fbpx

Belysning badrum – tips och inspiration

Att ha rätt belysning i badrum är A och O! Badrummet är ett rum där du drar dig tillbaka när du vill koppla av, då är rätt belysning nyckeln till att skapa den rätta atmosfären. Men innan du skaffar ny badrumsbelysning, överväg först några viktiga faktorer, som vilken typ av ljus som passar just ditt badrum bäst. De fyra mest populära alternativen är lampetter, hänglampor, infällda fästen och infällda lampor.

LÄS MER: Snygga och billiga spegelskåp till badrummet

Oavsett om du siktar på en modern eller retrokänsla i ditt badrum finns det många alternativ för dig att utforska. Den här artikeln fokuserar på några av de bästa badrumsbelysningsidéerna och erbjuder expertråd om att balansera praktiskt och estetik.

Belysning badrum tips

Hur snyggt är inte detta spegelskåp med belysning? Ni hittar det HÄR

Lager på lager belysning i badrum

De bästa ljusschemana är funktionella och använder ljus från olika källor för att skapa ett avslappnat, rundat schema. Om möjligt, inkludera de tre huvudtyperna av ljus i ditt badrum – arbets-, accent- och omgivande belysning.

• För allmän bakgrundsbelysning är infällda spotlights rätt väg att gå. De är diskreta och avger en jämn nivå av omgivande ljus. Dessutom är de utbredda i ditt utrymme så att du enkelt kan flytta runt på ett säkert sätt.
• Uppgiftsbelysning är nästa. Den här typen av belysning är idealisk för specifika områden som kräver belysning så att du kan se vad du gör. Sådana områden inkluderar duschen och området kring spegeln.
• Slutligen, överväg accentbelysning för att accentuera dekorativa detaljer som grönska, hyllor eller konstverk. Denna typ av belysning tillför intresse och dimension till ditt badrumsutrymme och sätter även stämningen.

KAKEL SHOPPEN

629 SEK/m2
879 SEK/m2
878 SEK/m2
419 SEK/m2
868 SEK/m2
1079 SEK/m2
469 SEK/m2
629 SEK/m2

Fokusera på belysning runt spegeln

Att lysa upp badrumsspegeln hjälper dig att se vad du än gör, oavsett om det är rakning, borstning av tänderna eller smink. Undvik att placera takbelysning framför eller direkt ovanför spegeln, eftersom det skapar bländning och kastar föga smickrande skuggor.

Om spegeln är placerad ovanför handfatet, bör armaturerna sitta på någon av sidorna och nära ansiktet för en smickrande, jämn glöd. Du kan också efterlikna effekten av naturligt ljus på spegeln genom att få glödlampor som avger klart, starkt ljus som inte ser matt eller gult ut.
Installera en stor låghängande pendel

Idag finns det mer med belysning än att bara vara ett sätt att se i mörkret. Liksom möbler eller konstverk kan belysning lyfta ditt hem och är ett utmärkt ställe att centrera ditt designschema. En ensam lågt hängande pendelbelysning är oväntad men är perfekt för ett badrum i modern stil.

Spegel med LED-belysning ovan finns HÄR

Bordslampa alá badrum

Det här kanske inte är vad du tänker på när du hör badrumsbelysning, men det får jobbet gjort. En klassisk bordslampa kan vara ett ovärderligt tillskott till ett badrum med tillräckligt med ytutrymme att vila på. För extra karaktär, välj ett färgstarkt tryckmixningsalternativ.

Skapa symmetri i ett badrum

Inkludera extra vägglampor för att belysa de dubbla tvättställen och handfaten och vardera sidan av varje spegel. Om du väljer snygga vägglampor behöver du inte oroa dig för att de ska tränga in i ditt utrymme. Dessutom kommer ljuset de kastar att vara jämnt.

Alternativt, om din badrumsspegel är mycket bred och inte har några avbrott, överväg att placera ett par pelarlampor horisontellt ovanför den.

Skaffa en spegel med inbyggd belysning

Det är ingen idé att belysa spegelområdet med separata armaturer när man kan få en spegel med inbyggd belysning. Att integrera belysning i en spegel säkerställer en jämn ljusfördelning och en subtilare glöd.
Din spegel kan också inkludera andra intuitiva funktioner som LED-belysning som ändrar färgtemperatur, uppvärmda kuddar och Bluetooth-anslutning för att göra duschen roligare.

Ni hittar spegel med inbyggd belysning HÄR

Andra badrumsbelysningsidéer att älska

Utöver ovanstående, utforska gärna dessa smarta belysningsidéer i badrummet:
• Ljus
• Dold belysning
• Beslag i antik stil för att framkalla glamour
• Dimbar
• Blanda material för karaktär

LED-lampor

Designers garanterar LED-belysning istället för glödlampor eftersom de är miljövänliga.

Här är några av fördelarna med LED-lampor:

• Energieffektivitet: Jämfört med sina fluorescerande, halogen- och glödlampor förbrukar LED-lampor ungefär 50 % mindre el. Resultatet är betydande energikostnadsbesparingar.
• Förlängd livslängd: LED-lampor kan hålla i upp till 50 000 timmar eller ännu längre. På grund av sin långa livslängd drar de till sig lägre underhållskostnader eftersom bytena är minimala.
• Hållbarhet: Dessa belysningsalternativ är motståndskraftiga mot brott och andra stötar eftersom de saknar glödtrådar och glashöljen.
• Förmåga att fungera i kalla förhållanden: Till skillnad från traditionella ljuskällor som misslyckas i kalla väderförhållanden, förbättras LED:s prestanda i kalla temperaturer med 5 %.
• Designflexibilitet: Tack vare sin kompakta design kan lysdioder användas i de flesta applikationer.
Dessutom avger dessa lampor inte UV eller värme och presterar bra på de flesta effektprocent.

Vanliga frågor – badrumsbelysning

Ni hittar badrumslampa plafond mässing HÄR

Vad menas är bra badrumsbelysning?

Bra badrumsbelysning är belysning som säkerställer att badrummet fyller sitt syfte väl. Badrummet används för olika ändamål. Så oavsett om du använder den för att ta ett bad, duscha, lyssna på musik eller hälla upp din favoritflaska, bör bra belysning säkerställa att du gör allt detta enkelt.

Kan jag använda LED-lampor i badrum?

Ja, du kan använda LED-lampor i badrummen och de andra rummen i ditt hem. Lamporna har flera fördelar, såsom energieffektivitet, säkerhet, förlängd livslängd och förmågan att fungera i kalla förhållanden.
Vilken färg på LED-ljus är idealisk för badrummet?
För badrummet rekommenderar experter att gå med kallt vitt (3500 till 5000K). Det är viktigt att komma ihåg att de uppgifter du utför i badrummet kommer att avgöra ljusets färgtemperatur. Dessutom bör färgen passa dina preferenser. Så om du föredrar varmt ljus framför kallt ljus, gå för det.

Ni hittar liten kristallplafond HÄR

Slutgiltiga tankar – badrum belysning

Förutom att lysa upp, säkerställer utmärkt badrum belysning att du ser vad du gör, oavsett om du borstar håret eller får en smärtsam finne du måste klämma. Till en början kan det verka som en uppförsbacke att komma med en utarbetad badrumsbelysningsstrategi, men när du väl har bestämt ditt utrymme kommer du att ha en bättre uppfattning om var du ska använda de olika typerna av belysning. Lycka till!

KAKEL SHOPPEN

629 SEK/m2
879 SEK/m2
878 SEK/m2
419 SEK/m2
868 SEK/m2
1079 SEK/m2
469 SEK/m2
629 SEK/m2

 

Foto längst upp: Hornbach

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis