Bäddsoffa – 7 tips att hitta rätt soffa

Planerar ni att köpa en ny bäddsoffa? Då ska ni läsa vidare då vi kommer tipsa om bra bäddsoffor. Vi ger även tips att tänka på inför valet av ny soffa allmänt. Det är inte bara att köpa första bäddsoffa ni ser online, nej det krävs lite eftertanke innan köpet.

Att köpa en ny soffa är faktiskt en av hemmets viktigaste investeringar. Många är frågorna i jakten på drömsoffan, ska du ha klassisk skinnsoffa eller trendig tresitssoffa med divan eller kanske en bekväm bäddsoffa för gäster? Vilket material är tåligast och i mitt tycke den viktigaste frågan om soffvalet….vilken FÄRG??

LÄS MER: Gammal Ikea soffa får nytt liv – DIY tips

Inredningsvis ger här några heta tips inför valet av en ny härlig soffa eller bäddsoffa att tillbringa många långa stunder av gos, bus och TV-tittande :)

 

Bäddsoffa – köptips

1. Komforten

Om din soffa inte bara ska vara något snyggt att se på, är det viktigt att du och resten av familjen sitter bra i den. Hur används soffan hemma??? brukar ni mest ligga eller sitta nedhasade i soffan, då är det så den ska provas. Precis som när det gäller att välja säng får man inte vara blyg i affären, av med skorna bara och kryp upp som du brukar göra hemma

Howard bäddsoffa ovan HÄR

Stor grå bäddsoffa ovan HÄR

2. Klädseln…

…är en otroligt viktig fråga för att få en soffa eller bäddsoffa som håller länge. Beroende på hur familjen ser ut krävs olika hållbarhet och tålighet. Har du små barn och husdjur – egna, eller som ofta kommer på besök – är det extra viktigt att soffan är tålig. Tygklädsel ska helst vara både tvättbar och med vändbara dynor.

Polyester, polyuretan och liknande syntetmaterial är mycket slitstarkt.  Bomull är också slitstarkt men bleks med tiden av starkt solljus och bör impregneras efter en tid för att behålla sin smutsavvisande yta. Läder, anilin blir ofta bara vackrare med åren, men kräver visst underhåll.

LÄS MER: Så får ni ett lyxigt vardagsrum med rätt val av möbler

FRÅGA på allt du bara kan i soffbutiken de anställda är till för dig och dina soffbehov :)

SHOPPA IKEA SOFFÖVERDRAG

BEMZ
5 999
BEMZ
3 499
BEMZ
4 199
BEMZ
2 249,10
BEMZ
6 299
BEMZ
3 419,103 799
BEMZ
7 799
BEMZ
8 199

Soffa ovan HÄR

Chesterfield bäddsoffa HÄR

3. Vilken storlek?

En soffa eller soffgrupp dominerar ofta vardagsrummet. Har du ett litet vardagsrum passar nätta modeller, gärna på ben, sittplatserna kan vara lika många ändå. Den nya soffan måste inte heller stå på samma ställe som den gamla, eller – som så ofta i svenska hem – längs med väggen. Provmöblera, i huvudet, på papper eller på nätet. Tänk också på övrig inredning och ljuset i rummet. Ska soffan smälta in eller sticka ut….bara du har svaret.

4. Rätt FÄRG!

En svart soffa i ett mörkt hörn är sällan en bra idé, men har du förälskat dig kan du förstås anpassa belysningen. Var däremot försiktig med att impulsköpa den heta röda bäddsoffan du tyckte var så fin i butiken. Det kan efter en månad sluta med psykos av färgöverdos…(baserat på egen erfarenhet:) Satsa då hellre på ljus soffa och färgade kuddar som accentfärger istället.

Divan bäddsoffa finns HÄR

LÄS MER: Ikea kök hack – lyx pimpa Ikea köket

5. Designa soffa själv

Nästan alla soffor har olika typer av klädslar att välja på, och i dag har många möbelföretag modulsoffor du kan designa efter egen smak. Förutom formen kan du kombinera klädsel, armstöd, plymåer och ben, och tillbehör som exempelvis nackkuddar och fotpallar.

6. Bäddsoffans revansch

Långt borta är idag den klumpiga gamla bäddsoffan där man fick akut besöka kiropraktorn efter en natts sömn. Nutidens bäddsoffa är bekväm för de som bor litet och trångbott. På dagen är bäddsoffan en mysig vän att krypa upp i för att sedan förvandlas till en skön säng på natten. Perfekt är även bäddsoffan när objudna gäster kommer förbi och inga sängar är lediga.

Abnormt snygga bäddsoffor har butiken Wegot.se kolla in och förundras över hur snabbt de sofforna förändrats i modern tid

Ni hittar soffa ovan HÄR

7. Vilka detaljer ?

När drömsoffan är inköpt återstår bara detaljerna. Ska du ha runt eller fyrkantigt soffbord till?? en fåtölj eller praktiskt fotpall?? Personligen tycker jag runda små bord gör sig bäst till stor divan/hörnsoffa och fyrkantiga till den vanliga soffformen. Det som är jättesnyggt är att ha en härlig fotpall som soffbord och även praktiskt för trötta efter-jobbet-ben.

Slutsummering – välja bäddsoffa

Som ni ser ovan är den nya tidens bäddsoffor snygga och stilrena. Borta är dåtidens stora fula och klumpiga soffor. Har ni en liten lägenhet utan sovrum? Då kan en bäddsoffa va ett bättre val, än en sovalkov som tar mycket plats. Känn er fram vilken typ av soffa just ERT hem behöver och skippa trenderna, komfort går före!

SHOPPA IKEA SOFFÖVERDRAG

BEMZ
5 999
BEMZ
3 499
BEMZ
4 199
BEMZ
2 249,10
BEMZ
6 299
BEMZ
3 419,103 799
BEMZ
7 799
BEMZ
8 199

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

5 kommentarer

Suss tisdag, oktober 28, 2014 - 06:47

Tackar för sofftips. Här funderar jag på ny soffa men är inte överens med mannen varken när det gäller färg eller vilken storlek;) kram Suss

Svara
Duapara tisdag, oktober 28, 2014 - 10:09

Nice designs, I like this post.
kisses

Svara
mickandialog onsdag, oktober 29, 2014 - 11:26

Håller på att leta efter en ny soffa. Blir lixom aldrig nöjd, så jag avaktar. Tack för tipset om akupunktur..
kramisen

läs om vår Parisvistelse
http://mickandialog.wordpress.com
BONJOUR

Svara
SOPHIE HELENA onsdag, oktober 29, 2014 - 17:47

mycket att tänka på :)

Svara
FASHION TALES fredag, oktober 31, 2014 - 15:22

Beautiful. I love #3 and #4 designs. I wish you a happy weekend.
x/Madison
Patterns and Comfort

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 kommentarer 646 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis