Badrumsgolv – Inspiration och idéer

Letar ni badrumsgolv inspiration? Då kan ni sluta leta för Inredningsvis har här den absolut bästa badrumsgolv inspirationsguide. Det finns otaliga varianter av material på badrumsgolv. Då kan det vara svårt att välja och hitta vad som passar till just ert badrum. Så vilken stil på badrumsgolvet ska man då välja? Lyxigt exklusivt marmorgolv? Varmt och trendigt trägolv som är våtrumsimpregnerat? Eller klassiskt och slitstarkt kakel/klinkers?

LÄS MER: Bästa badrumsgolv guide nånsin – så hittar ni rätt badrumsgolv

Här får ni nu badrumsgolv inspiration med tips och idéer så ni hittar rätt stil på våtrumsgolv, till just ert badrum.

Badrumsgolv inspiration

Foto: Kakelstore.se

Keramikplattor

Keramikplattor används i stor utsträckning vid golvläggning men också till väggar. Materialet har blivit populärt eftersom det är ett väldigt robusta plattor som kan användas till mycket. Plattorna tål exempelvis såväl kyla som värme bra, vilket gör att man kan använda dom tillsammans med golvvärme.

Keramikplattor har också en strävare yta och är inte behandlade på samma sätt som exempelvis polerade klinkers. Det innebär att halkrisken är längre. Alla keramikplattor testas och får en friktionskoefficient. Denna siffra talar om hur hala eller sträva plattorna är. Beroende på vad man ska använda dom till så är den här siffran bra att ha i beaktande. Man vill ju inte ha för halkiga plattor i exempelvis ett badrum.

Badrum shop

Foto: kakelgiganten

Granitkeramik

Granitkeramik är det vi på svenska kallar keramiska plattor som bränts under mycket högt presstryck. Resultatet blir plattor som har väldigt god passform och som kan fogas mycket tätt ihop. Man bör aldrig lägga dom utan fogar, då materialet kan deformeras och göra så att plattorna tillslut spricker. Granitkeramik är riktigt snyggt att ha i så väl inomhus- som utomhusmiljö. Det blir en elegant plattsättning där man gärna kan arbeta med stora plattor, på upp till en meters långsida.

Granitkeramik används främst i miljöer där underlaget kommer nötas under en längre tid. Går man till en flygplats eller en tågstation, så hittar man ofta granitkeramik på golven. Vill man lägga ett robust underlag i sin grovingång eller i hallen så är granitkeramik ett bra alternativ.

Badrum shopping favoriter

Plattor av natursten

Vill man ge sitt hem en naturlig känsla bör man titta på plattor gjorda av natursten. Dessa är i regel något dyrare än vanliga keramiska plattor och klinkers. Granit är ett vanligt material och känns direkt igen på sin unika karaktär. Sten är ett robust och hållbart material som lämpar sig väl i utomhusmiljöer där man kan vänta sig mycket slitage.

Foto: kakelgiganten

Mosaikplattor

Mosaikplattor är mindre stenar som placerats på ett nät för att skapa plattor som kan läggas på såväl golv som väggar. Man kan hitta mosaikplattor med många olika typer av stenar och i olika färgkombinationer. Man får ett helt nytt liv till väggarna i och med att det blir ett helt annat färgmönster med dessa plattor än med vanliga keramiska plattor, etc.

Mosaikplattor används med fördel för att skapa en fondvägg i ett badrum eller för att göra avgränsningar på golvet.

Glasmosaik

Glasmosaik är plattor med mindre glasbrickor placerade i mönster. Dessa har blivit mycket populära i badrum men används även i kök. Glasmosaik ger ett lyxigt intryck och reflekterar även ljus på ett snyggt sätt. Om du exempelvis ska bygga en duschvägg i ditt badrum, passar en glasmosaik mycket bra och kan skapa en snygg kontrast till badrummets övriga kakel och klinkers.

Glasmosaik kan även användas på golv och då framförallt i badrum. Det ger en skön spakänsla och lite extra massage under fötterna när man får känna en viss struktur i underlaget. Jobba med belysningen för att skapa en så maxad effekt som möjligt. Spotlights fungerar utmärkt om man vill belysa ett badrum med glasmosaik.

Foto: kakelgiganten

Badrum shop

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 345 visningar

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis