Med tanke på att vi människor har vitt skilda stilar och oftast inreder våra kök, vardagsrum och sovrum enligt våra preferenser så är det intressant att många badrum ser så väldigt lika ut. Varför? Förutom att samtliga badrum innehåller en toalett, en dusch eller badkar och ett handfat så är det för att de allra flesta av oss inte betraktar vårt badrum som ännu ett rum med stor potential utan håller oss till mallen.

Badrummet betraktas som ett utrymme med ett särskilt uppdrag, nämligen att underlätta för oss att hålla hygienen på topp. Men för att till fullo utnyttja ditt badrum och toalett bör du fokusera på vad du vill att badrummet ska kunna erbjuda dig.

badrumsdrömmen

badrum-2

badrum-3

badrum-4

Badrumsdrömmen

Badrumsdrömmen för flesta innebär något i stil med avslappning och fräschör. Många överväger klinkers med golvvärme för att öka känslan av lyx samt två handfat för att förenkla morgon- och kvällsritualerna. Men det kan innebära så mycket mer. Vad stimulerar din avslappning mest? Är det synintryck i form av färg och form så kanske du ska fundera på att ha ett badrum med ett stort fönster och utsikt över stan eller naturen?

Stora fönster undviks givetvis helst i tätbebyggda områden där badrummet vetter mot andra lägenheter, men kan för dig med rätt läge vara en enastående badrumsdröm. För andra kan lösningen vara ett vackert kakel eller en takmålning som du kan titta upp på medan du ligger i badet. Om du bäst slappnar av med hjälp av ljud och musik kan du istället fundera på att installera en musikanläggning på vilken du till exempel kan spela meditativ musik eller lyssna på ljudböcker.

Kort och gott är badrumsdrömmen för flesta ett badrum som får dig att slappna av och spendera mer tid inom dess fyra väggar än nödvändigt. På sidan Bad & Rum hittar du fler intressanta tips om badrum där du även kan få ett gratis hembesök vid funderingar om badrumsrenoveringar.

Ha en fin söndag! :)

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

12 Comments

  1. Det skulle vara härligt med ett fint och mysigt badrum, mitt är bara vitt och tråkigt :p
    Sv: Ja gör så :D,
    Tack, hoppas du har haft en fin helg!

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.