(Innehåller annonslänkar)

Sommaren är här! Självklar kommer badsuget med den härliga värmen. Vi på Inredningsvis är inga badkrukor och har provat på ALLA badplatser i Göteborg denna sommar bara för att kunna göra en helt egen badlista till er mina sötnosar.

LÄS MER: OUTLET REA PÅ INREDNING  – 80 % RABATT

Så håll till godo, här är de allra bästa badplatserna i Göteborg, enligt team Inredningsvis!

Badplatser: de 5 bästa i Göteborg

Brännö Ramsdal

Detta är nog vår favorit badplats för sommaren i Göteborg. Badet har en sandstrand, klippor, flera bryggor att välja mellan, hopptorn och gräsmatta. På grund av alla olika områden finns det plats till mycket folk utan att det känns trångt eller jobbigt.

Hitta hit

Ta båten från Saltholmen mot Brännö Husvik via Asperö. Turen tar ca. 15 minuter. Sedan promenera eller cykla till Ramsdal nära Brännö Brygga. Köp gärna lite fika på vägen vid caféet på varvet, Brännövärdshus eller Coop.

REA FAVORITER – JOtex 30 % rabatt


Styrsö Halsvik/Uttervik

En riktigt bra badplats med långgrund sandstrand och bryggor på vår absoluta favo-ö i Göteborgs skärgård, Styrsö. Även bra klippor att fika på med stegar ner till havet finns.

Hitta hit

Ta snabbåten från Saltholmen till Styrsö Skäret. Turen tar ca. 13 minuter. Eller, ta en vanlig färja till Styrsö Bratten. Turen tar ca. 20 minuter. Cykla eller gå till Husvik. Fika vid Café Öbergska eller köp nåt att äta från Coop eller ICA.

Delsjön

Delsjön har länge varit ett favorit sommarställe för Jon på Inredningsvis. Givetvis kan man bada vid sandstranden, på bryggan, eller udden vid stranden, eller så kan man promenera runt sjön och hitta ett eget avskilt ställe. Slingan runt ön är nästan exakt 10km lång så man är garanterad att hitta ett lugnt ställe för ett dopp. Vattnet i sjön är även Göteborgs reserv vattenkälla, så snälla, kissa inte i vattnet! Det enda som är negativt är att det kan vara några getingar runt huvudstranden i slutet på sommaren :S

Hitta hit

Ta spårvagn 5 till Bögatan. Gå ca. 15 – 20 minuter upp till stranden. Alternativt kan man köra upp till parkeringen vid Alfred Gärdes Väg. En kiosk finns vid huvudstranden och har sommaröppet. Kafestugan Lyckan finns ca 100m från parkeringen, och Bertilssons Stuga café finns nära parkeringen på södra sidan sjön.

Sommar rea fynd

asperö badplats

Asperö

Asperö har ett härligt saltsjö bad med klippor, brygga och liten sandstrand. Vågorna kan vara lite större här när båtarna åker förbi, men det blir bara lite mer spännande så :) Asperö har en lantlig livsmedelsbutik med minst sagt avslappnade öppettider. Ön har även en kiosk nära båtbryggan Asperö Norra som har sommaröppet med billig och bra mat.

Hitta hit

Ta båten till Asperö Norra eller Asperö Östra från Saltholmen. Turen till Asperö Östra tar ca. 9 minuter och Norra är ca. 12 minuter. Promenera till stranden genom en liten skog.

Stensjön/Rådasjön

Stensjön har en långgrund sandstrand, perfekt för barnfamiljer medans Rådasjön har bryggor. Sjöarna ligger mycket nära varandra. Ett jättefint område med en lyxig känsla tack vare närheten till Gunnebo Slott. Fika vid slottscaféet eller passa på att vandra på de sagolikt vackra omgivningarna runt slottet.

Hitta hit

Kör till Gunnebo Slott i Mölndal. Betalparkering finns i anslutning till slottet och gratis parkering finns i närheten av slottet. Västtrafik buss 753 kan man även ta om man vill åka kollektivt.

STRAND FAVORITER

foto: Bjurfors

Härlanda tjärn

En favorit bland framför allt barnfamiljer i östra Göteborg. Sjön har sandstrand och bryggor och är vackert belägen i skogen nära Skatås. Även bra joggingslingor finns runt sjön i naturskön miljö.

Hitta hit

Det finns många sätt att ta sig till Härlanda Tjärn. Cykla eller gå från Skatås, kör upp till parkeringen vid Smörslottsgatan, eller åka kollektivt med buss 17.

Västra- och Östra Långvattnet

VILT var det här – Västra Långevattnet och Östra Långvattnet är nästan hemliga, mycket privata sjöar högt upp och mitt i skogen mellan Delsjön och Skatås. På grund av deras beläggenhet åker barnfamiljer aldrig hit.

Västra Långevattnet har klippor och ett mindre grillområde och är relativt privat, medans det är sällan man träffar på andra överhuvudtaget vid Östra Långvattnet – perfekt för nakenbad och mysstunder utan att störa andra eller känna sig betraktad.

OCH garanterat både hångel och sexvänligt bad :)

Hitta hit

Följ anvisningarna till Delsjön. Gå medsols runt Delsjön ca. 2,5 km. Följ skyltarna på vänstersidan in i skogen. Ta med fika och njut :)

smithska udden

Smithska Udden

Ett härligt sommarställe med brygga, klippor och kiosk i området Askim. Ligger bredvid det mer besökta massbadet Näset. Vi föredrar mindre folkmassor och då är Smitten perfekt. Ligger även vid en vacker liten skog som man kan vandra igenom.

Hitta hit

Kör till Smithska Vägen och parkera nära skogen i anslutning till kusten. Ta med några mynt för parkeringsautomaten. Vägen nära udden är smal så kör försiktigt och gärna med liten stadsbil!


Badplatser

Där har ni våra bästa badplatstips från sommaren 2014. Jag önskade att det gick att förlänga sommaren och kunna bada i havet året runt, men tills det sker får jag ta plats i badkaret med tända ljus och lavendelolja i vintermörkret. Det kanske är det som är det bästa med 4 årstider, att man njuter så där extra av sommaren och bad för att man vet att den tar slut.

Har ni någon egen badplatspärla och i så fall vart?

LOVE M

SOMMAR REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Homeroom
1 7592 199 SEK −20%

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

1 Comment

  1. Alexandra+G Reply

    Bra tips! Hoppas jag kommer ihåg denna sidan nästa sommar. :)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.