(Innehåller Jotex & Hemtex annonslänkar)

Jag har försummat barnen ett bra tag så nu är det dags för dem att stå i rampljuset. Många mammor sliter nog sitt hår av förskräckelse när de entrar det tidigare finstädade barnrummet.  På några dagar ligger stök, prylar och kläder allover the place igen !

LÄS MER: Bästa sommar REA från 4 kända butiker

Vad kan man då göra i ett barnrum för att enkelt få en förvaring och dölja allt snabbt innan gästerna kommer ? JO det handlar om smart väl planerad förvaring och idag visar fröken Inredningsvis hur ni slipper förvaringskaoset (och arga mammor:)

Barnrum inredning

barnrum

Köptips: Ursöt billig barninredning till alla åldrar hittar ni att köpa HÄR

sängkappor barnrum

Köptips: Supersöta sängkappor för barnrum hittar ni att köpa HÄR

Den vita är från Ellos och den sockersöta rosa flickdrömmen från Jotex  Det finns btw massor av andra snygga färger på Jotex sängkappa Zack ovan

SOMMAR REA FAVORITER

förvaring barnrum

1. Utnyttja dolda glömda ställen

Det allra smartaste tipset på förvaring i barnrum är enligt mig under sängen. Detta annars dammiga bortglömda utrymme får en helt ny betydelse om man istället förvarar och sparar där under. Köp tex. en barnsäng med inbyggd förvaring i lådformat. Om man inte har råd att köpa nytt kan en hemmasydd eller köpt sängkappa funka lika bra.

LÄS MER: 10 sammetsmöbler för ett lyxigt hem med WOW-känsla

Sängkappan döljer tex. lådor med leksaker eller större prylar som man inte vill visa upp. Sedan är det ju lite busigt för barnen också att ha en alldeles egen hemlig gömma under sängen :)

förvaring barnrum (2)

Köptips: Billiga leksaker och dekor till barnrummet hittar ni HÄR

Placera som på bilden ovan skrivbordet framför fönstret. Detta ger både mer plats i rummet samt ger en kreativ vacker utsikt för barnet när det gör läxorna eller skapar :)

bänk barnrum

Sjukt vacker bänk med lådor och passar perfekt för förvaring under fönster. Den kommer från Trademax och de har även en massa mer sköna bänkar för både barnrum och våra vanliga rum.

2. Fönsterförvaring i barnrum

I Sverige är man lite besatt i att ha fönsterytan under fönstret fri. Det tycker jag är fel och speciellt när det kommer till ett barnrum. Inred istället med en fin lång bänk med lådor under fönstret. Detta sparar både plats och utrymme om rummet är litet. Sedan är det även väldigt mysigt att sitta på förvaringsbänken vid fönstret.

Inredningsvis rekommenderar – möbler som går att använda på fler än bara ett sätt !

barnrum bokhyllor

Detta är både smart hyllförvaring och ett kul DIY-knep för barnets rum. Ta en mindre form av skatebord och fäst upp på väggen med hyllhållare som finns i alla byggvaruhus.

Visa bilden ovan så tar de fram rätta hållare OCH tipsa gärna om Inredningsvis också :)

barnrum inspiration

Köptips: Smart billig förvaring till barnrum hittar ni att köpa HÄR

3. DIY förvaring – kul & kreativ

Fixa förvaring till barnrummet som ni själva gjort. Det kan vara enkel förvaring som papperspåsen ovan med målat ansikte. Eller mer avancerade platsbyggda hyllor tex. ovanför dörren. Sätt en modern klädhängare i ena hörnet av rummet och häng upp de allra sötaste barnkläderna för beskådan.

LÄS MER: 6 billiga sänggavlar för ett lyxigt sexigt sovrum

Ja fantasin sätter inte stopp på DIY när det kommer till barnrum. Sedan är det ju jättekul om barnen själva får vara med under tillverkningen. När jag var liten ÄLSKADE jag att knepa, knåda och skapa på alla plan. Nu bloggar jag om att andra ska göra det, cirkeln är alltså sluten :)

förvaring barnrum hyllor

4. Förvara och spara uppåt

Väggar är alltid en supersmart förvaringsyta vilket rum det än må vara. Spika upp hyllor och förvara de finaste barnsakerna synliga. Vad är väl mysigare än att ha sagoböcker synliga i bokhyllan och låta barnet välja en bok varje kväll !

På höger bild har de en smart smyckeshängare för barnets småsaker på en galge. Den har cirkulerat flitigt på utländska inredningssidor och ni kan se det MAKALÖSA hem som den kommer från HÄR

Jag önskar jag hade haft den hängaren som barn då mina hemliga stenar försvann på löpande band :)

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

barnrum vintage

En vacker vintage möbel som denna sekretär kan göra susen under blusen som barnrumsförvaring :)

vintage koffertar

5. Barnrum inredning alá vintage style

Fynda schyssta gamla möbler och grejer på loppis och använd i barnrummet som vacker förvaring. Ta tex. gamla antika koffertar ställ de ovanför varandra och vips så har ni smart förvaring som även är en fröjd för vuxet öga.

LÄS MER: Så får ni ett lyxigt vardagsrum med rätt val av möbler

Gamla träkistor fungerar fint i ett pojkrum med sjörövartema. Kistan används då som förvaring till leksaker och böcker samtidigt som det agerar snyggt soffbord.

barnrum tips

6. Återanvänd barnsaker

Detta är ett speciellt bra smart knep i köphysterins slösande tid. Återanvänd de barnsaker syskonen växt ifrån till nya babyn som förvaring. Tex så kan en söt babykorg eller säng funka som smart kul förvaring för leksaker. Förvaringsaskar kan återanvändas till annat än de först användes till. Flytta runt skåp och låt barnen måla om möblerna till sitt rum.

Brorsans gamla dataspelsbord han tröttnat på, kan bli syrrans nya vitmålade skrivbord gjort för hennes måleri och skapande !

barnrum hyllor

LÄS MER: Fynda lyxiga bord i mässing och marmor billigt här

Barnrum inredning

Där har ni mina bästa tips för att undvika onödiga gräl över röra och lata barn. Om man dessutom fixar fin förvaring ihop med barnen, inser de också att det är bra mycket behagligare att bo i ett orörigt rum :)

Detta var mina tips men låt kreativiteten och fantasin flöda obehindrad vettja. OCH kommer ni på en smart förvaring skicka in den till mig så publicerar jag den. Jag älskar kreativa människor med udda ideer …..det är de som bygger nya inredningsbroar :)

Förvara och spara !

LOVE M

SOMMAR REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
1395 SEK3295 SEK
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
3 324,304 749

 

 

 

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

16 Comments

  1. These are so sweet. I almost wish my kids were still little so that I could put Use some of these ideas.

  2. Men Gud vad fint, måste bara in på ins och kolla, lilla barnbarnet kanske vill ha något nytt till sitt rum, hi hi. Kram Inger

    • Tycker jag med då jag själv inte har några barn :) därför de är bra att vara bloggare så man kan fantisera haha

  3. Hej! Jättebra tips på massor av rabatter med billiga märkeskläder, inredning, och andra gratis saker! Vi, likt som du arbetar för att det ska vara enklare att köpa billiga saker, eller få gratis erbjudanden.

    Du kan följa vårt arbete på http://www.bastgratis.se/

  4. My daughter’s room is painted a light peach. She is very creative and involved in numerous activities. Her walls are decorated with her awards from school and activities, 4H ribbons, and art projects. She loves hats and has not only collected a number of them, she also designs and sews her own. These are tacked along the edge of the ceiling like a border.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.