Bröllopsdukning inspiration med olika teman och tips

Bröllopsdukning inspiration med olika teman och tips

Det är dags för lite brilliant bröllopsdukning inspiration! Vad är väl vackrare än en riktigt lyckad bröllopsdukning? Vid ett bröllop krävs det dock mer planering än för en vanlig släktmiddag. Det kommer många personer och då krävs det även mycket material till flera bord med dukningar. Många blir nervösa att det inte ska bli snyggt eller hålla budgeten när det gäller en bröllopsdukning.

Ett smart sätt att se till att ditt bröllop sticker ut är att göra ditt middagsbord unikt. Oavsett om det är att lägga till fantastiska mittpunkter, kreativt porslin eller detaljerade menyer, kan ett genomtänkt bordslandskap vara precis vad du behöver för att ta ditt bröllopstema till toppen.  Om du behöver hjälp med att börja kan du experimentera med olika former, färger och texturer.

LÄS MER: Så kan ni göra en billig bröllopsdukning

I den här artikeln hittar du massa vacker bröllopsdukning inspiration från olika bröllopsbordsdukningar skräddarsydda för att passa olika stilar. Även om det alltid är en bra idé att gå tillbaka till klassisk dekoration, är det även bra att släppa traditionen för mer modern design.

Bröllopsdukning inspiration

Billiga dukar, bestick och porslin för ett perfekt bröllop finns att köpa HÄR

porslin 2

Bröllopsdukning – vinter bröllop

Här hittar du lite inspiration om du behöver hjälp med att bestämma vilken dukning du ska välja för ditt vinterbröllop. Den typiska färgkombinationen är silver och vitt. Släng in kristall, glas och vita blommor, så har du ditt snygga vinterliknande bord. Tallkottar, grangrenar och vit spets kommer att ge en romantisk känsla till bordet och få tillbaka minnen från julen. Du kan också uppnå ett dramatiskt utseende genom att välja kontrasterande färger som blått och vitt eller rött och vitt. Kom ihåg att ta med ljusen för en mysig och varm känsla.

Färgkombinationer

De vanligaste färgkombinationerna för vinterbröllop är neutralt, vitt och guld, svartvitt och vinrött och guld. Prova svart och stengrått med en touch av vitt och grönska för en lynnig känsla. Framhäv färgerna med blommor och sängkläder.

Bordsdekor

Grunderna i vinterbröllopsinredning inkluderar pinecones, evergreens, kanel, blommor och grönska. Gör vintergröna och bärlöpare, träskiva bordstabletter och stenblommiga mittpunkter.

Kan man använda metaller för ett bröllopsbord med vintertema?

Ja, metalliska ljusstakar, servetter och några förgyllda detaljer som tallkottar ger ditt bordslandskap en känsla av festlighet och elegans. Du bör dock vara försiktig när du dekorerar med metaller, eftersom överdrift av dem kan resultera i smaklöst utseende.

Shoppa porslin

Foto ASHLEY KELEMEN PHOTOGRAPHY

Bröllopsbord med trädgårdstema

Utomhusbröllop markeras ofta med frodiga betesmarker uppbackade med levande blommor. Eftersom vädret spelar en nyckelroll i planeringen av ett bröllop med trädgårdstema är det bara rimligt att du bosätter dig på en vacker och praktisk plats.  För stolarna, dekorera med riktiga blommor. Förutom att ge en färgklick sprider blommor sina behagliga dofter i hela utrymmet.

Färgsättning

Om du har bestämt dig för en färgskala för hela evenemanget, tänk på det när du väljer bordsdekor också. Paseller är kända för att utstråla romantik, så de är aldrig en dålig idé. Du kan också välja juveltoner och färgglada bordslandskap. Eftersom stil är viktigt i ett bröllopsbord föredrar de flesta ett mer raffinerat och vintage utseende. Det kan innehålla vintagebestick, sofistikerade bordstabletter och guldkantglas. Du kan dock alltid välja ett modernt utseende. Föremål som enfärgade tallrikar, bordstabletter och enkla bestick skulle passa bra med ditt moderna trädgårdsbröllopsutseende.

Bordsdekor

Huvudkomponenten i ett trädgårdsbröllopsbord är blommorna. Det är därför viktigt att du uppmärksammar dem. Välj en bordslöpare, frodig blommig krans eller en blommig installation.  Du kan välja underbara frodiga blommor av olika slag men med en gemensam färgpalett. Detta ger din plats ett iögonfallande och texturutseende. När det gäller tyger, gå till pastell eller neutrala sängkläder. Du kan också kasta in en bordslöpare eller mossduk. Sommarträdgårdsbordslandskap kan finnas till höger om bordet eller i mittpunkterna.  För att slutföra detta utseende är tunna och höga ljus en nödvändighet. För besticken går allt. Från modernt och kantigt till magiskt och vintage, det finns många alternativ att välja mellan.

Pro Tips

 • Neutrala nyanser
 • Djärva blommor i centrum
 • Vita blommor och grönska
 • Höga ljus

Foto REBECCA YALE

Modern bröllopsdukning inspiration

Vintagestilen bleknar långsamt, och fler människor skiftar till modern och minimalistisk bröllopsinredning. Denna inredning är markerad med elegans, tidlöshet och chicness. So, hur gör man för att enkelt dra av sig sådan inredning?

Här är några idéer för en spännande och välkomnande modern bröllopsdukning.

Färgscheman

Modern inredning handlar om svartvitt. Så tänk på solbränna, beige, vit, grädde och andra liknande färger. Detta betyder dock inte att du inte kan experimentera med olika färger. Om du känner dig djärv, varför inte ta med en färgklick med rosa, orange, brunt och senap?

Textilier

När du dekorerar ett modernt bröllopsbord kan du aldrig gå fel med ett avtäckt bord, förutsatt att det är polerat eller snyggt och klart. Du kan använda en flytande bordskörning eller välja att avstå från den. När det gäller servetterna är grädde eller sten krispiga dina go-to-färger. Textilier är ett bra sätt att sätta färg på din miljö.

Bordsdekor

Börja med att skapa ett intryck med en bordslöpare eller mittpunkt. En bra idé skulle vara en texturerad grönska löpare. Det kan ha blommor eller inte. För mittpunkten är glas- eller porslinsvaser ett trevligt val. Även om du kan prova blommiga mittpunkter, var noga med att göra blomningen sparsamt. Dessutom är eleganta tunna och massiva ljus alltid välkomna att piffa upp saker lite.  Glasen kan vara klara eller färgade och snygga, och bestick ska vara guld eller svarta.

 • Monokroma färger
 • Flowy tabellkörningar
 • Snygga bord
 • Höga ljus
 • Eleganta mittpunkter

Foto JOHN & JOSEPH

Ett svart mer Gothiskt inspirerat bröllop

Även om ett helt vitt bröllop alltid kommer att vara tidlöst, och en neutral kombination är verkligen vacker. Så finns många olika färgval för att ditt bröllop ska kännas helt som du. Många par har en udda smak och då krävs udda färger för stylingen i bröllopet.

Är du redo att välja en unik inredning för din stora dag? Det finns så många fina alternativ! Men innan du dyker in, vill du ta reda på den övergripande kombinationen av visuella och nyanser för både ditt evenemang och även mottagning.

1. Gör en deklaration med en svart bar!

Vita barer eller trä barer är underbara, men en svart bar kommer att göra det hela mycket mer av en deklaration. Vi njuter av det glamourösa utseendet på denna svarta bar ovan, med guld detaljer.

Shoppa porslin

Foto MASHAIDA CO. AND LEA BREMICKER

2. Sexiga svarta bestick!

Bara en touch av svart kan verkligen klä upp en dukning till mer sexig och mörk. Att bara addera svarta handtag på besticken kan göra mirakel i bröllopsdukningen.

3. Ha kul med en svart bordsdukning!

Vill du ha en helt stämningsfull look? Välj en svart duk och svart servis. Denna blandning av svarta tallrikar, servetter och även menyer är definitivt magnifik.

Foto via Lady Bella / Styled by JJ Style Co

Foto via Lady Bella / Styled by JJ Style Co

Vad är ett bröllopsbord med bohemiskt tema?

Ett bröllopsbord med bohemiskt tema kännetecknas av lekfullhet och färgrymd med nyckfulla och aromatiska mönster. Blommor är ordnade på ett sätt som förbättrar det övergripande temat. Naturligtvis skulle det inte skada att kasta in lite popcorn, chokladtäckta mandlar och ett brett utbud av godis för alla gäster.

För att ytterligare förstärka den bohemiska blossen, fyll ditt bordslandskap med stora ljusstakar, lyktor och värmeljusstakar. Dessa kommer också att skapa ett rikligt glödande ljus som är idealiskt för ett varmt höstbröllop.

Pro Tips

 • Terrarium mittpunkter
 • Rubbade sängkläder
 • Tabellnummer gjorda med drivved
 • Kaskad bukett
 • Jordnära accenter

Vilka är de andra anmärkningsvärda bröllopsbordsteman?

Andra anmärkningsvärda bröllopsbordsteman inkluderar:

 • Höstens tema
 • Romantiskt tema
 • Rustikt tema
 • Vintage tema
 • Kreativt tema

Tips för en lyckad bröllops servering

 • Om du placerar tallrikarna i en rak linje på bordet så har du en bra grund att utgå från
 • Glasen placeras från höger till vänster i den ordning de ska användas
 • Tänk på att inte placera för mycket blommor på bordet mellan kuverten, det skymmer sikten
 • En liten gåva till varje gäst vid deras sittplatser ser trevligt ut och är en dekoration i sig
 • Ska bröd serveras så ska det stå framme på bordet när gästerna kommer

Foto ASHLEY KELEMEN PHOTOGRAPHY

Slutsats bröllopsdukning

Styling av ett bröllopsbord kan verka svårt vid första anblicken. Men saker blir enklare när du har identifierat dina behov och valt ett tema. Den här detaljerade guiden noterar några av de mest populära bröllopsbordsteman och beskriver hur man uppnår dem. Allt gott på ditt nästa projekt!

Shoppa porslin

 

 

 

 

 1. Vad vackert! Fina blommor, vackra dukningar!

 2. very beautiful post :)

 3. Hi dear! I don’t have fb and twitter yet (working on it!) As soon as I have it, I’ll let u know doll!
  I LOVE your blog…:D XOXO

 4. Honesty and respect. You are so right, Maria, the best elements for a successful marriage!

 5. Love the last photo too much : ) beautiful!

 6. Fabulous!!

 7. Wow – what a gorgeous selection of images! You definitely have an eye for beautiful things and designs. And thank you for the tips…

  PS: If you look in the right margin under META, you can now add my blog RSS feed to your web browser’s feed list. It’ll automatically update itself in your browser whenever a new article is written.

  Have a wonderful weekend Maria!!

 8. Vilka underbara bilder. Fin inspiration.
  Kram Jannike

 9. So very lovely! The magnolia branch is stunning.

 10. What lovely choices! I thought my favorite was the white, green and grey until I saw the ocean-inspired table – wow! I have silver candlesticks like those but hadn’t thought of incorporating them into a sea-type vignette or table setting…just gorgeous. I love it. Thanks so much for stopping by my blog and leaving your sweet comment!

 11. If I got married I’d choose something like this, it’s perfect and so romantic :)

  xoxo, Alessia

  THE CHILI COOL

  FACEBOOK

 12. Hi Maria,

  Thank you for the lovely post on my blog… for now I’m only on the blogger, no twitter or facebook… Hope you liked and follow my blog… I will follow yours…
  This post is lovely!!!… The photo of the dress and sofa… is so romantic… and the dress precious… simple and beautiful…
  XOXO

 13. A wedding on the beach is so romantic (as those last photos inspire). And that would be a perfect wedding dress. One of my best friends is getting married on a beach somewhere in Greece and I think that she’s looking for that same kind of dress. :)
  Ada

 14. Thanks for your comment, love! I adore your blog, will definitely follow on facebook!! X

 15. Very inspiring for brides to be!!!Great pictures my dear!!

 16. Sooooo beautiful!!! *_*
  I love your posts!!!
  xoxo

 17. So inspiring! Thankyou for the tips :)
  Love that last image!!
  Greetings from Madrid,

  Melissa, Vitoria & Michelle

 18. so beautiful! I might be married but who doesn’t love a gorgeous wedding?

 19. I really do love the oceanic table setting and the hanging dress. Thank you for visit, can’t wait to check out your blog :)

 20. great pics :) ps: how can I follow you back?

 21. Älskar så vackert dukade bord!
  xoxo

 22. A very beautiful and romantic inspiration dear! Kisses and have a nice day!

 23. This is more than a perfect wedding, really gorgeous inspirations, everything is really well prepared, thank you for the great tips!

 24. Hej!
  Tänk att få sitta vid ett sådant vackert dukat bord.
  Så romantisk dukning!
  Kram Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024