fbpx

Börja spara nu och slipp nästa Januari ångest

Januari är en månad känd för att vara fattig för många efter julens shopping mania. Många tänker varje år att till nästa år ska jag sparat så jag inte ska hamna i samma Januari sits. Men ofta blir det annat som kommer i vägen. Att börja månadsspara är ett bra sätt få upp en långsiktig pengabuffert. Att börja tänka på VAD är det som suger pengar varje månad därhemma? Ofta är det sådana utgifter som TV,tel och bredband man behöver se över först. Jag har själv ingen TV då jag tycker bara den suger energi och därmed sparar jag även massa pengar varje månad på inte ha nån. Måste ni ha alla digitalboxar och TV grejer som kostar multum? Är inte de pengar bättre lägga i sparande på framtiden? Tänk efter vad som verkligen är värt betala på och vad som egentligen kan gå bort.

3 snabba steg till sparande och bättre ekonomi är:

1. Tänk på vad som används regelbundet och dra ner på det som är onödigt.

2. Välj rätt sparkonto

3. Sätt upp en budgetplan

Ett annat bra sätt få pengar att växa är att börja spara i aktier. Detta krävs såklart att man måste läsa på och sätta sig in i börsmarknaden. Då ingår samla kunskap hur man kan analysera och värdera bolag på börsen för att kunna satsa i rätt aktier. En bra sajt för att få all info man behöver om aktiesparande och börsinfo är aktiekunskap.nu

Om du inte känner att du orkar eller vill sätta dig in i aktier så är fonder och investmentbolag bra alternativ. Sparar du och investerar pengarna i fonder eller investmentbolag så sköter sig dina investeringar själv. Det är nämligen så att när du investerar pengar i fonder så låter du experter investera pengarna åt dig. Det är ett tryggt och bra alternativ för nybörjare och för de som är ointresserade av börsen.

När investerare analyserar företag och deras aktier så använder de multiplar och nyckeltal. Nyckeltalen talar om för investeraren hur företaget går och hur ekonomin i företaget ser ut. Multiplarna hjälper investeraren att se hur företaget är värderat baserat på omsättning, skuldsättning, vinst och en massa andra parametrar.

Hur ni än väljer att spara så GÖR DET iaf på nåt vis. Då slipper ni nästa års Januari ångest och en plånbok plattare än lutfisken i Dec.

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis