fbpx

Badrumsinspiration – så hittar ni rätt badrumsstil

Hög tid för lite härlig badrumsinspiration! Att få en lyxig fräsch känsla i badrummet, kräver inte nödvändigtvis stora monetära investeringar. Att använda enkla dekorationstips hjälper dig att återuppliva ditt badrum utan att tömma plånboken. När du tar itu med en badrumsrenovering är det alltid lämpligt att anlita en arkitekt, entreprenör eller badrumsdesigner. Ingen nämner dock  hur viktigt det är att känna till den stil som bäst resonerar med dig.

LÄS MER: Bästa badrumsgolv guide nånsin – så hittar ni rätt badrumsgolv

Vi har i denna artikel lyft fram några populära badrumsstilar och diskuterat deras viktigaste funktioner och färgpaletter. samt härlig badrumsinspiration att älska.

Badrumsinspiration & tips

Foto: ballingslov.se

Klassiskt modernt badrum

Klassiskt moderna badrum balanserar på den tunna linan mellan klassiskt och modernt, med delar som passar de båda lägren. Även om de kombinera inslag av modern och traditionell stil, gynnar inte klassiskt moderna badrum någondera sidan.

Nyckelfunktioner

Badrum i klassisk modern stil har följande nyckelfunktioner:

 • Skåp i shakerstil: Vanligtvis har shakerskåp i klassisk modern stil både lådor och dörrfronter. Shaker är bland de mest populära skåpstilarna för badrums- och köksskåp, vilket ger en klassisk ren design. Även om du kanske märker dekorativa kantdetaljer i vissa skåp i shaker-stil, tenderar shaker-stilen i dessa badrum att luta sig mot den enkla stilen. Dessutom har badrum i klassisk modern stil inbyggda handfat med ben för förankring.
 • Eleganta bänkskivor: Överväg ljusa bänkskivor som saknar överdriven ådring eller mönster. De vanligaste materialen som används är marmor, kvarts och granit.
 • Undermonterad diskbänk: Undermonterade diskbänkar ger mer bänkutrymme. Dessutom underlättar de städningen. Välj en krämfärgad eller vit färg.
 • Duschvägg i glas: Överväg en duschvägg av klart glas. Det kan inte ha någon dörr eller en dörr med minimal hårdvara. Detta gör att duschplattorna syns.
 • Fristående badkar: Piedestalbadkar är bland de bästa valen för att skapa en övergångsstil i ditt badrum. Istället för ”fötter” har dessa badkar en piedestal som hissar upp karet från golvet. De ger en modern touch till ditt övergångsbadrum samtidigt som de hyllar historien.
 • Plattor i tunnelbanestil: Du kanske ska köra med kakel i stort format i sten, keramik eller porslin. Större plattor skapar ett enkelt och rent mönster och ger ditt golv en lugn touch.
 • Klassisk belysning: En annan fantastisk inredningsidé för badrum i klassisk modern stil är att välja en unik ljuskrona som fokuspunkt. De rena och subtila omgivningarna kommer att få ljuskronans detaljer att sticka ut.

Vilka är fördelarna med bra badrumsbelysning?

Bra belysning i ditt badrum har följande fördelar:

 • Förbättrad funktionalitet
 • Ökat värde på din bostad
 • Mindre risk för skada
 • Skapar en lugn och avkopplande atmosfär

Färgpalett

Oavsett om du väljer varma eller svala nyanser, tenderar färgerna i detta badrum att vara mjuka och subtila. Du kan överväga bruna, grå, blå eller trätoner för att få ett rikare utseende.

Badrum shop

Foto: ballingslov.se

Modern badrumsinredning

Moderna badrumsstilar är strömlinjeformade med tonvikt på horisontella heldragna linjer.

Viktiga funktioner

Här är tips som hjälper dig att förvandla ditt badrum till en modern oas:

 • FriståendeB-athtub: Detta är ett avgörande element när du går till ett modernt badrum. Med en modern stil kommer denna ikoniska funktion att vara i fokus. Du kan välja ett rektangulärt eller ovalformat badkar. Dessutom kan du placera den i ett hörn. Viktiga designelement att leta efter inkluderar tunna kanter och rena linjer. Undvik klofotbadkar, piedestaler och invecklade kurvor.
 • Strömlinjeformade speglar och Lighting: Badrumsbelysning och speglar bör fungera harmoniskt för att skapa en lösning för att utföra badrumsaktiviteter som sminkapplikation och rakning. Det är därför viktigt att gå efter geometriska former och rena linjer för belysningen och speglarna.
 • Bar Lighting: För moderna badrum är barbelysning en het trend med smala och långa rena linjer. Du kan montera belysningen horisontellt ovanför din spegel eller vertikalt på sidorna. Det är inte ovanligt att moderna badrum också har infällda taklampor. De ger omgivande belysning, och du kan använda dem för specifika zoner. Även om ditt fokus kan vara enbart på badrumsbelysning, glöm inte det naturliga ljuset i rummet. Takfönster och fönster är fantastiska sätt att ge ditt moderna badrum en funktionell och fräsch kant.
 • Minimalistiska kranar ochF-ixturer: När du skapar en modern inredningsstil för ditt badrum är enkelhet nummer ett. Välj inte alltför sofistikerade kranar; Gå istället efter minimalistisk hårdvara som överensstämmer med ditt badrums övergripande tema. Kranar med enkla silhuetter och rena linjer är alltid en bra idé.
 • Flytande toalett och Vanity: Besides skapar en illusion av ett större utrymme, flytande fåfänga skapar en elegant stil. Satsa på flytande fåfänga med bänkplats och skåp. Att ha tillräckligt med förvaringsutrymme i din fåfänga frigör golv- och väggutrymme, vilket gör att ditt badrum ser större ut. Flytande toaletter är ett annat element att tänka på för ditt modernistiska badrum. De hjälper till att hålla saker röriga.

Färgpalett

För moderna badrum tenderar färgpaletten att luta sig mot rent vitt, svart, subtila neutrala och skarpa. Var inte rädd för att ta in färgklickar i form av växter, badhanddukar och andra tillbehör.

Foto: ballingslov.se

Klassiskt/traditionellt

Tre ord beskriver bäst traditionella badrum: tidlösa, raffinerade och bekväma. De har avancerade material och glänsande ytor. Till skillnad från sina samtida och moderna motsvarigheter har klassiska badrum en hälsosam balans mellan klassisk elegans och dekorativa detaljer.

Viktiga funktioner

Här är några tips som hjälper dig att skapa ett tidlöst badrum:

 • Darker High-End Wood: Som du redan vet är träets roll i traditionell badrumsinredning oöverträffad. Det ger ditt utrymme en touch av sofistikering. Eftersom vissa träprodukter absorberar fukt och buktar är det viktigt att välja virke med låg rörelse när du köper ditt virke. Det är också viktigt att komma ihåg att mörka ytor som kastanj och mahogny sticker ut mot ljusa bakgrunder och är därför ett plus.
 • Möbelstil Vanities: Furniture-stil fåfänga är in-thing. De ger ditt badrum en lyxig känsla. Detta kan kombineras med en utsmyckad guldeffektspegel för att lägga till detaljer och skapa en känsla av rymd och ljus.
 • Piedestal Basin: Du kan aldrig gå fel med piedestalbassänger. Det hjälper att de har enkla linjer och en klassisk design, vilket gör dem tidlösa.
 • Claw-FootB-athtubs: Ettannat element som hjälper dig att ge ditt badrum det tidlösa utseendet är ett klofotbadkar. För att komplettera det klassiska utseendet, ta in mässings- och krombeslag.
 • Bakgrund: Ingenting säger traditionellt badrum bättre än detaljer. Förutom att krydda saker i traditionella badrumsdesigner skapar dekorativa tapeter ett rent, klassiskt utseende. Satsa på subtilt mönstrade tapeter ihop med träpanel för att uppnå den lyxiga lantliga känslan.
 • Lister: Medbetoning på ditt rums överkant är lister praktiska när du lyfter ditt badrum. De lägger grunden för invecklade möbler samtidigt som takhöjden höjs. Om du har ett sluttande tak, gå till frisörgjutning. Denna list fästs endast på väggytan, vilket ger tillräckligt med utrymme för att införliva arkitektoniska detaljer i ditt utrymme.

Vilken färgpalett?

Det är vanligt att hitta mjuka och avkopplande nyanser i klassiska badrum. Du kanske därför vill överväga bleka nyanser av grönt och blått och subtila neutraler. Alternativt kan du välja djupare nyanser av bruna, blå, grå och trätoner för att uppnå ett rikare utseende.

Hur visualiserar du ditt traditionella badrum?

Är du redo att börja förvandla ditt badrum till ett tidlöst utrymme? Här är några idéer du kan använda:

 • Använd färska blommor för att skapa livlighet
 • Lägg till ett speglat medicinskåp för att ge förvaring och reflektion
 • Välj antika eller vintage speglar för att lägga till mer personlighet
 • Installera vintage romerska nyanser för att styra naturligt ljus
 • Belysning i antik stil ger ditt badrum ett retroutseende

Foto: hillceramic.se

Rustik badrumsinredning

Rustika badrum omfamnar moder natur. De kombinerar robusta material med mysiga textilier för att föda ett hemtrevligt utrymme.

Viktiga funktioner

Här är de viktigaste egenskaperna hos badrum i rustik stil:

 • Rustik Shower: Om du vill optimera den rustika stilen kan det hjälpa att skippa duschdraperierna eller glaset för våtrumsupplevelsen. Se till att ditt golv lutar med minst 2 grader för att möjliggöra korrekt dränering. För områden direkt i stänkzonen, använd vattentäta material. En snabbt flytande överliggande dusch hjälper till att skapa en naturlig vattenfallseffekt. Välj också duscharmaturer i koppar eller brons för att hålla uppe det rustika utseendet.
 • RustiktS-bläck: Vill du göra ett uttalande? Kanske är en handhamrad kopparsänka färdig med oljegnuggad brons vägen att gå. Förutom att klara den rustika temauppgiften är detta element hållbart och praktiskt. Vad mer? Du kan kasta in några vintagekranar.
 • Rustik Vanity: Than mer naturlig, desto mer rustik. Naturlig träfinish är till nytta när man skapar en rustik stil fåfänga. Olika färgade tränyanser kommer att lägga till den organiska känslan i ditt rustika badrum. Annons för finishen, välj nödfärg för att uppnå ett slitet föråldrat utseende.
 • Rustik Lighting: W allmonterade glödlampor matchar det rustika temat utsökt. Effekten är ännu mer märkbar när de monteras över fåfängspegeln. Se alltid till att du väljer varma lökar, vilket hjälper till att framhäva rummets organiska toner. Det skulle inte heller skada att lägga till lampskärmar för mjukare nyanser. Om du känner dig djärv nog, kasta in en vintage ljuskrona för att stjäla rampljuset.
 • Rustika Tiles: I allt du gör, undvik glansiga plattor. Fokusera istället på det oraffinerade och robusta. Flagstone eller mörka skiffergolvplattor hjälper till att förbättra den rustika stämningen. För ditt duschkabin kan du gå för stenplattor.

Färgpalett

Denna stil ekar nyanser av naturmaterial som varma träslag och sten med accenter och färgfärger i liknande nyanser för att få ett mysigt utseende.

Foto: ballingslov.se

Tips om hur man gör badrummet mer lyx och mysigt

Eftersom badrummet är en av de platser i ditt hem du kan dra dig tillbaka till om du behöver lite sinnesro, måste du hålla det varmt och bekvämt. Här är några idéer som hjälper dig att uppnå detta.

Installera ett regnduschhuvud

Vill ni ha äkta SPA-känsla i badrummet? Då ska ni testa ett regnduschhuvud.  Du kan enkelt installera ett regnduschhuvud. Med den överliggande designen kommer vattnet att falla rakt ner som regn, vilket gör dina duschstunder lugnande.

Rama in badkaret

Om du vill ha en avkopplande upplevelse när du suger i ditt badkar, kanske du vill omsluta det med en ogenomskinlig barriär. I stället för en glasdörr eller ett gardinfritt badkar kommer en ogenomskinlig gardin att skapa en viss känsla av integritet.

Lägg till pops av färg

Ett annat sätt att göra ditt sovrum mer lyxigt och mysigt är att lägga till lite färg med textilier. Badmattor och handdukar spelar en viktig roll i detta. Tänk på ljusa badmattor för dina golv och handdukar med djärva mönster som markerar hyllorna.

Ta in lite möbler

Du kan lägga till en bänk, pall eller ottoman som sittplatser där du kan torka efter ditt bad. Små ändbord är också en bra idé. Placera dem nära badkaret och använd dem för att hålla handdukar, ljus och badtillbehör.

Installera hyllor

Badrum kräver ofta extra förvaring, och ytterligare hyllor ger detta och mycket mer. Med hyllor kan du visa handdukar, växter och färgglada flaskor.

Lägg till ett uppvärmt handdukshängare

Ett uppvärmt handdukshängare förbättrar din badrumsupplevelse. Den billiga uppgraderingen hjälper till att torka dina fuktiga handdukar och replikerar spa-upplevelsen.

Häng konst

Vem sa att konst bara är begränsad till korridorer och vardagsrum? Du kan hänga en vacker bit över ditt badkar. Tänk på målningar av landskap, eftersom de ger en lugn och avkopplande atmosfär.

Vilka andra badrumsinredningsstilar bör kolla in?

Förutom de ovan nämnda, här är andra badrumsinredningsstilar du kan utforska:

 • Bondgård: Denna stil balanserar det rustika utseendet på landsbygdens arv med enkla moderna känslor. Kritiska funktioner i badrum i bondgårdsstil inkluderar väggpaneler, ladugårdsbelysning, skjutbara ladugårdsdörrar och diskbänkar. Stilen gynnar naturliga färgpaletter, och vitt är ett populärt val.
 • Industriell: Industriella badrum hämtar sin inspiration från lager och fabriker. Industriella badrum föredrar slitstarka ytor och finner skönhet i funktionalitet. Några av funktionerna i denna inredningsstil inkluderar vita tunnelbaneplattor, exponerad hårdvara och rejäla skjutdörrar.
 • Strand: Eniry och ljus är de två ord som bäst beskriver badrum i strandstil. Strandbadrummen fokuserar på kustinspirerade färger och naturmaterial. Även om de kan luta sig mot samtida eller traditionella, är det viktigt att de säkerställer en blåsig och avslappnad stämning.

Foto: ballingslov.se

Slutsats

Med badrumsinredning kan du aldrig få slut på idéer. Var och en av stilarna har otroliga möjligheter som är värda att utforska. Det handlar om att välja med hjärtat och inte bara ta ett badrum för det ser bra ut på Instagram. Försök hålla en röd tråd i hemmet i inredningen. Då kommer valet av badrumsinredning bli mycket lättare.

Hoppas vår badrumsinspiration har gett er några bra idéer på vad just ni vill välja till ert badrum där hemma. Och varför inte inreda med några vackra badrumsdetaljer som doftljus, vackra skålar och några antika deraljer.

Lycka till!

Badrum shop

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis