vackra badplatser i göteborg med brygga.

9 bästa badplatser i Göteborg & hångelvänliga

Innehållsförteckning

Vilka är Göteborgs bästa badplatser? I detta inlägg går vi igenom de bästa bad i Göteborg och även mysvänliga. Jag älskar att bada och har därför genom åren även provat på ALLA badplatser i Göteborg. I år har jag hittat en ny riktig liten badplats pärla. Så vilka är då bästa badplatser i Göteborg ? och framför allt vilka badställen är mest romans och hångelvänliga ?? Tänk er att ni ska ta er dejt till badplatsen då vill ni inte sitta med 10 skrikande barnfamiljer och fulla weed kids. Nej ni vill hitta en perfekt plats för romans och kyssar i solnedgången, eller hur.?

LÄS MER: Hetaste uteplats trender 2024

Här är nu vår lista på de allra bästa badplatserna i Göteborg och några mer hemliga badplatser göteborg!

Snabbguide bra badplatser i Göteborg:

 • Brännö Ramsdal
 • Saltholmen
 • Styrsö Halsvik/Uttervik
 • Delsjön
 • Asperö
 • Vrångö badet

Badplatser Göteborg – top 9

brännö bad

1. Bästa badplatser – Brännö Ramsdal

Av alla badplatser i Göteborg är detta är min favorit badplats för sommaren i Göteborg. Badet har även en sandstrand, klippor, flera bryggor att välja mellan, hopptorn och gräsmatta. På grund av alla olika områden finns det plats till mycket folk utan att det känns trångt eller jobbigt.

Hångelvänligt 1-10 – Absolut en 9a då det finns en klippa för varje önskemål :)

Hitta hit:

Ta båten från Saltholmen mot Brännö Husvik via Asperö. Turen tar ca. 15 minuter. Sedan promenera eller cykla till Ramsdal nära Brännö Brygga. Köp gärna lite fika på vägen vid caféet på varvet, Brännövärdshus eller Coop.

bästa badplats göteborg

2. Bästa badplatser – Saltholmen

Det ligger farligt nära där jag bor så såklart jag drar dit ofta. Det är bara klippor på en höjd och en makalös havsutsikt att relaxa till. Mycket båtar då det ligger mitt bredvid en båthamn. Många unga folk dras hit så det är inte garanterat tyst. Vill man ha lugn och ro NEJ vill man ragga lammkött JA.

Hångelvänligt 1-10 Om man hittar en egen bergsskreva annars bara om man tänder på åskådare det blir en 5 a

LÄS MER: Inreda sommarhus – 4 snygga stiltips

styrsö halsvik

3. Styrsö Halsvik/Uttervik

En riktigt bra badplats med långgrund sandstrand och bryggor på vår absoluta favo-ö i Göteborgs skärgård, Styrsö. Även bra klippor att fika på med stegar ner till havet finns. Det blir inte mer urgöteborgst än så här och utsikten är MAKALÖS.

Hångelvänligt 1 – 10 En klockren 10 a och vissa dagen även sexvänligt på lilla sandstranden :)

Hitta hit:

Ta snabbåten från Saltholmen till Styrsö Skäret. Turen tar ca. 13 minuter. Eller, ta en vanlig färja till Styrsö Bratten. Turen tar ca. 20 minuter. Cykla eller gå till Husvik. Fika vid Café Öbergska eller köp nåt att äta från Coop eller ICA.

LÄS MER: Årets hetaste uteplats stilar och såhär får ni dem

 

4. Bästa badplatser – Delsjön

Här har jag själv badat varje dag denna sommar och vattnet är UNDERBART och svalt. Givetvis kan man bada vid sandstranden, på bryggan, eller udden vid stranden MEN jag rekommenderar er ett varv runt sjön och hitta ett eget avskilt ställe.

Slingan runt ön är nästan exakt 10 km lång så man är garanterad att hitta ett lugnt ställe för ett dopp. Vattnet i sjön är även Göteborgs reserv vattenkälla, så snälla, kissa inte i vattnet! Det enda som är negativt är att det kan vara några getingar runt huvudstranden i slutet på sommaren.

Hångelvänligt 1- 10 – inte på huvudsidan av Delsjön men längre bort är det en absolut 10a

LÄS MER: 7 mörkläggande hissgardiner för ett lyxigt skuggat hem

Hitta hit:

Ta spårvagn 5 till Bögatan. Gå ca. 15 – 20 minuter upp till stora Delsjön. Alternativt kan man köra upp till parkeringen vid Alfred Gärdes Väg.

Jag brukar cykla till Delsjön och jag älskar när man åker hem för då jäklar går det neråt heeela vägen:)

asperö badplats

5. Mysiga Asperö

Asperö har ett härligt saltsjö bad med klippor, brygga och liten sandstrand. Vågorna kan vara lite större här när båtarna åker förbi, men det blir bara lite mer spännande så :)

Asperö har en lantlig livsmedelsbutik med minst sagt avslappnade öppettider. Ön har även en kiosk nära båtbryggan Asperö Norra som har sommaröppet med billig och bra mat.

