Sälja på Auctionet – tips för Succe

Det finns många auktionssajter på nätet, där privatpersoner kan lägga ut sina varor till försäljning och där köpare kan buda på dessa. Auctionet gör i princip samma sak, men under mycket mer kontrollerade former. Här har man experter som värderar föremålet, innan det kommer ut till försäljning.

LÄS MER: Så kan ni tjäna pengar på ekonomikrisen

Att sälja via Auctionet är så klart lite mer komplicerat än att sälja via någon av de mindre kontrollerade plattformarna. Men om du ska sälja ett mer unikt föremål och som har ett större värde, är det absolut värt att sälja det via Auctionet. Du kommer kunna få betydligt bättre betalt! Läs vidare så berättar vi hur det går till.

Auctionet tips

Ni hittar sjuan stol ovan HÄR

Först görs det en värdering

Det första du gör är att få ditt föremål värderat. Detta är gratis och och kan antingen göras online, genom att du skickar in foton och en beskrivning av föremålet, eller genom att du tar med dig föremålet in till någon av sajtens 65 anslutna auktionshus.

Auktionshusen kan även göra hembesök och värdera flera föremål i ett hem, om det handlar om stora föremål som inte kan flyttas så enkelt, eller om det är fråga om ett dödsbo som ska värderas och auktioneras ut.

Lämna in ditt föremål för att starta försäljningen

När värderingen är gjord och om du tycker att utropspriset och värderingen är rimlig, publiceras ditt föremål och köpare kan börja buda. En budgivning pågår oftast i 10 dagar.  Du kan välja att lämna in ditt föremål eller få det upphämtat.

Budgivning och betalning

Köpare från hela världen kan buda på ditt föremål, vilket ökar chansen att få bra betalt. När ditt föremål väl blivit sålt får du pengarna utbetalda inom 30 dagar.

Så blir du expert på att sälja!

Med tiden kommer du lära dig vilka föremål som har stor efterfrågan och vilka som är mer svårsålda. Fokusera på att sälja sådant som du vet att det finns många köpare på. Se till att beskriva ditt föremål så mycket du kan. Om du har någon kuriosa eller spännande historia bakom ditt föremål, se till att ta med den. Sådan säljer!

Sätt inte utropspriset för högt utan våga låta köparna sätta priset. Annars riskerar du att skrämma iväg eventuella köpare redan innan budgivningen börjat.

Fynda på Auctionet

Det går att göra rejäla fynd på Auctionet. Det händer ibland att det läggs ut fler föremål inom en viss kategori än vad det finns intresserade köpare. Då blir helt plötsligt utbudet för stort och det finns möjlighet att göra några riktiga kap.

Leta efter auktioner som närmar sig slutet och se hur dom ligger i pris i förhållande till värderingen. Om priset understiger värderingen är det i princip bara att slå till. Värderingen är gjord av experter och dom har koll på vad föremålet är värt.

FAQ – Auctionet

Många är nyfikna på Auctionet och hur det är att sälja via plattformen. Auctionet är en global plattform som synliggör ditt föremål för hela världens antikvitetshandlare. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna.

Hur många medlemmar har auctionet?

Auctionet har medlemmar över hela världen och totalt överstiger antalet medlemmar just nu 400.000. Dessa medlemmar är aktiva medlemmar, vilket innebär att dom regelbundet besöker Auctionet och tittar efter föremål och deltar i auktioner.

Vad kostar det att sälja på Auctionet?

Kostnaden varierar, då det är själva auktionshusen som tar ut provisionen. När du ska sälja ett föremål via Auctionet, väljer du ett auktionshus som ska göra värderingen. Kontakta dom direkt och hör vilken provision dom tar ut på försäljningspriset.

Vad kostar det att köpa på Auctionet?

Köparen betalar en så kallad köparprovision på 25% samt en slagavgift på 80 SEK när man handlar på Auctionet.

Summering – Auctionet

Auctionet är en seriös plattform för att auktionera ut och för att buda på antika föremål. För att kunna sälja ett föremål via Auctionet, måste föremålet först granskas och värderas av ett auktionshus. Detta är så klart en trygghet för köparen.

Från säljarens perspektiv erbjuder Auctionet en möjlighet att få maximalt betalt för sitt föremål. Med över 400.000 användare spridda över hela världen får man en unik exponering av sitt föremål och goda chanser att det blir en budgivning som rusar iväg. Allt som krävs är två intresserade köpare som ger sig tusan på att buda hem just ditt föremål.

SHOPPA DESIGNMÖBLER

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

12 kommentarer

Fashion Sky Fall måndag, februari 17, 2014 - 08:32

So beautiful <3

Svara
mademoiselle mode måndag, februari 17, 2014 - 11:05

lovely inspiration for me :)

Kisses
http://www.mademoisellemode.com/

Svara
Ana måndag, februari 17, 2014 - 13:13

Beautiful inspiration, love everything!!

http://strawberryleopard.blogspot.pt/

Svara
Lauren måndag, februari 17, 2014 - 17:04

Beautiful inspirations!

Lauren,
http://www.atouchofsoutherngrace.com/

Svara
Carmen måndag, februari 17, 2014 - 17:48

Such a pretty place! I like that it’s girly and dreamy but not too much and still super clean :D
xx

Svara
Sadie måndag, februari 17, 2014 - 20:08

Gorgeous interior, I love the sofa and chairs! Thank you for your lovely comment on my blog :) xx

Svara
Kashaya måndag, februari 17, 2014 - 21:30

Fint så hade jag kunnat tänka mig att bo.=)

Svara
Rosor och ruiner tisdag, februari 18, 2014 - 19:48

Vackra bilder på vacker inredning!
Ha det gott!

Svara
Cristina onsdag, februari 19, 2014 - 04:59

Ambientes maravillosos!
Te deseo una hermosa semana, besos.

http://sombriabelleza.blogspot.com/

Svara
Zenia måndag, januari 26, 2015 - 09:24

Hej! Vet du var den ljusrosa soffan är ifrån? Den är så vacker och är precis det jag letat efter! :)

Svara
Maria Ljungström måndag, januari 26, 2015 - 10:55

Hej Zenia tyvärr vet jag inte då bilderna kommer från ett Amerikanskt hem i New York :) men jag vet att Thehome.se på nätet har en riktigt läcker rosa Howard Deluxe soffa De har dessutom rabatt på sina möbler just nu så kolla där :) LOVE M

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 kommentarer 822 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis