Avfrosta frys: en komplett avfrostning guide

Avfrosta frys: En komplett avfrostning guide

Att avfrosta frysen är inte det man ser fram emot mest! Frysar är även en av de vitvaror som vi ofta förbiser när det kommer till underhåll och rengöring. När du ser isbildning på kanterna av dina frysväggar, vet du om att det är dags att rensa ut det. På grund av mängden mat som sannolikt förvaras i frysen är upptining av en frys aldrig en trevlig sak att göra, men om du vill att din frys ska fungera som bäst måste du avfrosta frys och starta upptiningsprocessen.

Så hur kan man avfrosta frys på bästa och mes effektiva sätt? Här är en komplett avfrosta frys guide steg för steg.

Steg-för-steg-guide

 1. Innan du börjar avfrostningsprocessen är det några saker du måste göra först. Det kan låta som mycket, men vi försäkrar dig att det är genomförbart. När du kommer till upptiningsdelen kommer det att vara värt det.
 2. Om du kan få hjälp av grannar att förvara din mat under tiden så är det fantastiskt! Men om inte är det dags att börja använda all mat så att den inte går till spillo. Istället för att köpa nya saker, försök att göra rätter med det du redan har. Det här är din chans att vara så uppfinningsrik som möjligt samtidigt som du förhindrar att mat går till spillo!
 3. Innan avfrostning, koppla alltid ur och stäng av frysen. Detta kommer att påskynda proceduren. Efter det, lämna dörren öppen för att släppa in lite frisk luft.
 4. Ta bort eventuella dräneringspluggar från frysen nu. Placera dukar på golvet runt frysen för att fånga upp överflödigt vatten. Placera änden av din frys avloppsledning, som normalt är placerad bakom gallret, i en hink för att samla upp smältvatten. För att komma till slangen kan du behöva ta av gallret.
 5. Det är bäst att hålla frysens dörr öppen i några timmar, eller åtminstone tills all is har smält. Medan frysen tinar, var noga med att torka våta handdukar, om det behövs.
 6. Du kan placera hinkar med varmt vatten inuti frysen samtidigt som du håller dörren öppen för att påskynda smältningsprocessen. Kolla upp kylen under upptiningsprocessen och ta bort alla stora isbitar innan de smälter.
 7. Efter att du har tinat upp frysen helt, skrubba insidan med bakpulver och varmt vatten. Rengör insidan av din frys såväl som hyllorna, kom in i alla skrymslen och vrår.
 8. Rengör sedan utsidan av frysen, var särskilt uppmärksam på dörren, som kan ha fingeravtryck från all användning. Innan du sätter tillbaka lådorna eller de löstagbara flaskhållarna, rengör dem noggrant.

Kan du Avfrosta frys utan att först stänga av den?

Om du har en portabel frys direkt placerad i kylen, vill du kanske inte stänga av den vid väggen eftersom maten inuti skulle gå till spillo. För att tina en frys utan att stänga av den, ta bort allt från den och placera den säkert i kylen, se till att stänga dörren ordentligt.

Använd sedan handdukar för att torka upp eventuellt extra vatten som läcker från frysen under avfrostningsprocessen. För att påskynda proceduren, använd skålar med varmt vatten, och använd en spatel eller isskrapa. Var försiktig så att du inte skadar frysens väggar under processen. Detta kommer garantera att frysen tinar snabbt, inom 1-2 timmar istället för 3-4.

Tiden det tar för en frys att tina upp?

När en frys får en stor isuppbyggnad på dess inre ytor, bör den tinas. Avfrostningsproceduren hjälper till att bevara frysens effektivitet, spara pengar och, ännu viktigare, frysutrymme. Håll frysens dörr stängd så mycket som möjligt för att förhindra att ett extra lager av is byggs upp.

När det kommer till att tina upp din frys kanske du undrar hur ofta du ska göra det. Det beror på vilken temperatur du har valt för din frys och hur ofta du använder den. Samtidigt är det en bra tumregel att tina din frys en gång om året. Inspektera i allmänhet din frys för att kontrollera om den har en tung beläggning av is byggd inuti. Om du märker en stor isfilm är det dags att tina upp frysen.

Slutgiltiga tankar

Det finns olika anledningar till varför du bör tina din frys med jämna mellanrum. Till att börja med kan detta ta plats i din frys. Om du vill optimera kapaciteten i din frys, undvik att ha isskivor stänga av vissa delar.

Dessutom är det viktigt att tina frysen regelbundet för effektiviteten. Om du vill spara pengar på dina elräkningar, tina frysen regelbundet. Ditt kylskåp och frys kommer att fungera mer effektivt som ett resultat.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024