Spegel, badrumsspegel på väggen där… hmm, nja det är väl knappast man känner sig vackrast osminkad, yrvaken lätt hålögt stirrande i laserljuset klockan sju på morgonen:) Men då är det i alla fall bra om det finns en snygg badrumsspegel att betrakta innan makeupen är fulländad och ansiktet äro redo att möta dagens ljus.

LÄS MER: 6 billiga trendiga speglar under 2000 kr

Jag har letat reda på några sköna varianter på badrumsspeglar och insett hur mycket de lyfter ett annars trist badrum…

Badrumsspegel

badrumsspegel

KÖPTIPS: Ursnygg billig badrumsinredning hittar ni att köpa HÄR

1. Blanda former

Här har man valt att mixa en rund badrumspegel med fyrkantig i samma rum. Snyggt oväntat och nytänkande… Gillas.

Experimentera med olika former på speglar i badrummet och släng ut det tråkiga fula spegelskåpet som sitter där vid inflytt. En gammal antik guldspegel från loppis kan tex. göra susen under blusen. En stor fyrkantig spegel utan ram gör sig bra i ett litet badrum då den då lurar ögat och förstorar rummet.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

badrumsspeglar

2. Badrumsspegel i fokus

Här används spegeln som mittpunkten i badrummet, utan ram ger den dessutom ett nätt avskalat intryck. Placera gärna två lampetter vid varje sidan av spegeln det ger ett snyggt och klassiskt intryck.

LÄS MER: 10 billiga sammetsmöbler för ett lyxigare hem 

badrumsspegel inspiration

KÖPTIPS: Läckra badrumshanddukar att piffa upp med finns HÄR

3. Snygg inraming

Vill man satsa på stora ramar på badrumsspegeln är silver att föredra då fet guldram ofta ger en för pompös och för vräkig känsla. De här två snyggingarna ger nästan tavelkänsla över badrumsmöbeln.

TIPS: Köp en spegel med snygg ram på loppis och förgyll den med egen färg.

badrumsspeglarna

4. Runda sexiga spegelformer

Min personliga favorit är den runda badrumsspegeln, här tre på raken. Passar riktigt bra ihop med den moderna stilen då det ger lätt asiatisk touch i badrummet.

modern badrumsspegel

5. Förstora med speglar

Har man ett litet badrum är det absolut bästa sättet för att förstora, att använda flera och gärna stora speglar. I detta maskulina lilla badrum har man inte sparat på krutet med antal speglar och svartvitt är alltid lika snyggt.

Den må förstora badrummet men man önskade badrumsspegeln förminskade rynkorna i ansiktet på morgon :)

badrum

6. Badrumsspegelns belysning

är nog så viktig. Här används en stor spegel ihop med modern nätt designbelysning ovanför. Gör sig jättebra i detta annars vita rum då man inte vill störa det ljusa intrycket.

Kall laserbelysning på billiga badrumsskåp är stor varning på. Jag menar vem vill bli räddare för ansiktet på morgon än för skräckfilmen kvällen innan ? Nej satsa på mjukt behagligt ljus som finns på många spots i badrum numer. Här är det hög tid att rådfråga er lokala elfirma om tips.

trendiga badrumsspeglar

7. Badrumsspegel i ädelträ

Ger ett varm ombonat intryck och är väldigt omtyckt här i Skandinavien. Kan dock bli väldigt tung känsla i badrummet om inte resten av dekoren är ljus och vit.

snygg badrumsspegel

Badrumsspegel tips och råd

LÄS ÄVEN: 7 snygga hissgardiner för ett lyxigt skuggat hem

Där har ni några sköna badrumsspeglar att vila morgontrötta ögon på. Ett tips om ni letar ny badrumsspegel är att surfa runt på olika badrumsportaler och hämta inspiration innan ni bestämmer er vilken stil på badrumsspegel som passar i just ert badrum :)

Billiga snygga badrumsspeglar hittar ni HÄR och HÄR

Ha en härlig dag!

LOVE M

INREDNINGSVIS SHOP

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

5 Comments

  1. Hi Maria! These are really great! I think I prefer something as the number 6, large and with lights!:) Happy Monday dear, love and hugs xo

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.