupptäckt diamant i Karibien 

Även om den koloniala eran i Europa sedan länge pensionerats till fördel av mer modernt tänkande om nationsrättigheter, består vissa delar av detta gamla expansionssystem. Inte minst finner man klenoder av de gamla upptäcktsresarna i ett antal små ö-grupper världen över som fortfarande tillhör europeiska nationer. Falklandsöarna ligger fortfarande under den engelska drottningens kontroll och Maldiverna hör ännu till den portugisiska sjöfararnationen.

LÄS MER: 7 största trender i köket 2024

Även Nederländerna engagerade sig i lite kolonialisering för ett par sekler sedan. Ett område som fortfarande står under deras kontroll är en liten karibisk ö vid namn Curacao. Belägen just utanför Venezuelas nordvästliga kust, öster om semesterön Aruba, har Curacao varit en del av det holländska kungadömet sedan mitten av 1600-talet. Ursprungligen användes ön som en depå för den holländska handelsflottan i området samt som en plantage för diverse exotiska produkter såsom socker och kaffebönor.

I den mer moderna historian har Curacaos befolkning tillåtits betydligt mer frihet i styrandet av ön. I dag får de anses vara mer eller mindre en autonomiskt styrd stat, där beslut och lagföring specifikt för ön sker utan nederländskt inflytande. Det här har resulterat i att Curacao kunnat etablera egna industrier och hävda sig på den globala marknaden som en självständig handelstat. Även om det fortfarande pågår en del odling på ön, är det främst inom turism och spelindustrin som Curacao gjort sig ett namn.

Curacao – Bästa semesterdestinationen

Konceptet med Curacao som en ”spel-ö” är allt igenom genialiskt. Utöver att spänningen och underhållningen som erbjuder sina kunder som dragningskraft, besitter ön även mer klassiska kvalitéer för turism. Med sin position i det karibiska havet, finner man både solsken, stränder och värme här. Med öns långa historia som en del av den europeiska expansionsåldern finns det även mycket att se i såväl historiska arv som museum och liknande attraktioner. För den som är intresserad av den gamla piratverksamheten i Karibien, är Curacao en plats väl värd ett besök.

Det finns många goda anledningar till att besöka Curacao även för den som inte är spelintresserad. Dock är det via sina spelhallar som ön blivit populär den senaste tiden. Till skillnad från att spela här hemma i Sverige, driver Curacao spelsidor utan svensk licens.

Curacaos relativt lätthållna regleringar när det kommer till spelverksamheter har resulterat i att även intressen utanför öns gränser sökt sig dit för att sätta upp egna landbaserade spelhallar. De spelsajter som ansöker om en licens från Curacaos spelkommission finner att de får ett såväl befriande som välrespekterat och pålitligt regelverk att röra sig inom.

De spelbyggnader som blivit resta på själva ön erbjuder samma potential till storvinster som de man finner online. Fördelen med att besöka en av de landfasta spellokaler på Curacao är att man även får uppleva den tropiska naturen och det underbara vädret som frälsat paradisön.

Att göra på Curacao 

Förutom spelandet på diverse hotell, lider Curacao ingen brist på underhållande aktiviteter för såväl turister som invånare. Det främsta som sticker ut när man bläddrar igenom en turistguide för ön är de inbjudande stränderna. Dessa sträcker sig längsmed havets rand dränkta i solljus.

Playa PortoMari

Den mest besökta av dessa stränder är Playa PortoMari, belägen på öns östkust. Här finner man mer än bara sol och bad. En mängd med turistattraktioner erbjuder strandens besökare allt från jetski-turer till dykning och upptäcktsfärder ut på de blå haven.

Cas Abao-stranden

En annan mycket populär strand på Curacao är Cas Abao-stranden som ligger enbart ett stenkast från Playa PortoMari. Den här strandremsan är mindre ämnad för barnfamiljer och dylikt. Mer inriktad på att ge turister en möjlighet att utforska ett närliggande korallrev, är dykningen den främsta aktiviteten man finner här. Tillsammans med ett par instruktörer och guider vadar flertalet turistgrupper ut i vattnet dagligen för att ta sig en närmre titt på havslivet under den klarblå ytan.

Dolphin Academy Curacao

Den som vill komma riktigt nära havslivet i Karibien kan ta sig ett besök till Dolphin Academy på Curacao. Belägen i öns största stad, Willemstad, kan man här få uppleva hur det är att simma med delfiner. Dessa högintelligenta djur gör turister sällskap i vattnet i vad som har beskrivits som ett av de mest naturliga formaten för interaktioner med delfiner. Om man bara vill se dem utan att bli särskilt våt finns det även alla möjligheter till det. Utöver simmande med delfiner, finns det även en mängd olika andra utomhusaktiviteter vid Curacaos Dolphin Academy, vilka kommer nämnas härnäst.

Visst ser man vissa Holländska drag från Curacao  staden ovan :)

Curacaos akvarium

Curacao hade inte varit mycket till karibisk ö om de inte visade upp alla de djur som lever i det omgärdande havet. På akvariet i Willemstad finner man i stort sett allt havets liv som Karibien har att erbjuda, väl förseglade bakom tjockt glas. Akvariet är definitivt en sevärdhet för barnfamiljer, vilka kan ta en guidad tur genom havstång och koralfiskar vägledda av en pirat. Utöver att bara se på fisk och dylikt, kan man även äta riktigt god mat här, med många närliggande havsrestauranger.

Carnaval Hotell

Avslutningsvis nämner vi även ett av de casinon som konstruerats på ön. Av dessa är möjligen Carnaval Hotell i Willemstad det som uppskattas mest av de utländska spelare som tagit sig till ön för att satsa pengar. Med sina höga vinstutbetalningar, luxuös dekor och fantastiska spelupplevelser har Carnaval etablerat sig som ett välbesökt hotell av den globala spelarkretsen. Många av de spel som erbjuds innanför dess väggar kommer man som svensk känna igen.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024