Att skapa ett she-shed för stressade kvinnor

Män behöver sitt utrymme, och vem har inte hört talas om en man cave? Är det då inte lite märkligt att kvinnor inte i samma utsträckning har she-sheds? Traditionellt brukar man caves vara i en ganska dold del av huset, i källaren eller i garaget, medan ett she-shed ofta ligger i trädgården. De flesta har dock inte möjlighet att bygga ett she-shed i trädgården, utan använder ett rum i huset eller lägenheten. Det är helt enkelt ett utrymme där en kvinna kan koppla av och ha lite egentid. En plats där hon kan låta kreativiteten och lugnet ta plats.

De viktigaste med att skapa ett she-shed, oavsett om det ligger i huset eller i trädgården, är att det tjänar som en tillflyktsort från ett upptaget liv. En plats där det kaotiska livet som en familj kan medföra,lämnas utanför. Det är en plats där man kan ägna sig åt sina hobbies, att vila, eller att göra någonting roligt. Många ägnar sig åt pyssel eller scrapbooking, åt att måla eller att läsa. Men det är lika viktigt att ha ett ställe där man kan spela bingo tillsammans med andra på online casino, ägna sig åt yoga eller sy sina egna kläder.

Bestäm platsen

Det första steget till ett perfekt she-shed är att bestämma var du ska ha det. Om du vill ha det inne i huset finns det flera platser som kan fungera, och källaren är det vanligaste. Det är en av de mest idealiska platserna, tack vare sin avskildhet och utrymmet. Du kan designa det som du vill, utan att någon annan kommer att se det. Det är naturligt ljudisolerat, vilket skapar en lugn och skön plats där du kan koppla av och göra vad du vill.

Om du inte vill bygga om ett utrymme, använd gästrummet och dekorera det som du vill. Den enda nackdelen är den möjliga bristen på avskildhet. Garaget är ofta mannens plats, men med lite ombyggnad och dekorering kan det bli ett riktigt vackert utrymme. Särskilt praktiskt är garaget om du vill måla, sy eller bygga något. Det kan dock bli lite trångt om du måste dela utrymme med bilen. En klädkammare är ett lugnt och avskilt ställe, även om de ofta är ganska små. Alternativt kanske det finns utrymme på vinden du kan bygga om och ha som ditt alldeles egna krypin?

Tema och dekoration

När du har ett utrymme, välj ett tema. Ge dig själv friheten att vara så kreativ och unik som du vill. Det är ditt utrymme, och det bör uttrycka vem du är och vad du älskar. Till skillnad från andra rum i huset, där man måste göra praktiska överväganden, kan du göra precis hur du vill. De flesta baserar sina teman på sina hobbies.

Se till att du har tillräckligt med förvaringsutrymme i din fristad. Det här är särskilt viktigt om du är engagerad i hobbies som hantverk och målning. Planera en layout baserat på utrymmet, och tänk ut vart allt ska stå. Men det viktigaste är att skapa ett utrymme som passar perfekt för dig. Detta är en av de få gånger du får vara positivt narcissistisk; Tänk på dig själv, och inte någon annan. Skapa ett utrymme som passar dina mål och gör dig lycklig.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 170 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis