fbpx

IKEA badrumsinredning – stilar att minnas

(Innehåller Soffadirekt Newport & Jotex annonslänkar)

IKEA är mästare på smarta lösningar när det kommer till badrumsinredning. Genom åren har de haft otaliga bra tips på hur man kan förgylla och försköna badrummet samt hotta upp gammal trist badrumsinredning.

LÄS MER: Inredningstrender 2020 – 6 trender i ett nytt decennium

Här har jag samlat ett Ikea badrumsinredning Best of-kollage från åren som gått samt några sköna badrumstips…se, njut och inspireras

Ikea badrumsinredning

badrumsinredning

En supersmart badrumshylla perfekt för det lilla badrummet.

badrumsinredning Ikea

Av all IKEA badrumsinredning är detta min absoluta favorit. Modernt möter gammalt billigt möter vulgoglam AHHH så jäkla snyggt :)

1. Förstora

Alla har inte badrum ala Real Housewives utan de flesta tampas med minimala badrum. Ikeas badrumsinredning är perfekt för detta ändamål då de har smarta möbler för alla badrum även de mini. Använd tex. smala hyllor som går på höjden ist. för på bredden. På detta vis kan man utnyttja takhöjden till max i ett litet badrum.. Var dock noga med att kolla att hyllan inte är för djup då detta också stjäl plats.

Det är ingen slump att de flesta lägenhetsbadrum är vitkaklade då ljust kakel förstorar badrummet medan mörkt kakel förminskar det rejält. Välj även stora speglar som badrumsinredning då de genast ger intryck av ett större badrum. Släng ut det trista odaterade badrumsskåpet sätt upp en stor platt spegel och ha allt smink i underskåp i stället, gör genast rummet större ( & snyggare :)

Inredningsvis köptips

Lyxig matgrupp HÄR  Sänggavel sammet HÄR Solspegel HÄR Sammetspuff HÄR

Ikea badrum

badrumsinredning svart

2. Belysning

Titta noga på ditt badrum och fråga dig vilken del av badrumsinredningen du vill föra fram. Installera sedan spotlights ( via fackman ) i taket och belys det du tycker är snyggast och sätt upp snygga väggarmaturer där det passar. Försök undvika starka lysrör då de inte går att dimra och vem gillar att se en Halloweenmask i dagsljus efter make-upen i laserljus på morgon :)

3. Färg

Undvik starka färger på kakel då det kan vara häftigt ett tag men sedan är det inte lika lätt att byta som att tapetsera om. Köp då hellre färgad badrumsinredning som snabbare går att byta upp vid behov. Ikeas badrumsinredning är tex. lätt att själv installera och finns numer i många läckra lackfärger.

Även tumregeln ljust förminskar, mörkt förstorar gäller i färgsättningen av badrum. Var inte så fast vid kakel, varför inte våtrumsmåla en vägg och sedan sätta upp ett tavelkollage i badrummet att beundra när du badar.

JA det går att använda saker som tavlor och kristallkrona i badrum jag hade det själv en gång och det blev urläckert. Våga mer och vinn större :)

badrumsinredning marmor

4. Golv

Ingen gillar att få en kallchock ala frostigt badrumsgolv på morgonen efter ha legat under varmt duntäcke hela natten. Då är golvvärme den bästa lösningen men se till att kolla vilken deal ni har med el-bolaget, det ska vara fast el annars blir det en annan typ av chock…..i form av vitt kuvert ala brevlådan :)

Natursten på golvet är varmt och vackert men kom ihåg att det krävs en del specialskötsel annars blir det lätt fläckigt och onaturligt fult ist :) Det finns faktiskt väldigt snygga våtrumsmattor numer så var inte tokfixerade på just klinkergolv.

Inredningsvis köptips

1 Solspegel HÄR 2. Sammetsstolar HÄR 3. marmorbord HÄR 4. Sittpuff sammet HÄR

badrumsinredning inspiration

5. Dusch vs. Badkar

är ett svårt val om man som mig är badnarkoman men inte har så stort badrum. man får helt enkelt gå på känslan här. Visst är duschväggar av glas smidiga och praktiska, men en iskall vinterkväll spelar det ingen roll, då är badkaret varje prinsessas drömprins i varmvattenförpackning :)

ikea badrumsinredning

Ikea badrumsinredning

Avdelningen för Ikeas badrumsinredning har massor av billiga smarta varianter på dusch och badkarslösningar.

Där har ni några heta tips på badrumsinredning som garanterat håller stilen några år senare. Man vill ju inte få till den typen av ful badrumsinredning som någon skräckslaget ser på en visning några år senare och tänker….hmm den dekoren påminner om den i filmen ……The Shining :)

Vad gillar ni Ikea badrumsinredning hot or cold ( som badrumsgolvet :) ???

LOVE M

STOR REA PÅ SAMMETSINREDNING

ALL SAMMETSINREDNING MED REA HITTAR NI HÄR

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis