Top 20 bästa camping i sverige

Top 20 bästa camping i Sverige

(Bild ovan från Vastsvarige.com)

Letar ni bra camping platser i Sverige? Då kan ni sluta leta för i detta inlägget hittar ni allt inom camping Sverige som ni behöver veta.

LÄS MER: 10 bästa glamping ställen i Sverige ni måste besöka 

Ett av de bästa sätten att komma ut i naturen och uppleva ett helt annat liv är camping. Oavsett om du gör det med vänner eller familjemedlemmar kan det vara en gång i livet möjlighet att uppleva naturen på ett annat sätt. Det här är när vi bestämmer oss för att sammanställa en lista över några av de bästa campingplatserna i Sverige.  Så nästa gång du vill campa kan du välja det bästa stället för dig.

Camping Sverige

1.   Skuleskogens nationalpark

Skuleskogens nationalpark är ett av favoritdestinationerna för campingplatser i Sverige och det finns en god anledning till det. Parken har en härlig atmosfär, och några av de bästa vandringslederna i landet, som sträcker sig i miles. Det låter dig också utforska all den naturliga skönheten i faunan och floran och erbjuder gott om camping-områden. Det är också ett bra resmål om du letar efter äventyrliga aktiviteter som bergsklättring.

2.   Upplandsleden, Uppland

Upplandsleden ligger i Uppland. Med gott om vandringsleder kan du antingen ta bilen eller åkahusbil. Det erbjuder också alla bekvämligheter som du behöver som dusch och toaletter. Det kan vara ett mycket spännande resmål för olika aktiviteter som vandring och fiske. Den som älskar att spendera tid utomhus kommer att älska camping på Upplandsledsv.

3.   Fulufjällets nationalpark

Fulufjäll är också en av de mest populära nationalparkerna i Sverige, och det är en utmärkt plats för camping och vandring, med gott om stigar att utforska. Landskapet är fantastiskt, och det finns gott om möjligheter till wildlife spotting. Topparna  i Fulufjällsområdet når över 2 000 meter i höjd, vilket gör det till en av de högsta platserna i Sverige.

4.   Gotland

Gotland är ett populärt campingmål på grund av dess många fantastiska landskap och dess närhet till Sverigesinland. Det finns flera campingplatser på ön, varav de flesta erbjuder HUSBILSPARKERING, tältcamping och stuguthyrning. Skogarna, stränderna och sjöarna på Gotland gör det till en idealisk plats för camping och utomhusaktiviteter som vandring, cykling, fiske och bad.

5. Landskrona, Skåne

Om du letar efter en plats att campa i Landskrona i Skåne är det ett bra alternativ. Staden ligger vid kusten, och det finns flera campingplatser i området som erbjuder grevid utsikt över vattnet. De flesta av campingplatserna har duschar, toaletter och kök tillgängliga, och vissa har till och med Wi-Fi. Det finns också mycket att göra i Landskrona själv, inklusive sightseeing, bad, vandring och cykling.

6.   Löttorp, Öland

Löttorp ligger mitt i Norska havet och  är en av de mest avlägsna platserna i världen. Den är endast tillgänglig med båt. De enda invånarna i Löttorp är en handfull fiskare som bor i en liten by på norra sidan av ön.

Löttorp är ett utmärkt campingmål för att koppla bort all den dagliga stressen och ta dig tillbaka till rötterna. Kustlinjen är robust, med branta klippor och steniga stränder.

7.   Varberg, Halland

Varberg camping är en camping som ligger i utkanten av staden Varberg. Här erbjuds campingmöjligheter för tält och husvagnar samt stugor att hyra. Campingen har också en restaurang, en lekplats och en pool.

Det är ett av de mest populära turistmålen i Sverige. Varberg har många sandstränder och en lång kustlinje. Om du funderar på.

8.   Västervik, Småland

Om du letar efter en plats att campa i södra Sverige rekommenderar jag att Västervik också är ett bra alternativ. Det ligger i Småland och är känt för sin vackra natur och fantastiska camping faciliteter. Det finns gott om platser att montera ditt tält eller parkera din husbil, och personalen är mycket vänlig och hjälpsam. Campingen har också butiker där du kan köpa mat och andra förnödenheter, och det finns en lekplats för barnen.

9.   Vänern, Västergötland

Vänern är en av Sveriges vackraste sjöar, belägen i Västergötlands kommun. Campingområdet runt sjön är ett populärt turistmål, med camping- och husvagnsplatser samt uthyrning av platser. Sjön är känd för sitt klara vatten och öringfiske. Gör det till en av de bästa destinationerna för de campare som älskar fiske. Vattnet är rent och klart vilket gör det perfekt för simning.

10. Glaskogen, Värmland

Glaskogens lägerplatsär ett populärt turistmål för dig som besöker området runt Värmland. Campingen ligger i en vacker skogsmiljö och erbjuder besökarna möjlighet att campa i tält eller stugor, samt njuta av vandring och andra utomhusakter.

Det ligger i en vacker dal som är omgiven av berg, och det finns flera vandringsleder som leder till de omgivande topparna. Om du letar efter en oförglömlig campingupplevelse är detta enorma naturreservat ett utmärkt val meden vacker tallskog intill en orörd sjö.

11. Vänersborg, Västergötland

I Vänersborgs stad  i Västmanland finns en campingplats belägen vid Vänerns strand. Campingen är populär under sommarmånaderna för människor som vill njuta av skönheten i sjön och den omgivande landsbygden.

Från avskilda platser vid vattnet till platser i hjärtat av staden, det finns något för alla. Och med massor av aktiviteter tillgängliga i området kommer du aldrig att få slut på saker att göra.

Foto: Camping.se

12. Lappland

Camping i Lappland ger en möjlighet att uppleva naturen i Skandinaviens nordligaste region. Området är känt för sina skogar, sjöar och berg, och camping här gör det möjligt för besökare att njuta av dessa egenskapersamtidigt som de ligger nära staden Tromsö.

Området är känt för sitt kalla väder och mörka vintrar.

Besökare kan njuta av aktiviteter som längdskidåkning, snöskoter och hundspann under de kallare månaderna, och vandring, fiske och camping på sommaren. Under sommarmånaderna går solen aldrig ner, vilket ger en unik möjlighet att uppleva norrskenet.

13. Strömstad, Bohuslän

Beläget i Strömstad, en liten stad i Bohusläns län, och erbjuder fantastisk utsikt över Skagerrak och Norwegian kusten. Besökare kan välja mellan en rad campingalternativ, inklusive platser för tält, husvagnar och husbilar, samt stugor och lägenheter.

14. Årjäng, Värmland

Årjäng är ett annat vanligt resmål för camping i Sverige. Dess embracing skog är den perfekta platsen att tillbringa lite tid med familj eller vänner. Den lilla staden erbjuder också en tillbakadragen destination, om du vill koppla av bara för några dagar.

15. Gustavsvik, Örebro

Gustavsvik är ett annat populärt campingområde, det har en mängd olika aktiviteter, inklusive bad, båtliv och fiske eftersom det ligger så nära sjön Hjälmaren . Det finns många nöjesparker i området, vilket gör det till ett perfekt campingmål om du har barn.

16. Leksand Strand

Leksand Strand camping är en plats som ger besökarna möjlighet att campa i Siljans vackra omgivningar. Det finns många olika campingområden tillgängliga, alla med sina egna unika egenskaper. Camping-områdena är utspridda över ett stort område, vilket innebär att det finns gott om plats för alla.

Siljan erbjuder besökarna en chans att njuta av en hel del vattenaktiviteter som fiske, bad med mera.

17. Dalarna

Dalarna är också en av de mest populära campingdestinationerna i Sverige. Det erbjuder gott om campingplatser, stugor, lägenheter att hyra och till och med RV parker. Campingen är öppen från maj till september och ligger vid Siljans strand.

Det är en populär plats för camping, vandring och fishing. Området är känt för sin vackra utsikt, med skogar och sjöar som prickar landskapet.

18. Kungsleden

Kungsleden camping är en plats i Sverige som är populär för sin vandring och camping. Platsen ligger längs Kungsleden, en långväga vandringsled som sträcker sig över 440 mil. Det är en av de mest avlägsna platserna på den här listan, och det tenderar att vara detbästa alternativet om du vill ha lite ensam tid med din familj eller vänner. Det ger campare en fantastisk utsikt över det naturliga landskapet, och det är ett mycket lugnt läge

19. Piteå, Norrbotten

Piteå är en stad som ligger i Norrbottensregionen och den äregen för sina campinganläggningar, som är populära bland både turister och lokalbefolkningen. Om du letar efter en plats med sandstrand, där du antingen kan campa eller ta din husbil,  är Piteå ett utmärkt val.

20. Askim Strand, Göteborg

Askim Strand är en av de bästa husbilsparkerna nära Göteborg, och är även en av de bästa platserna för camping i regionen. Dess närhet till havet, gör det till ett utmärkt resmål för alla som vill simma under sommaren eller till och med fiska. Omgivningarna är också mycket vackra, och den stora fördelen är att det inte är särskilt avlägset, och det är nära till Göteborg.

SLUTSUMMERING – Bästa Camping Sverige

Som ni ser finns det otrolig många vackra camping platser i Sverige, väl värda ett besök. Jag bor själv nära Varberg och kan tipsa alla campare att ta en sväng dit om sommaren. Det är ren magi runt Appelviken och man ser massor av husbilar, står uppradade. Det är skön gemenskap mellan campare där och havet är precis intill.

Ha en härlig camping sommar!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024