Hångelvänligt 1-10 OHHHH JA på klipporna vid badplatsen en 10 a :)

Hitta hit:

Ta båten till Asperö Norra eller Asperö Östra från Saltholmen. Turen till Asperö Östra tar bara ca. 8 minuter och Norra är ca. 12 minuter. Promenera till stranden genom en liten fin skog med en bra stig.

bad

6. Bästa badplatser – Vrångö badet

Detta är en nyfunnen badplats pärla i min bok. UNDERBAR lång vit mjuk sandstrand och även klippor för den som vill njuta mer för sig själv. Badplatsen ligger lite dolt på en promenadslinga men har man en gång vart där är det lätt hitta tillbaka.

LÄS MER: Bästa utemöbler för små balkonger och uteplats

Hångelvänligt 1 – 10  Ja på klipporna bakom sandstranden på stranden nej för mycket barn  en 6 a

Hitta hit:

Det går en jääääla snabb båt från Saltholmen ca var 20e minut. Åker ni uppe på båten så håll i hatten bara!

95818aa2698be1cc65f269c0f652cf3d

 7. Bästa badplatser – Härlanda tjärn

En favorit bland badplatser i Göteborg framför allt barnfamiljer i östra Göteborg. Sjön har sandstrand och bryggor och är vackert belägen i skogen nära Skatås. Även bra joggingslingor finns runt sjön i naturskön miljö.

Hångelvänligt 1 – 10 hmmm inte så, bara en 4a för mycket joggare i omlopp, ( jo om man gillar bli betraktad:)

Hitta hit:

Det finns många sätt att ta sig till Härlanda Tjärn. Cykla eller gå från Skatås, kör upp till parkeringen vid Smörslottsgatan, eller åka kollektivt med buss 17.

8. Bästa badplatser – Västra- och Östra Långvattnet

VILT var det här – Västra Långevattnet och Östra Långvattnet är nästan hemliga, mycket privata sjöar högt upp och mitt i skogen mellan Delsjön och Skatås. På grund av deras beläggenhet åker barnfamiljer aldrig hit.

LÄS MER: 7 butiker i Haga Göteborg ni bara måste besöka

Västra Långevattnet har klippor och ett mindre grillområde och är relativt privat, medans det är sällan man träffar på andra överhuvudtaget vid Östra Långvattnet – perfekt för nakenbad och mysstunder utan att störa andra eller känna sig betraktad.

Hångelvänligt 1 -10   10a JAAA och sexvänligt så det ryker om varje skogsmulle :)

Hitta hit:

Följ anvisningarna till Delsjön. Gå medsols runt Delsjön ca. 2,5 km. Följ skyltarna på vänstersidan in i skogen. Ta med fika och njut :)

9. Badplatser Göteborg – Smithska Udden

Ett härligt sommarställe med brygga, klippor och kiosk i området Askim. Ligger bredvid det mer välbesökta massbadet Näset. Vi föredrar mindre folkmassor och då är Smitten perfekt. Ligger även vid en vacker liten skog som man kan vandra igenom.

Hångelvänligt 1-10 NEJ för mycket suktande och fluktande småbarnsföräldrar.

Hitta hit

Kör till Smithska Vägen och parkera nära skogen i anslutning till kusten. Ta med några mynt för parkeringsautomaten. Vägen nära udden är smal så kör försiktigt och gärna med liten stadsbil!

LÄS MER: Så får ni en lyxig uteplats och balkong billigt


Slutsummering – Badplatser Göteborg

Det är ju även fotbolls sommar detta året och vad är då  bättre ä att fira med ett rejält bad efter Sverigevinsten?

Jag själv önskade att det gick att förlänga sommaren så man kan bada i havet året runt. Men det kanske är det som är det bästa med 4 årstider, att man njuter så där extra av sommaren och bad för att man vet att den kommer ta slut.

Har ni någon egen hångelvänlig badplats pärla och i så fall vart?

 

 

 1. Lars skriver:

  BÄSTA badguiden jag nånsin läst! Du är bara BÄST och fan vad jag ska bada efter läst detta :) Kram Lars

 2. MATILDA ROSQVIST skriver:

  vad bra tips :)

 3. Sarah skriver:

  Ja älskar oxå o bada o brukar testa alla badplatser runt omkring varje år :) Kul att du hittat ett nytt ställe :)

 4. Michael.j skriver:

  Jag älskar havet, men är för lat för att bege mig dit. Kåsjön och Prästtjärn ligger närmare. Men den här klockrena guiden på badställen jag inte kände till och vägbeskrivning, gav mig mersmak. Tack för tipsen! B-)

 5. Käthe Nilsson skriver:

  Vilken kanonguide!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024