Jag vill börja med att säga TACK för så många fina ord om Inredningsvis på sista tiden. Speciellt om mina nyare blogginlägg om Instagram inredning. Det känns så himla kul att det jobb jag gör varje dag uppskattas av så många och att jag med bloggen är en inspirationskälla för tusentals därute. Jag hade tappat gnistan att blogga helt i Januari, men efter all cred jag fick när jag gick ut med ”Baksidan av att blogga” inlägget fick jag en nytändning som influencer. Jag insåg då att jag verkligen ger ett äkta värde och ljus i en allt mörkare mediatid och det var NI som tände ljuset att fortsätta inspirera, så än en gång…TACK:)

LÄS MER: BÄSTA SOMMAR REA 2021 – över HALVA PRISET

Nu till en kategori jag försummat allt för länge, nämligen barnrum inspiration. Detta är i särklass en av de mest lästa inredningskategorierna både på Google och på blogg/Instagram. Inte konstigt så många nya barnföräldrar som det tillkommer varje år. Det kan dock vara minst sagt uttröttande som småbarnsförälder att hitta den där gnistan att inreda barnrum mitt i blöjbyte och vabbande. Då är det bra att vi influencers finns och kan ge er inspiration där den saknas.

Här får ni alla föräldrar tips och barnrum inspiration genom 7 stilar värda att kopiera.

Barnrum inspiration

Foto: Hemnet

KÖPTIPS: Jättesöt barninredning billigt hittar ni att köpa HÄR

1. Grått – inte bara en vuxen färg

En fråga inredningsbloggare får väldigt ofta är hur man färgsätta barnrummet om man inte vill ha de stereotypa färgerna såsom rosa eller blått. Här ovan ser vi ett bra exempel på hur ni kan färgsätta barnrummet i grått.

Den grå väggfärgen har fått ett genomslag större än Carola i melodifestivalen på 80-talet. Inredningssidor kantas av ”50 shades of grey” i nästan alla hem man ser. Då kan det även vara passande att färgsätta barnrummet med grå väggfärg. Om dessutom det övriga hemmet går i grå nyanser, vävs barnrummet fint ihop med resten av rummen. Även färger som beige, vitt och grönt går att använda som alternativ till blått/rosa.

Sommar favoriter

2. Bohemiskt barnrum

Här har man blandat några bohemiska sköna detaljer med mer modern barninredning. Denna typ av dekor i barnrummet ger en avslappnad känsla och ger även barnrum inspiration signerat kreativitet. Gamla vackra instrument går att fynda lätt på loppis och gör sig fint som bohemisk dekor. Sedan kan ju även barnen spela på dem vilket gör det till både smart och snygg dekor.

3. Vintage vackert

Har tagit över dekorvärlden stort och så även inom barnrum inspiration. Vintage ligger nära bohem stilen och är en perfekt stil i en tid där återvinning är både poppis samt är ett smart miljöval. Gå och fynda på stans alla loppisar och inse hur mycket föräldrar lämnat in för att vandra vidare till någon bättre behövande. Det kan även vara kul för barnen att gå med på loppisar då man kan lära dem mycket om svunna tider.

LÄS MER: 6 tips på smart förvaring till alla barnrum även små

Sedan är det ju även klimatsmart att ärva grejer. Mina gamla barngrjer från 70-80-tal (jaja stenåldern jag vet:) skulle säkert vara grymt poppis i moderna vintage barnrum idag. I alla fall så intalar jag mig det för att inte känna mig som Tyrannisaurus Rex haha:)

KÖPTIPS: Fina färgade barnrumsdekorationer hittar ni HÄR

4. Kreativa färger

Mer färg åt folket skrev jag i Expressen! och jag står för varje ord. Det är på tok för lite färg i detta land och även barnen behöver en dos av härliga färger för deras kreativitet och glädje. Tapetsera tex med en färgglad mönstrad tapet och låt barnen gärna vara med själva och se ut den. Om man inte vill tapetsera hela rummet kan man göra som på bilden ovan och bara köra en färgglad vägg.

KÖPTIPS: sänghimlar till barnrum som de ovan finns HÄR

5. Klassiskt prinsessrum

Får ni lätt till bara genom att addera en söt sänghimmel som de ovan. Sänghimmlar har slagit stort på senare år och man har sett det både mycket i bloggar och på barnrum inspo kategorin på Instagram. Dock behöver inte ett prinsessrum nödvändigtvis gå i rosa, nej se så fint det är ovan med grön färg. Många superfina sänghimmlar till bra priser har Ellos.se just nu.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

6. Lantlig charm

Här ser vi ett lantligt inspirerat barnrum med ett ursnyggt äkta gammalt trägolv. Vill man ha den lantliga stilen är några rustika grejer som en träkista eller trälåda som ovan värda inköpa. Inred sedan sängen med Laura Ashley-blommigt och massor av luva spetsar på kuddar och sänglinnen. Men som sagt allt börjar med golvet och för en äkta lantlig stil krävs nästan ett riktigt trägolv som grund.

Att busa i våningssäng är lika kul som vuxen:)

KÖPTIPS: Smart och söt förvaring till barnrum finns HÄR

7. Små barnrum

Väldigt många därute har inga gigantiska barnrum därhemma utan får göra det bästa möjligt av en liten yta. Att då investera i en våningssäng som den ovan är nästan ett måste, speciellt om det bor två barn i samma rum. Ta även ett noga titt på sängen ovan och se hur smart förvaring de har under den nedre sängen. Att utnyttja dolda utrymmen som under sängar och ovanför skåp är också ett smart sätt att skapa förvaring på i små rum.

Sedan är ju våningssängar även perfekta att bygga kojor i och vilka barn gillar inte det.

Foto: Ikea

LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar som ser lyxiga och dyra ut

Själv hade jag ett helt knallrosa målat barn och ungdomsrum. Mamma fick säkert en svår chock första gången hon såg den färgen, men den var liksom jag. Därför säger jag även till alla föräldrar att låt även barnen själva få vara med och inreda sitt barnrum. Ett barnrum ska inte bara vara ett stelt vuxet inrett museum, utan ett kreativt rum fullt av lek och liv. Det är ju även kreativt och lärofyllt att låta barnen vara en del av inredningsprocessen.

Fram för barnslig kreativitet och lekfullhet både i små och stora rum!

Vad tycker ni om färger i barnrum? Klassiskt blått Vs rosa eller helt andra nyanser?

LOVE M

sommar REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
1395 SEK3295 SEK
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
3 324,304 749

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

1 Comment

  1. ja men va mysiga små rum . tycker det är skoj me barnrum o nåste erkänna båda mina tjjer ska ha mera tonårsrum o så bara o kolla efter det numera =) men barnrum e så fina

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.