(Innehåller Soffadirekt Jotex Newport Ellos annonslänkar)

OK om ni gillar Svensk äkta stugidyll och café med hembakt som smakar som förr! DÅ bara måste ni kolla in dagens café tips från Göteborg. Jag begav mig med buss till Lilla Delsjön och den omtalade Bertilssons stuga. Alla har tjötat om den så jag va tvungen att se vad the fuss was all about. Jag fick näst intill en CHOCK när jag väl anlände, så jäkla fint låg stugan.

Ja ni ser ju själva på fotona nedan vad jag menar! (ps jag ber om ursäkt för kass motljus på vissa av dem

LÄS MER: REA på inredning med upp till 70 % rabatt just nu

Bertilssons stuga

bertilssons stuga

bertilssons stuga delsjön

Bertilssons stuga ligger på andra sidan Delsjön om man åker med 5 an spårvagn. Kör man inte bil är det enklast att ta buss från Korsväggen och gå av på hållplatsen Analysvägen.

Väl framme är det som att ha dött och hamnat i Sverige som det var förr dvs. en gudomlig lugn lantlig idyll. Detta är varje stressad stadssjäls okrönta mecka och fikan är TO KILL FOR. Personalen kallar sig häxorna och det är förmodligen därför maten smakar så magiskt bra.

Bertilssons Stuga var från början ett stall någon gång på 1800-talet. Stugan är uppkallad efter kapten Per Daniel Bertilsson som hade stugan som sommarbostad i början av 1900-talet. Tänk om han vetat hur poppis hans sommarstuga skulle vara hundra år senare.

SOMMAR REA FAVORITER

bästa cafe göteborg

Jag hade tex. testat ALLA chokladbollar i hela jäääälaaa stan, men de bleknade efter den jag åt på Bertilssons stuga. Personalen bakar även allt själva och det märks, precis som när jag växte upp och mamma bakade på landet :)

När man väl njutit klart av fikan i lantlig skogsidyll väntar en vandring längs Delsjön, för alla som är sugna på att uppleva Göteborgs vackraste omgivningar.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

delsjön tips

Jag var inte sugen på bussen tillbaka i 25 gradig värme bland skrikiga ungar så jag bara fortsatte att vandra. Jag visste inte hur långt det var tillbaka förrän efteråt men det gjorde inget då vädret va på topp och utsikten bortom magnifik.

RESTIPS: Ta flyget till Göteborg och GRYMT billigt hotell+flyg paket hittar ni HÄR

Jag rekommenderar dock INTE turister att vandra hejvilt in i skogarna vid Delsjön då det är lätt att gå totalt vilse. Följ den vackra huvudvägen längs Delsjön ist, det är ett säkert vandringskort.

LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar för ett hem med lyxig WOW-känsla

När ni väl kommer fram till andra sidan dvs. Stora Delsjön, väntar där bad och kanotuthyrning samt en liten glasskiosk för alla sötsugna. Hela området Kålltorp och Skatås är väldigt sportigt och man ser folk som joggar överallt.

Blir man trött på att glo på Delsjön finns det garanterat en och annan het hunk att sätta ögonen på längs vägen :)

camping delsjön

Bertilssons stuga café

LÄS MER: 4 Afternoon tea ställen i Göteborg ni måste besöka

Det var i det stora hela en av de bästa dagarna hittills i år när jag vandrade runt fantastiska Delsjön. Bertilssons stuga får 20 av 10 och jag rekommenderar ALLA ett besök dit oavsett ålder eller kön. Frågan är om inte Bertilssons stuga är det bästa cafeét i Göteborg ändå? well besök den i sommar och avgör själva.

Det är ofta så i livet att när man tar de mest oväntade vägarna får man också de mest intressanta mötena att minnenas efteråt.

Våga vandra på okända vägar!

LOVE M

SOMMAR REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
1395 SEK3295 SEK
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Newport
9981 995 -50%
Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

3 Comments

 1. Ramlade in här bakvägen på något sätt. Vilken härlig blogg!
  Och fiket! Det är något speciellt med de där riktiga fiken där de fortfarande bakar allt själva. Ligger det dessutom i en fantastiskt miljö så är det svårslaget.
  Ha en fin helg!
  Anna

 2. Så vackert svenskt! Röd stuga, sjö, brygga, trästaket. Ger ”hemlängtan”.
  Men snart är jag där och dessutom nära caféet!
  Tack för tipset!
  Ha en trevlig helg!

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.