Bäddsoffa vs vanlig soffa: välja rätt är inte lätt

Eller jo valet blir lätt om ni följer Inredningsvis kompletta soffguide som jag här har satt ihop till er :)

Att köpa en ny soffa är en av hemmets viktigaste investeringar. Många är frågorna i jakten på drömsoffan, ska du ha klassisk skinnsoffa eller trendig tresitsare med divan eller kanske en bekväm bäddsoffa för gäster? Vilket material är tåligast och i mitt tycke den viktigaste frågan om soffvalet….vilken FÄRG??

LÄS MER: 10 lyxiga sammetssoffor till rejält REA-pris

Inredningsvis ger här några heta tips inför valet av en ny härlig soffa eller bäddsoffa att tillbringa många långa stunder av gos, bus och TV-tittande :)

Bäddsoffa

soffa

1. Komforten

Om din soffa inte bara ska vara något snyggt att se på, är det viktigt att du och resten av familjen sitter bra i den. Hur används soffan hemma??? brukar ni mest ligga eller sitta nedhasade i soffan, då är det så den ska provas. Precis som när det gäller att välja säng får man inte vara blyg i affären, av med skorna bara och kryp upp som du brukar göra hemma

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

divan soffa

2. Klädseln…

…är en otroligt viktig fråga för att få en soffa eller bäddsoffa som håller länge. Beroende på hur familjen ser ut krävs olika hållbarhet och tålighet. Har du små barn och husdjur – egna, eller som ofta kommer på besök – är det extra viktigt att soffan är tålig. Tygklädsel ska helst vara både tvättbar och med vändbara dynor.

Polyester, polyuretan och liknande syntetmaterial är mycket slitstarkt.  Bomull är också slitstarkt men bleks med tiden av starkt solljus och bör impregneras efter en tid för att behålla sin smutsavvisande yta. Läder, anilin blir ofta bara vackrare med åren, men kräver visst underhåll.

LÄS MER: Så får ni ett lyxigt vardagsrum med rätt val av möbler

FRÅGA på allt du bara kan i soffbutiken de anställda är till för dig och dina soffbehov :)

soffa svart

3. Vilken storlek?

En soffa eller soffgrupp dominerar ofta vardagsrummet. Har du ett litet vardagsrum passar nätta modeller, gärna på ben, sittplatserna kan vara lika många ändå. Den nya soffan måste inte heller stå på samma ställe som den gamla, eller – som så ofta i svenska hem – längs med väggen. Provmöblera, i huvudet, på papper eller på nätet. Tänk också på övrig inredning och ljuset i rummet. Ska soffan smälta in eller sticka ut….bara du har svaret.

4. FÄRG

En svart soffa i ett mörkt hörn är sällan en bra idé, men har du förälskat dig kan du förstås anpassa belysningen. Var däremot försiktig med att impulsköpa den heta röda bäddsoffan du tyckte var så fin i butiken. Det kan efter en månad sluta med psykos av färgöverdos…(baserat på egen erfarenhet:) Satsa då hellre på ljus soffa och färgade kuddar som accentfärger istället.

soffa vit

5. Designa soffa själv

Nästan alla soffor har olika typer av klädslar att välja på, och i dag har många möbelföretag modulsoffor du kan designa efter egen smak. Förutom formen kan du kombinera klädsel, armstöd, plymåer och ben, och tillbehör som exempelvis nackkuddar och fotpallar.

6. Bäddsoffans revansch

Långt borta är idag den klumpiga gamla bäddsoffan där man fick akut besöka kiropraktorn efter en natts sömn. Nutidens bäddsoffa är bekväm för de som bor litet och trångbott. På dagen är bäddsoffan en mysig vän att krypa upp i för att sedan förvandlas till en skön säng på natten. Perfekt är även bäddsoffan när objudna gäster kommer förbi och inga sängar är lediga.

Abnormt snygga bäddsoffor har butiken Wegot.se kolla in och förundras över hur snabbt de sofforna förändrats i modern tid :)

soffor

7. Vilka detaljer ?

När drömsoffan är inköpt återstår bara detaljerna. Ska du ha runt eller fyrkantigt soffbord till?? en fåtölj eller praktiskt fotpall?? Personligen tycker jag runda små bord gör sig bäst till stor divan/hörnsoffa och fyrkantiga till den vanliga soffformen. Det som är jättesnyggt är att ha en härlig fotpall som soffbord och även praktiskt för trötta efter-jobbet-ben.

LÄS MER: 10 billiga sammetsmöbler som ser lyxiga och dyra ut

Bäddsoffa inspiration

Alla härliga drömsoffor ovan kommer från denna veckas av mig valda butik Wegot.se Denna butik finns både online  och som fysisk butik på hela 1200 kvm nere i Malmö. De har ett stort sortiment av soffor i alla möjliga former och prisklasser. Bäddsoffor, divansoffor, hörnsoffor och Howardsoffor är bara några på menyn. Eftersom att butiken även finns i Malmö kan man lätt provsitta drömsoffan man spanat in länge på nätet.

Jag hoppas att detta hjälpt er lite att hitta den soffa ni drömt om länge men inte trodde fanns :)

Ha en härlig dag

LOVE M

INREDNINGSVIS SHOP

Fina soffor

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis