fbpx

Balkong inredning: 7 snygga stilar att kopiera

(Innehåller annonslänkar)

Visst är det härligt att ute med vännerna på sommaren? Alla har dock inte den stora lyxen att äga en egen trädgård. Då blir det såklart mer fokus på balkonger och även vilken balkong inredning som passar bäst.

När det kommer till just balkong inredning är det samma som när man inreder inomhus: stilen varierar från person till person. Så fråga er vilken är er stil inomhus och vill ni låta den spegla av sig även på balkongen?

Inredningsvis ger er här Sveriges hetaste balkonger tips med stilar ni garanterat kommer att kopiera :)

Balkong inredning

balkonger tips

tips balkonger

KÖPTIPS Ursnygg billig inredning till uteplats och balkong hittar ni HÄR

balkonger inspiration (2)

1. Lantlig balkonginredning

Vi rivstartar med det Svenskaste av Svenskt, nämligen den lantliga stilen på balkonger och verandor. Vem drömmer inte om att blicka ut över grönskande ängar och dricka en rykande kopp kaffe i morgonsolens första strålar :) Här används utemöbler i rotting för en mer Amerikansk balkong-stil.

LÄS MER: 6 tips för att inreda balkongen snyggast i stan

Balkong tipset för att få den lantliga stilen i balkonginredning är att gå på loppis och aktioner. Där kan man fynda bl.a. porslin, karaffer och trasmattor för den där rätta lantliga mormorsstilen. Utemöbler i trä är såklart ett måste för att få till den varma lantliga gammaldags stilen.

UTEMÖBLER SHOP

Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
24952995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
1399518275
Soffadirekt
52955995
Soffadirekt
44956495

balkonginredningar

KÖPTIPS: Stilrena uteplats möbler och solskydd hittar ni att köpa HÄR

balkongerna

2. Classy citystil balkong tips

Här ser vi en ren avskalad och mer lyxig stil på balkonginredning. En stil som tilltalar de flesta av nutidens stadsmänniskor. Se till att använda möbler av bra kvalitet med mjuka sittdynor och gärna massor av fårskinn och stilrena kuddar i dova grå och blå färger.

Addera några väl valda växter som t.ex. lavendel för en mer levande minimalistisk känsla.

balkong havsutsikt

balkonginredning3

 

Ni hittar snygga New england möbler ovan HÄR

3. Marin balkonginredning

Här snackar vi läge, läge, läge och detta är nog den balkong de flesta drömmer om. Med det stora blå som granne behöver man inte så mycket balkonginredning, för utsikten är den man tittar mest på ändå.

Håll stilen i vitt och blått och gärna möbler i rödbrunt träslag som påminner om marint båtliv. Balkonggolvet passar att hållas i trä som nötts av vind och hav, varför krångla till det i onödan :)

inredningsbloggar

Ni hittar ursnygg lounge utegrupp ovan HÄR

 

4. Modern lounge stil på balkongen

Här är uteplatsen för den trendmedvetna, med koll på de allra senaste designernyheterna. Stilen går antingen i lounge ihop med sten och betong. Ha gärna några levande eldelement som tillfälligt avbrott i en annars kall modern atmosfär. Loungestilen har blivit en av Sveriges absolut populäraste uteplats stilar.

modern balkong

balkonginredningar 3

KÖPTIPS: Fina billiga textilier för balkong och uteplats hittar ni att köpa HÄR

5. Bohemisk stil a la Marocko

Denna orinentiska stil är en av mina absoluta favostilar både inne och ute. I min förra lägenhet hade jag stor balkong och försökte mig på stilen ett Marockanskt uterum i tempelstil. Det gick sådär då de tunna vita gardinerna i varje hörn blåste åt skogen i hård vind, mattan blev dyvåt samt möglade och känslan blev i slutändan snarare ”Morroccan madness” än min Orientaliska dröm

LÄS MER: 5 tips för att inreda er uteplats lyxig under 1000 kr

Med andra ord är läget på den här stilen viktig då mycket material används som lyktor, kuddar osv. Det bästa är om man har en balkong i skyddat läge eller helt inglasad. Allra bäst är om den faktiskt ligger i… Marocko :)

Shoppa utemöbler

Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
24952995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
1399518275
Soffadirekt
52955995
Soffadirekt
44956495

balkonginredningar 2

balkong

6. Lyxig medelhavs balkonginredning

Denna stilen på balkongen kan aldrig gå fel. Har man t.ex. sommarhus i Spanien är denna stilen underbar då den matchar klimatet fullkomligt. Använd porslin i glada färger som bränd orange och azurblått. Matcha med mycket skålar med färgglada frukter, citroner är ett måste det gula matchar solen och ger den värme som behövs.

Har man sedan en swimmingpool som utsikt är den lyxiga medelhavskänslan total :)

snygga balkonger

KÖPTIPS: Små nätta utemöbler till små balkonger hittar ni HÄR

7. Feminin innercity balkong

Sist men inte minst har vi de romantiska balkongerna mitt i innerstaden. Här i Göteborg kallas denna stil Alvhemsk efter kända foton på balkonger från Alvhems mäkleri i Linnestaden. En mysig stil där några få romantiska detaljer avgör balkonginredningen. Använd gärna pelarbord köpt på loppis blandat med udda klappstolar och såklart några färgglada pelargoner är ett Måste för den rätta romantiken på balkongen.

Bara för att man inte begåvats med havsutsikt behöver inte balkongen vara tråkig för det, fantasin gör allt möjligt :)

LÄS MER: 4 heta uteplats stilar 2020 värda att kopiera

Slutsummering – Balkong inredning

Där har ni några heta balkonger tips för att få till uteplatserna i sommar och jag hoppas ni blev riktigt inspirerade att göra om nu. Ofta krävs ganska lite för att hotta upp en balkong och några detaljer till förändring behöver inte kosta skjortan. Kolla på Ikea, Bauhaus och Åhlens t.ex. de har schysst balkongdekor till bra priser.

Gillar ni mina balkong tips ??

UTEMÖBLER SHOP

Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
24952995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
1399518275
Soffadirekt
52955995
Soffadirekt
44956495

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis