Bokhyllor inspiration och tips – ultimata hyllguiden

Letar ni bokhyllor inspiration just nu? Då kan ni sluta leta för här har jag sammansatt den ultimata bokhylla guiden, med tips och inspo. En bokhylla är en spännande möbel då den går att inreda med på så många olika vis. Man kan inreda med bokhyllor ovanför dörren eller sängen, för att spara plats i rummet. Man kan ha en unikt platsbyggd bokhylla, som ger hemmet en personlig touch. Ja det går att inreda med en bokhylla på tusen olika inredningsvis. Om man väljer billiga bokhyllor eller med exklusiva hyllor är en smaksak. Men huvudsaken är att hyllorna förvarar de prylar man vill visa upp och håller bästa böckerna på plats.

LÄS MER: INDUSTRIELL INREDNING – EN KOMPLETT STIL GUIDE

Här får ni nu bokhyllor inspiration och tips, den ultimata hyllguiden helt enkelt!

Platsbyggd bokhylla diy

Med en platsbyggd bokhylla får ni en hylla som utformats perfekt för att platsa i hemmet. Det kan vara bra om man tex har ett hem med rundade väggar eller udda vinklar. Genom att mäta och bygga bokhyllan exakt efter de unika måtten, så blir bokhyllan som en del av hemmet. Detta är även bra om man har lågt i tak eller om man vill ha en bokhylla under säg en trappa.

Ovan ser vi ett perfekt exemplar av en platsbyggd bokhylla, byggd av duktiga Angelicas hem.

Små hyllor på rätt plats

Ni hittar hyllor ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Har man en tråkig vägg men inte så mycket plats. Då kan att inreda med små bokhyllor och hyllor vara en god idé. Det går basicly att placera små hyllor hursomhelst. Testa er fram vad som passar just er stil och vägg. Små hyllor kan även passa ypperligt som sängbord i det lilla sovrummet.

Stringhylla – en tidlös klassiker

Ni hittar prisvärd stringhylla ovan HÄR

Stringhyllan historia:

Stringhyllans succé startade hemma i badrummet hos designern Nisse Strinning. Nisse hade tidigare uppfunnit ett diskställ. Så i badrummet började han tänka att det skulle vara bra med en hylla för böcker. Han började fila på idén med en hylla som hade två gavlar av stegpinnar, där man sedan kunde placera hyllplanen i valfri höjd. Nisses fru var först inte med på idén, men Nisse gjorde ändå hyllan och satte upp i hemmet.

Detta året 1949, utlyste Bonniers folkbibliotek en tävling som gick ut på att man fick skicka in förslag på en folkbokhylla som skulle vara billig, enkel att skicka i ett platt paket, kunna byggas ut efter hand samt vara lätt att montera. Såklart nappade Nisse direkt på detta och sände in sitt design bidrag, som han kallade String. Hyllan vann första priset och efter det brakade dundersuccéen loss för Nisses uppfinning, Stringhyllan!

SHOPPING FAVORITER

Fristående bokhyllor

Ni hittar hyllor ovan HÄR HÄR HÄR och HÄR

Fristående bokhyllor är bra att ha där man inte kan borra i väggarna. Nåt annat fristående hyllor funkar bra som, är som rumsavdelare. Ställ en hög fristående bokhylla mitt i lilla lyan och ni får känslan av två rum direkt. Fristående bokhyllor har blivit väldigt populärt den senaste åren.

Ni hittar snygg hylla ovan HÄR

Trendiga trähyllor

Ni hittar vacker trähylla ovan HÄR

Trä som material är otroligt trendig just nu! Vi ser massor av trämöbler i olika kända och okända hem på Instagram. Trätrenden är en naturlig anekdot till allt kaos i världen. Vi vill komma hem till värme och jordat lugn, vilket trämöblerna ger.

Vackra vägghyllor

Ni hittar vägghyllor ovan HÄR HÄR HÄR och HÄR

Vägghyllor är smidiga och passar perfekt i det lilla boendet. På en stilren liten vägghylla kan ni ställa era favo prydnadssaker och böcker. Passar tex. i köket om ni ha massa vackra kokböcker att visa upp och inspireras av.

Lyxiga bokhyllor i mässing

Ni hittar mässing bokhyllor ovan HÄR HÄR HÄR och HÄR

En bokhylla i mässing ger rummet en lyxig och exklusiv känsla. En liten varning när ni dekorerar en mässingshylla är att keep it simple och inte överbelamra hyllan med massa shiny things. Det kan lätt ge möbeln en tacky känsla, istället för en lyxig. Inred istället hyllan med enkla stilrena prylar, som vita och beige detaljer mixat med några snygga coffey table böcker.

Ett klassiskt vitrinskåpE

Ni hittar det vackra vitrinskåpet ovan HÄR

Ni hittar vitt vitrinskåp ovan HÄR

Ett vitrinskåp är ett skåp med hyllor och glas framför hyllorna. Denna möbel var framför allt väldigt poppis på 80-90 talen. Men vitrinskåp kommer i många olika varianter och de kan funka även i vår moderna inredning. Ovan ser vi ett klassiskt trä vitrinskåp från lyxiga Newport.

6 styling tips för en snygg trendig bokhylla

1 Enhetlig färgsättning

Försök att hålla färgskalan neutral och enhetlig. Ha inte för många olika färger i hyllan, då detta ger ett rörigt intryck.

2, Gruppera prydnader

Har du många småsaker? Inred då med dem i små grupper, hellre än att sprida ut dem en och en. Detta ger hyllorna ett enhetligt uttryck och balans i rummet med resten av dekoren.

3. Belys bokhyllan

Belysning är ett måste enligt mig i en bokhylla. Antingen om ni använder belysningen som kommer med hyllan. Eller om ni installerar några spotlights eller ljusslingor själva. Hur ni än belyser bokhyllan, så kommer den få ett helt nytt liv på kvällen.

4. Keep it personal

Visst blir man inspirerad av alla perfekt sammansatta arrangemang i butiker, magasin, på instagram och det är lätt att kopiera andra. Men jag tipsar hellre

5. Grönt ger liv

Grönska ger en levande känsla åt din hylla! Var inte rädd för att ta i med en större växt, och prova dig fram till vad som passar övriga rummet. Testa olika former på växternas blad och olika varianter av krukor. Med rätt val av växter får bokhyllan är naturlig vacker ombonad känsla.

6. inred med Böcker

Hur sorterar du dina böcker i hyllan? Vissa väljer att samla böckerna efter färg, vilket kan ge ett lugnt intryck. Att vända böckerna med ryggen inåt är ett annat bra stylingknep. Detta gör man för att för många olika färger på bokryggarna kan ge hyllan ett rörigt intryck. Hyllan får stället en levande känsla stilren vibe. Använd även gärna böckerna för att skapa stilleben med mindre prydnadssaker ovanpå en bokhög.

SHOPPA FAVORITER

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 491 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis