10 inspirerande containerhus idéer

10 inspirerande containerhus idéer

Innehållsförteckning

Containerhus är nu mer populära än någonsin, vilket inte kommer som någon överraskning med tanke på den rådande bostadsmarknaden. För det första är dessa hustyper förvandlade till beboeliga utrymmen mycket billigare än traditionella hus. De är också miljövänliga, plus extremt hållbara eftersom deras stålkroppar är designade för att klara hårda väderförhållanden.

Vi förstår, en stållåda för ett hem låter föga inbjudande och obekvämt men det här kunde inte vara längre från sanningen, och vi har bevis. Nedan har vi samlat 20 inspirerande containerhemsidéer, inklusive mysiga små alternativ, storslagna byggnader och hållbara lösningar för ditt nya, innovativa hem.

Här bjuder vi på 10 inspirerande containerhus idéer!

Bild: Vaughan McShane / Flickr / CC BY-SA 2.0

1.  Ett industriellt paradis

Det här containerhemmet soi USA som också fungerar som Airbnb, är en sann showstopper. Exteriören består av en svart fraktcontainer, komplett med ett trädäck, betongtrappor och en plaskbassäng som körsbäret på toppen. Om du är rädd att den ramiga strukturen kan kännas för klaustrofobisk för dig, använd stora skjutdörrar i glas för att ge en känsla av öppenhet.

Foto: Edward / Flickr / CC BY 2.0

2. Magisk top uteplats i trä

Här är ett gediget bevis på att containerhem verkligen är solida och robusta. Tänk om den där utskjutande övervåningen var gjord av trä! Nej tack. Precis som fribärande hus, ger en överhängande behållare ett intressant element till designen, ger skugga till utrymmet nedan och maximerar den omgivande utsikten.

Foto: rolu dsgn / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

3. Fraktcontainer mys näste

Fraktcontainrar ser kalla och föga tilltalande ut på egen hand – de är trots allt utilitaristiska strukturer. Men när de kombineras med trä är det nästan chockerande hur mysiga de blir. Två återanvända containrar, en träinramad entré och ett tak för att skapa denna miljövänliga bostad. Tips: lämna behållarna i originalskick som en nick till deras förflutna eller applicera marinfärgad färg för att ge dem ett helt förnyat utseende.

Jed Owen / Unsplash

4 Modernt och stilrent

Här är ytterligare ett exempel på att kombinera behållare och trä, men den här gången med en modern snurr. Det här lilla huset är klädt med svart ek och visar bara en liten bit av exponerad behållarmetall runt ytterdörren. Bortsett från det dras vi särskilt till den utomhusspiraltrappa och takterrass – den perfekta platsen för morgonkaffe, molntittande på eftermiddagen och stjärnskådning på natten.

mokee81 / Getty Images

5. Compact living container

Liten markstorlek? Inget problem. Ta inspiration från detta kompakta containerhus och stapla behållarna i en snygg hög för att bilda ett större bostadsutrymme. Hur är det med naturkatastrofer, frågar du dig? Containerhem kan stå emot jordbävningar och orkaner med hjälp av ytterligare förstärkningar, som stag, svetsning och vridlås. Samarbeta med en erfaren arkitekt för att säkerställa att alla säkerhetsåtgärder är korrekt implementerade.

jbd30 / Getty Images

6. Färgglatt med personlighet

Om du inte gillar det nakna utseendet på containerhem, finns det ingen anledning att inte sätta upp det. Den här omfamnar en klarblå finish, accentuerad med en dörr i rutnätsstil och träpaneler. Livliga krukväxter, väggkonst utomhus och snygga vägglampetter är också välkomna tillskott för att ge ditt containerhus en glad personlighet.

HomeWorldDesign / Photo by Sergio Pucci

7. Lyxigt container komplex

Stort och lyxigt men samtidigt miljövänligt, det här containerhemmet markerar alla rätta rutor. Varje funktion i det här hemmet fångar omedelbart uppmärksamheten; från de stora fönstren och färgglada interiören till bambufasaderna och det gigantiska cederträet i mitten. Ett annat element som vi älskar särskilt är det reflekterande taket som inte bara minskar värmeabsorptionen utan också samlar upp regnvatten.

scubalifesaving / Flickr / All Rights Reserved

8. Inkludera en takträdgård

Oavsett om du har en grön tumme eller inte, kommer det med stora fördelar att lägga till en takträdgård till ditt containerhem. Det förskönar inte bara ett annars dödt utrymme, utan det bidrar också till bullerreducering och dagvattenhantering. Ännu bättre, ett grönt tak hjälper till att reglera inomhustemperaturerna, håller utrymmet svalt under varma månader och minimerar värmeförlusten under kallare årstider.

Nick Karvounis / Unsplash

9. Ohoj flytande containerhus

Fraktcontainrar är gjorda för grov sjö, eller hur? Beläget vid Köpenhamns strand, fungerar detta containerbåthus som studentbostad! Flera återvunna behållare staplas ihop för att få ut det mesta av det begränsade utrymmet på ett hållbart sätt. Denna enhet har till och med direkt tillgång till havet via en stege. Vad kul, men absolut inte för de som är åksjuka.

Yaryna Bakhovska / Unsplash

10. Elegant böjt containerhus

De flesta containerhem är markerade med rena linjer och en boxig siluett, men inte den här här. Designad av Cosmos, denna prefab stålenhet stoltserar med en öppen design som är både minimalistisk och uppfriskande. Det som sticker ut är dock den elegant böjda ramen, som har en helsvart finish.

Slutsummering

Ja containerhusen är här för att stanna! Och visst är dessa hus idéer bara så fina? Man vill ju bara bygga ett get containerhus och flytta in bums!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024