Bygga av gamla fönster – tips & inspiration

Att bygga av gamla fönster är riktigt populärt just nu. Det ligger ju också i tidens anda att återanvända och ge gamla saker nytt liv. Man kan dock bygga sååååå mycket mer av gamla fönster än bara klassiska växthus.

LÄS MER: OUTLET REA – 70 % rabatt på inredning

Kolla bara nedan så får ni se några riktigt kreativa och kul fönsterbyggen.

Gamla fönster inspiration

vääxthus fönster 2

begagnade fönster växthus

Växthus av gamla fönster

Är och förblir en klassiker och dröm för många odlarfantaster. Antika fönster som väggar gör att växthuset känns mer genuint och gynnar dessutom miljön pga. återanvändning av gammalt material.

Sedan är det ju alltid kul att kunna stoltsera med sitt egenhändiga bygge för en impad granne också :)

SOMMAR REA FAVORITER

gamla fönster skåp

Är inte det första fönsterskåpet bara helt underbart :)

vitrinskåp fönster

Vitrinskåp av fönster

Detta är en mycket smart ide av den som nu kom på det först. Hitta gamla fönster efter ett ombygge eller köp överblivna hos snickarverkstaden. Det som blivit poppis är att ha en stomme klar från ett gammalt antikt skåp och sätta dit de gamla fönstren som skåpsdörrar. En mycket personlig möbel som gör sig vacker i alla hemmets rum.

LÄS MER: 4 heta uteplats stilar 2020 värda att kopiera

Det går självklart bra att snickra till en egen skåpstomme också för den händige.

fönster vägg

Fönstervägg

Är ett smart drag o man vill ha en snabb lösning mellan två rum, men ändå inte helt täckt. Här på bilden har man använt veranda fönster som bildar ett otrolig vacker avskärmning till andra rummet.

OBS Passar dock bara i hus och våningar med en redan gammaldags prägel. Gamla fönster i modern stil på hus känns bara missanpassat.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

fönsterhylla

Bokhylla av gamla fönster

Har ni massor av gamla böcker och inte vet vad ni ska göra med dem ? Då kanske en bokhylla med fönsterdörrar är bästa lösningen. Det är ingen vanlig trist dammsamlande bokhylla och böckerna syns lagom fint genom glaset.

????????????????????????????????????

fönster växthus

växthus bygg själv

Miniväxthus mot väggen

Här passar gamla fönster perfekt och glas ger rejäl medelhavstemperatur för växterna. Ta enkelt några gamla fönster och sätt dem mot den vägg ni vill odla på. Se dock till att det finns en bra dörr för vädring annars dör växterna av värmeslag.

Detta mini växthus är perfekt för den lilla trädgården som inte har plats för ett stort växthus.

hus fönster

LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar som ser lyxiga och dyra ut

Min mamma hade alltid en trädgårdsdröm om ett stort växthus av gamla fönster som blev över. Drömmen blev aldrig sann tyvärr, men jag tänker alltid på hennes växthus när jag ser antika fönster.

Jag lärde mig av min mor att inte bara drömma utan göra verklighet av dem också. Denna bloggen är en av mina sanndrömmar och kan jag så kan alla….. jag lovar :)

Vad gillar ni amatörbygge av gamla antika fönster  ???

Dream big today – make it happen tomorrow!

LOVE M

OUTLET REA PÅ INREDNING – upp till 70 % rabatt

 

All inredning med REA ovan hittar ni HÄR

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis