Kids wallpaper inspiration – 10 best tips

Barntapeter inspiration – tips att tapetsera barnrummet

Ett enkelt sätt att förvandla ditt barns rum är att ha några vackra barntapeter. De förvandlar snabbt ett enkelt och enkelt barnrummet till en mysig oas. När det kommer till tapeter för barn, bör personligheten alltid vara viktigast. Hitta alltid något som, förutom att lägga till stil, även kompletterar ditt barns personlighet.

LÄS MER: 7 barnrum stilar ni vill kopiera rakt av

För yngre barn, finns det en mängd olika färger och mönster. Å andra sidan kommer äldre barn alltid vilja uttrycka sin kreativitet med sina favoritdesigner. Så funderar du på att göra om ditt barns rum? Här är några tips att tänka på.

Ni hittar tapet ovan HÄR

Färg ger kreativitet

Var inte rädd för att experimentera med djärva färger och mönster. Detta kommer att vara särskilt användbart för barn eftersom de attraheras av färgglada och ljusa mönster. Till exempel kan du välja en snygg geometrisk tapetdesign med spektrats ljusa färger, som blå, gul, röd, orange, etc., för att sprida lite kul och klass. Färgerna förstärker livfullheten i rummets inredning ytterligare. Å andra sidan tillför mönster och geometriska mönster visuellt intresse, vilket lyfter syftet med ditt rums interiör.

Glöm inte att lägga in en djärv färg i bakgrunden. Inkludera söta och färgglada kuddar och en matta för ett extra intresse.

Ta med naturen till insidan

Varför inte främja en kärlek till naturen med ett skogstryck? Ett sådant drag erbjuder eskapism och väcker ditt barns intresse för djur, växter och att utforska utomhus, inte att förglömma den avkopplande luften som naturen ger till ett rum. Se på väggarna som en chans att underhålla, utbilda och glädja dina små.

Shoppa till barnrum

Ni hittar barntapet ovan HÄR

Skapa en multidimensionell effekt

Det skulle inte skada att lägga till lite textur på väggarna. Detta räcker långt för att göra rummet roligare och få små utrymmen att se större ut. Barn kommer utan tvekan att bli kära i den taktila looken. För yngre barn skulle ett färgstarkt alternativ vara bra. Något monokromt skulle vara lämpligt för de äldre.

Liva upp saker med en söt graffiti-tapetdesign

Förutom att befria barns känsla för uttryck, påverkar konst deras sinnen positivt. Detta är anledningen till att designers rekommenderar tecknade konsttapeter för barnrum. Ett bra alternativ skulle vara en design med ett lugnande färgschema av vitt, blått och grått. Dessutom kan tapeten innehålla element som en helikopter, flygande fallskärm eller nallebjörn. Sådana element ger en drömsk aura till rummet, vilket låter ditt barn leva i en sammansatt miljö. Denna idé passar både tjejer och pojkar i åldrarna 6 till 14 år.

Ni hittar tapet till pojkrum ovan HÄR

Bil tapetdesign

Om din lilla pojke älskar racing, skulle denna biltapetdesign vara ett otroligt val. Den livfulla tapeten accentuerar rummet med sin utställning av bilar i olika design och färger. Den fångar små pojkars beundran för bilar när de växer upp. De olika bilfärgerna mot en vit bakgrund ger en oskyldig och livlig atmosfär till ett utrymme. Det skapar också en positiv och ljus miljö som hjälper ditt barn att ha kul i ett färgstarkt rum. Du kan stärka det med peppiga inredningselement som livfulla golvmattor, våningssängar och strålande arbetsbordsdekorationer. Tapetdesignen är lämplig för ett hem med två söner där de kan dela sina drömmar och leva i en livlig rumsdesign.

Griffeltavla tapeter

Barn tycker om att rita och skriva på väggar. Detta kan vara en olägenhet om du hela tiden försöker hålla dina väggar rena. De goda nyheterna? Du kan låta dina barn gå på sina konstrunda och ändå hålla dina väggar gnistrande rena. Det är här den fantastiska svarta tavlan tapetdesign för barnrum kommer in. Den låter ditt barn släppa ut den lilla konstnären i dem när de vill. Tapeten efterliknar en svarta tavla i skolan med flera vetenskapliga formler skrivna på. Förutom att förstärka rummets utseende med sin unika design, skapar tapeten också en flitig atmosfär som lyfter ditt barns studiepass.

Ni hittar tapet ovan HÄR

Fjäril-inspirerad tapetdesign

Om du vill höja livligheten i ditt barns utrymme, kanske du vill överväga att lägga till designelement för fjärilstapeter. Designen ropar vårkärlek! Det kommer att säkerställa att rummet förblir livligt och ljust hela dagen. Denna idé är bäst lämpad för små barnrum, särskilt för flickor i åldern 7 till 15. Din prinsessa kommer att älska att växa upp i denna positiva atmosfär.

Bergsinspirerad tapetdesign

Ingenting slår lugnet och lugnet som skapas av en naturinspirerad landskapstapetdesign för ditt barns rum. Designen ekar en känsla av lugn som är avgörande för att lugna ditt sinne. Du kan välja ett blått och vitt färgschema på tapeten för att accentuera rummets inredning. Om du väljer detta för ditt barns rum, se till att ha en minimalistisk designstrategi för den återstående inredningen. Både tonårspojkar och tonårsflickor skulle älska detta otroliga tillägg.

Låt väggarna blomma

Du kan aldrig gå fel med blommiga tapeter. Du kan välja en turkos bakgrund med färgglad solroskonst för att fånga en oskyldig barndom. Det ger rummet en aura av livlighet – något ditt barn kan använda. Blommig konst tapeter är idealiska för flickor som växer upp.

Ni hittar ursöt tapet ovan HÄR

3D- tapeter

3D-tapeter har en unik visuell effekt som skapar en bekväm atmosfär och är idealiska för pojkrum. Dina barn kanske älskar abstrakta geometriska mönster som ger karaktär till vägginteriörerna. Designen är bäst lämpad för vuxna barn som skulle uppskatta de subtila konstnärliga aspekterna av 3D-bilden. Dessutom ger tapetdesignen rummet en illusion av komfort, vilket ger ditt barns utrymme en hemligare atmosfär.

Du kan också välja att gå till kusten med tapetdekorationer för dina barnrum. Barn älskar stranden, och du kanske vill ta med kusten till deras rum, så att de dagdrömmer alla sina dagar borta! Den delikata tapeten för kustvibben skriker exotiskt och passar bäst ihop med en neutral färg.

FAQ Barntapeter

Vilka tapeter är bäst lämpade för tjejer?

Några av de bästa tapetdesignidéerna för flickrum inkluderar blomsterkonst, fjärilsinspirerad design och tapetdesign med prinsesstema. När det gäller färger skulle både varma och kalla färger fungera bra. Så överväg att kombinera varmare färger som orange, röd och gul och kallare som grönt och blått.

Vilka tapeter passar bäst för pojkar?

Tänk på neutrala färger med behagliga underliggande nyanser om du vill renovera din lillemans rum. Till exempel kan du använda taupe, grå, svart, vit eller krämfärgad tapetfärg för att komplettera den befintliga inredningen. Överväg också att strukturera väggarna och använda tapeter med biltema och 3D.

Ni hittar tapet ovan HÄR

Ni hittar häst tapet ovan HÄR

Slutsats: Barntapeter

Att dekorera ditt rums interiör med tapeter är enkelt och perfekt. Dessutom är det enkelt att installera, underhålla och byta ut tapeten. Vad mer? Tapeter ger en nyare dimension till väggdesign, som inte kan uppnås med enbart väggfärg. Barn är kända för att vara lekfulla och orsaka stök när de håller på. Det är därför tapeter är perfekta för barnrum, eftersom du enkelt kan byta ut dem om de är skadade. Så, gå allihop och lysa upp era smås utrymmen.

Shoppa till barnrum

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024