Co-living nu i Sverige – framtidens nya boendeform

(Innehåller annonslänkar)

Vi står inför en allt mer osäker framtid på boendemarknaden iom Corona pandemins nedslag. Många priser på hus och lägenheter har redan skjutit i höjden rejält. Detta gör att för många med lägre inkomster som inte har råd att köpa bostad, kan livet bli surt. Allt fler människor flyttar även in i storstäderna vilket gör att pressen på nya bostäder ökat markant de senaste åren. Men som tur är kommer hela tiden nya lösningar på nya moderna boendeformer. Den senaste är sk. Co-living (kollektivt boende) Vilket är en modern form av kollektivt boende, som är väldigt poppis i storstäderna i övriga världen.

LÄS MER: NÄRA HALVA PRISET PÅ INREDNING

Nu har Co-living även kommit till Sverige och Solna!

Foto: Henrik Nero

Här hittar vi en jättestor exklusiv sexrummare på hela 143 kvadratmeter. Denna stora lägenhet är uppdelad så att alla boende får var sitt eget sovrum som går att låsa. Resten av ytan delas av alla hyresgäster, lite som Big Brother med privat säng och utan kamera:)

Lägenheten är stilfullt inredd i Skandinavisk stil av inredningsstudion Studio In. Tanken är att hyresgästerna ska få en känsla av en ”fusion mellan hem och hotell”. Inredningen består dels av olika designmöbler från Nordiska Galleriet, och dels av möbler som återanvänts och restaurerats.

REA KÖPTIPS

Foto: Henrik Nero

Foto: Henrik Nero

De gemensamma ytorna i lyxvåningen är 105 kvadratmeter och är fördelade på ett vardagsrum, middags-/arbetsrum, kök, tre badrum och en stor takterrass. Utöver de sociala ytorna finns fyra privata sovrum som alla är låsbara. Det är startup-bolaget 20-30 som ligger bakom det nya konceptet som riktar sig till unga vuxna, som ofta är de som lider av bostadsbristen i Sverige.

SHOPPING FAVORITER

Foto: Henrik Nero

Alla hyresgäster får sina egna privata sovrum som går att låsa.

Foto: Henrik Nero

Co-living är framtidens boendeform på många vis. Att dela boende sparar både pengar och miljö. Det kan också ge känslan av trygghet och gemenskap att dela boende med flera andra hyresgäster i samma ålder. I Pandemins fotspår hoppas vi på ännu fler Co-living lösningar i alla större städer i Sverige. Det handlar om att göra det bästa av situationen även om vi är mitt i en kris, att se lösningar ist för hinder. Denna moderna kollektiva boendeform kan dessutom ge en lyxig livskvalitet för yngre folk som annars inte hade haft råd med samma standard.

Live small dream big!

LOVE M

REA FYND Shoppen

Homeroom
1 076 SEK1 195 SEK
Homeroom
5 099 SEK5 999 SEK -15%
Homeroom
1 439 SEK1 799 SEK
Homeroom
4 499 SEK5 999 SEK -25%
Newport
4 700 SEK
Ellos
1 199 SEK1 499 SEK -20%
Soffadirekt
5995 SEK10 575 SEK
Soffadirekt
3995 SEK4995 SEK
Soffadirekt
8995 SEK11995 SEK
Soffadirekt
10495 SEK15995 SEK
Soffadirekt
10495 SEK15995 SEK

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis