CHOCOLATE CAKE

When I was going through a full box of recipes the other day, I found my favourite recipe for a divine chocolate cake. As you probably know by now, I am a chocolate addict and I stand for it. I believe that every woman must be able to splash out every once in a while without a shred of ill-conscience :)

That is why I’m happy to share my favourite chocolate cake recipe with you… enjoy :)

chocolate cake

Divine chocolate cake

  • 200 g butter
  • 300 ml of sugar
  • 100 ml of cocoa
  • 2 teaspoons of vanilla sugar
  • 3 eggs
  • 300 ml flour

1. Set the oven to 175 degrees Celcius. Melt the butter in a saucepan.

2. Lift from the heat and stir in sugar, cocoa and vanilla.

Stir in the eggs one egg at a time and finally add the flour.

NOTE: If you are allergic to gluten, replace the flour with almond flour, which is the best replacement in my opinion.

3. Pour cake mix into a greased and floured mould about 24 cm in diameter.

4. Bake in the middle of the oven for 20-25 minutes (I usually do 20). The cake should be a little sticky in the middle and not dry.

5. Allow to cool. Sprinkle over a little icing sugar if necessary and add a few raspberries.

 

choklad-kaka

chocklad-ersattning

Enjoy this divine chocolate creation with a dollop of whipped cream (without anxiety :)

MMM just the thought takes me up to the 8th chocolate heaven!

LOVE M

Author

Within interior design, I love the combination of old and new, a marriage of history and modernism, romanticism meeting minimalism. In addition, I have a burning passion for crispy silks, dark chocolate and long baths with a fragrance of lavender.

57 Comments

  1. Åh, så gott det ser ut. jag är också tokig i choklad (vem kan låta bli att vara det?) så detta kan absolut vara något för mig. Jag spar den bland mina recept och testar vid lämpligt tillfälle :)

    Jag önksar dig en fin dag!

  2. Choklad är♥ men nu när vågen har maxat vet jag
    inte vilket ben jag ska stå på…blir så sur på mig själv
    att jag fallit för alldeles för många frestelser=) kanske
    skulle valt det andra..hihi!
    ha en underbar dag, här HÄLL regnar det
    Kram Gabriella

  3. Jennifer Sandström Reply

    Tack för din kommentar! Ja visst är Göteborg härligt. Tack för tipset, om ett år kommer jag nog börja leta bostad där! :) vilken fin blogg du har!
    Kram

  4. Hi lovely, thank you so much for your comment!!!
    You have a great blog!!! I follow you with Bloglovin Now!!
    I’m very happy if you follow me too!
    Have a nice day!

    Besos, desde España, Marcela♥
    want us to follow by G+? let me know…

  5. Hi Maria!:) Yum I’m craving for it right now!:) Choco cake is one of my fav!!^^ Definitely to do, thanks for the recipe!! Kisses dear!

  6. Thanks a lot for comment & following!!! Following you back on Bloglovin, as I don’t see GFC on your blog…if you have GFC message me so I can follow you also there!!! If you have time please follow back also on Bloglovin, I’ll appreciate!!! xoxo from Rome

    http://www.rockandfrock.com

  7. Ha ha, nä jag får väl erkänna att jag inte är en chokladoman, ovanligt nog. Jag tycker mer om lakrits :) Fast det är klart att det slinker ner en och annan kladdkaka, det ska erkännas, det dumma är att jag är rätt kass på att göra dem… Så jag nöjder mig med att njuta av din fina bild :)

  8. Tack! Perfekt att baka en dag som denna.. Hör av mig senare och berättar hur det gått;) Ha en fin vecka du med/ kram kram

  9. Man blir ju lite sugen på chokladkaka nu alltså *haha*
    Hoppas du haft en bra dag och inte en sån regnig dag som vi har tyvärr haft det.

  10. This chocolate cake looks delicious! Thanks for stopping by my blog, I love your blog as well! I am now following you on bloglovin and twitter (I don’t have a facebook at the moment) :). Talk to you soon!

    Lynn
    CARMEN VOGUE

  11. Yum, yum, yummy chocolate! Thank you so much for stopping by my blog and for your sweet comment…I already follow on bloglovin’ and love it!!! :) Have a lovely day!

  12. Hej Maria!! Thank you for sharing your recipe. It looks so yummy. And, I love that it is not too complicated. I will try to make it for Memorial Day weekend…..that is a holiday we have coming up at the end of May. Tack!! Tack!! Cheers from Washington, DC
    Loi
    Tone on Tone

  13. Hi Maria, so nice to meet you and your beautiful blog! Looking forward to more inspirations over here!

  14. Anita Rivera Reply

    WHAT A GREAT LOOKING RECIPE! And chocolate is a great substitute for a lot of things!!!!! Thank you dear for coming to visit me today! Anita

  15. Hi Maria,

    Chocolate and raspberries are such a wonderful combination.
    I am following you on Friends connect – at the moment I am not able to add friends to my blog roll – I have tried to ask Blogger why I can’t.

    Hope that you are enjoying the week and thanks for following me
    Hugs
    Carolyn

  16. Hi Maria,

    I am now following you on Bloglovin and would be happy if you follow me.

    Thanks
    Carolyn

  17. La Vie en Rose Reply

    ha ha!! LOVE chocolate cake and the substitute!! Can I have both please!!!! Great photos!!

    Sharon

  18. Everything about this post is divine! I will be trying it with almond flour once I have an oven. :)

  19. Hej

    Ditt recept lät rent fabulous!

    Måste dock påpeka att 1 cup ( ditt recept på engelska ) inte är 1 dl.
    Amerikans “cup” är 2,4 dl
    Engelsk “cup” är 2,8 dl.

    För övrigt, kanon!
    (:

  20. Håller med dej, choklad är underbart!! och din kaka ser ljuvlig ut, likaså resten av bloggen. Ska ta mej en närmare titt nu. ha en fin dag!

  21. sv: Haha tack så mycket, vad roligt att höra! :)
    Jag hittade ingen bifogad länk men är det detta recept du menar? Låter väldigt gott iallafall!
    Hoppas att du haft en bra dag! Kram

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.